ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Ψευτογιατρός: Ποινή «μαμούθ» στον Νίκο Κοντοστάθη - 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια και πρόστιμο 327.000 ευρώ


Μετά από ένα χρόνο έπεσε σήμερα η αυλαία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου δικάστηκε ο αποκαλούμενος «Ψευτογιατρός» και δεκαέξι ακόμα άτομα.
 
 
Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε πριν λίγο με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» για επτά ανθρωποκτονίες και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ακόμη, το δικαστήριο, έπειτα από την ενός έτους ακροαματική διαδικασία, έκρινε ένοχο τον 50χρονο κατηγορούμενο για μια σειρά άλλα αδικήματα όπως αυτά της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών και συγγενών ασθενών

Σε ό,τι αφορά τους 16 συγκατηγορούμενους το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους.

Τέλος το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.20 έως 16.6.20, όπως και για μια σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Κατά τη διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο συγγενείς θυμάτων οι οποίοι αναμένουν την κρίση της δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελέας της έδρας, πριν από λίγο, ζήτησε στην πρόταση του να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ψευτογιατρό ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος και επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και ισόβια για την διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ επάγγελμα σε ανηλίκους.

«Αυτό που συγκλόνισε την εισαγγελική έδρα ήταν ότι οι πράξεις του στρέφονταν σε βάρος ευάλωτων ανθρώπων, ανθρώπων που υπέφεραν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός .

Η ποινή

Οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον πενήντα χρόνια κάθειρξη, με εκτιτέα τα είκοσι εξ αυτών, καθώς και χρηματική ποινή 327.000 ευρώ ήταν ο ποινικός απολογισμός στο τέλος της δίκης για τον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό» ο οποίος ψύχραιμος άκουσε την ομόφωνη ετυμηγορία  του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.
 
 

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και τον τιμώρησαν με μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα τόσο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας όσο και για αυτό που αφορά στην παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Η τελική ποινή που επιβλήθηκε μάλιστα στον κατηγορούμενο είναι από τις μεγαλύτερες ποινές με τις οποίες έχει τιμωρηθεί κατηγορούμενος στα ποινικά χρονικά των τελευταίων τριάντα ετών.
Ανάλογη ποινή είχε επιβληθεί στον καταδικασμένο ως αρχηγό της αποκαλούμενης εταιρείας δολοφονιών στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου