ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Το γνωρίζατε; Αυτός είναι ο λόγος που οι Ολλανδοί δεν λένε ποτέ «συγγνώμη»


Ποδήλατα, καφετέριες, ανεμόμυλοι και τουλίπες. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά πράγματα της Ολλανδίας, για τα οποία η χώρα είναι παγκοσμίως γνωστή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άγνωστες πτυχές της ολλανδικής κοινωνίας που φαίνεται να περνούν απαρατήρητες.


Μία από αυτές είναι η προσωπική αντιμετώπιση και το στιλ επικοινωνίας των Ολλανδών, το οποίο είναι ιδιαίτερο και διαφορετικό σε σχέση με άλλες κοινωνίες. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα λοιπόν αυτού του τρόπου επικοινωνίας είναι πως στην Ολλανδία σπάνια θα ακούσεις τη λέξη «συγγνώμη».Διαβάστε επίσης: 
Γιατί οι Ολλανδοί δεν λένε ποτέ «συγγνώμη»

Μιλώντας στο «BBC», η καθηγήτρια διαπολιτισμικής επικοινωνίας, Saskia Maarse, εξήγησε πως «οι Ολλανδοί είναι γνωστοί για το ότι είναι άμεσοι, πράγμα που σημαίνει ότι τα μηνύματά τους είναι ξεκάθαρα και ακριβή».

Επιπλέον, συνέκρινε τους Ολλανδούς με πολίτες άλλων χωρών, στις οποίες το στιλ επικοινωνίας είναι έμμεσο, χρησιμοποιώντας τη βρετανική κοινωνία ως πρακτικό παράδειγμα. «Το βρετανικό στιλ έχει πολλή ευγένεια, διπλωματία και τακτ. Στην Ολλανδία έχει να κάνει περισσότερο με τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια» πρόσθεσε η ειδικός.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου