ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Η πλειοψηφία των μετοχών της τυροκομίας Κουρέλλας ΑΕ στα χέρια της Δέλτα


Νέα σελίδα ανοίγει στην επιχειρηματική της διαδρομή η γαλακτοκομική επιχείρηση Κουρέλλας ΑΕ με έδρα τα Γρεβενά. Η Δέλτα προχώρησε στην εξαγορά του 70% των μετοχών της με την οικογένεια Κουρέλλα στην οποία ανήκε η πλειοψηφία των μετοχών, να διατηρεί πλέον το υπόλοιπο 30%.
 
 
Η πορεία της οικογενειακής επιχείρησης ξεκίνησε το 1960. Το βάπτισμα έδωσε ο Χρήστος Κουρέλλας, ιδρύοντας τότε ένα μικρό τυροκομείο στα Γρεβενά. 
Το 1985 η επιχείρηση μετακόμισε σε νέες εγκαταστάσεις, συνδυάζοντας την παράδοση που είχε από τον ιδρυτή της, Χρήστο Κουρέλλα με τις σύγχρονες παραγωγικές διαδικασίες. 
Επικεφαλής στα βήματα ανάπτυξης της εταιρεία ήταν ο διάδοχος και γιος του Χρήστου Κουρέλλα, Σωκράτης.

Η Κουρέλλας έχει στην ιδιοκτησία της τυροκομική μονάδα στα Γρεβενά ενώ εξάγει το 90% της παραγωγής της σε Αμερική, Ευρώπη και αραβικές χώρες. Διαθέτει τυροκομείο 4.000 τετραγωνκών μέτρων σε έκταση 15 στρεμμάτων, εργοστάσιο ζωοτροφών 3.000 τετραγωνικών μέτρων σε έκταση 10 στρεμμάτων και βιολογική φάρμα 4.000 τετραγωνικών σε έκταση 30 στρεμμάτων.

Προηγήθηκαν κινήσεις αποεπένδυσης από τη Δέλτα

Για τη Δέλτα προηγήθηκαν κινήσεις αποεπένδυσης από μη ενεργά περιουσιακά στοιχεία όπως το εργοστάσιο του Ταύρου που παραγόταν το φρέσκο γάλα πριν η γραμμή μεταφερθεί στο εργοστάσιο του Αγίου Στεφάνου, αλλά και του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας όπου και στις δύο περιπτώσεις υπέγραψε προσύμφωνο πώλησης. Η εξέλιξη αυτή έρχεται εκτός των άλλων σε συνέχεια της πώλησης της United Milk Company με έδρα τη Βουλγαρία στον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδελφών Σαράντη.

Πρόκειται για μία προσπάθεια της Δέλτα να ενισχύσει τη θέση της στην παραγωγή τυροκομικών και κυρίως στο τομέα της φέτας, όπου έως αυτή τη στιγμή δεν διατηρεί αξιόλογη παρουσία. 
Το χαρτοφυλάκιό της Κουρέλλας περιλαμβάνει βιολογικά και φυτικά προϊόντα. Μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιολογικής φέτας αλλά και στην παραγωγή φρέσκου βιολογικού γάλακτος. Συν τοις άλλοις έχει δημιουργήσει το κατάστημα Mia Feta – Feta Bar στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διαθέτει σειρά τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, σε συνδυασμό με γαστρονομικές προτάσεις και ετικέτες κρασιού.
 
 
Ζημιογόνα αποτελέσματα στις τελευταίες χρήσεις

Η επιχείρηση των Γρεβενών είχε ζημιογόνα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών της στην τελευταία δημοσιευμένη χρήση ήταν 8,8 εκατομμύρια ευρώ το 2020 από 6,7 εκατομμύρια ευρώ το 2019 με ζημιογόνα αποτελέσματα μετά από φόρους 25,7 χιλιάδων ευρώ από 80,13 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα κατά τις δύο οικονομικές χρήσεις. Ο κύκλος εργασιών του 2021 ήταν αυξημένος στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ με EBITDA 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου