ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ο αέναος «πόλεμος» ανθρώπου και αρκούδας στην ορεινή Ελλάδα. Η έρευνα για τα περιστατικά θανάτωσης αρκούδων στην Φλώρινα

Του Σπύρου Κουταβά 

Η είδηση ότι μέσα σένα μήνα θανατώθηκαν με πυροβόλο όπλο τέσσερις αρκούδες σε μια μικρή περιοχή όπως το Σκλήθρο του Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας, προκάλεσε αποτροπιασμό αλλά και έντονη ανησυχία σε όσους ασχολούνται με την διατήρηση ζωντανών οικοσυστημάτων, την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής των πληθυσμών βιοτόπων και στην σχέση τους με τον άνθρωπο. 

Ο υπεύθυνος του Αρκτούρου Αλέξανδρος Καραμανλίδης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ τόνισε ότι η περιβαλλοντική οργάνωση με την συμβολή του Κτηνιάτρου της και εμπειρογνώμονα έχει όλο το φάκελο της υπόθεσης με τους πυροβολισμούς των τεσσάρων ζώων «τον οποίο γνωστοποίησε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και είναι διατεθειμένη να κατάθεση τα στοιχεία σε όποια δημόσια αρχή Αστυνομία η Εισαγγελικές αρχές δείξουν ενδιαφέρον για την αναζήτηση των ενόχων».
 
 
Είναι φανερό, ακόμη κι αν κάποιος δεν είναι ειδικός επιστήμονας, ότι οι πληθυσμοί της αρκούδας τα τελευταία χρόνια έχουν ανακάμψει. Αν και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος και Καλλιστώ που ασχολούνται αποκλειστικά με την διάσωση της άγριας ζωής αποφεύγουν να δηλώνουν με ακρίβεια τον πληθυσμό της, ωστόσο..
..η συνέχεια εδώ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου