ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έμαθε να γράφει ιστορίες και όχι μόνο αυτό

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλος λόγος για την Τεχνητή Νοημοσύνη και πώς έχει μπει στη ζωή μας. Είναι συγκλονιστικός ο

τρόπος με τον οποίο έχει ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας και υπάρχει στις δραστηριότητές μας σχεδόν χωρίς να το αντιληφθούμε. Επιχειρήσεις, οργανισμοί, εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ψυχαγωγίας, καταστήματα, εμπλέκονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη χρησιμοποιούν σε ενέργειες που κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μία καθημερινή συνήθεια για όλους μας και η ενημέρωσή μας πολύ συχνά προέρχεται από τα μηνύματα που δημοσιεύουν οι λογαριασμοί που ακολουθούμε. Το εκάστοτε μέσο κοινωνικής δικτύωσηςπροσφέρει και προτάσεις για άλλους λογαριασμούς που μπορούμε να παρακολουθήσουμε ή ειδήσεις που μπορεί να μας αρέσουν. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τις online πλατφόρμες ψυχαγωγίας, όπου μετά από μερικές επισκέψεις στο δημοφιλέστερο παιχνίδι casino όπως είναι η ρουλέτα, ο αλγόριθμος μπορεί να προτείνει το επόμενο παιχνίδι της ίδιας κατηγορίας που άλλοι χρήστες με τα ίδια ενδιαφέροντα προτιμούν να παίζουν.

Αυτά τα δύο παραδείγματα έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την Τεχνητή Νοημοσύνη, που φροντίζει να αναλύει τις ειδήσεις που διαβάζουμε ή τα παιχνίδια που παίζουμε, προκειμένου να μας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία χρήσης. Το ίδιο συμβαίνει σε πλατφόρμες online αγορών, όπου μία προσθήκη στο καλάθι, μπορεί να πυροδοτήσει μία αλληλουχία προτάσεων σχετικών προϊόντων. Αυτά, όμως, αποτελούν πλέον κάτι «απλό» για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία έχει περάσειστο επόμενο επίπεδο: αυτό της δημιουργίας!

Θα χρειαστεί χρόνος μέχρις ότου να αντικατασταθούν πλήρως οι άνθρωποι σε μερικά επαγγέλματα, όμως δεν πρέπει να θεωρείται πια επιστημονική φαντασία. Ήδη πολλοί επαγγελματίες συγγραφείς ανησυχούν ότι ενδεχομένως να έρθει η ώρα που τα ρομπότ θα γεμίζουν τις σελίδες των εφημερίδων ή θα γράφουν βιβλία. Μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματική και τα έργα της να βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, όμως η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει πλέον αρχίσει να γράφει. Τι άλλο μπορεί, όμως, να κάνει;

Η τεχνητή όραση είναι ένα από τα πολλά κομμάτια της Τεχνητής Νοημοσύνης, κατά την οποία ένας υπολογιστής ή κάποιο τεχνολογικό σύστημα απεικόνισης προσπαθεί να αποδώσει την αίσθηση της όρασης. Οι  υπολογιστές πλέον έχουν την ικανότητα οπτικοποίησης του κόσμου, αλλά και ανάλυσής του, σε σημείο που φτάνει στη λήψη αποφάσεων σε σχέση με αυτόν. Μπορείτε να τη συναντήσετε καθημερινά στις «έξυπνες πόλεις» και στα «αυτόνομα αυτοκίνητα», στα μέσα αναγνώρισης προσώπων και στην ιδιότητα μιας μηχανής στους ελέγχους συντήρησης και ποιότητας ενός προϊόντος.

Εκτός από την όραση, η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει προοδεύσει εξίσου, όσον αφορά και στον ήχο. Η ανάλυση των ήχων έχει βοηθήσει πολλές υπηρεσίες και έχει συμβάλλει στη λύση εγκλημάτων με εντυπωσιακό τρόπο. Η ανάπτυξη αυτού του είδους είναι κάτι που το συναντάμε και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους καθημερινά στη ζωή μας, όπως με τους φωνητικούς υπαλλήλους στις επιχειρήσεις, που είναι εκεί για να σας δώσουν απαντήσεις στις απορίες σας. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει την ικανότητα σύνθεσης μουσικής και ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες θα μπορεί στο άμεσο μέλλον να πραγματοποιεί διαγνώσεις διαφόρων ασθενειών μόνο από τον ήχο της φωνής.

Στην ίδια λογική, η Τεχνητή Νοημοσύνη αναπτύσσει αυτό το κομμάτι και μέσω της οσμής. Οι επιστήμονες δουλεύουν πυρετωδώς στην ανάπτυξη μοντέλων που θα μπορούν να επιτύχουν τη διάγνωση ασθενειών μόνο από την ανάσα του ασθενούς. Η επιτυχημένη ανίχνευση συγκεκριμένων χημικών ουσιών από την οσμή, θα συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και το Πάρκινσον.

Πέραν όμως του ιατρικού κόσμου, η Τεχνητή Νοημοσύνη -σε συνδυασμό με την αναγνώριση της οσμής- βοηθάει καθημερινά και στη γρήγορη ανίχνευση διαρροών αερίου ή χημικών ουσιών. Επίσης, η συναισθηματική Τεχνητή Νοημοσύνη έχει την ικανότητα συλλογής δεδομένων για την αποκωδικοποίηση των εκφράσεων μας και των στάσεων του σώματός μας και αφού προσδιορίσει το συναίσθημα που μπορεί να ακολουθήσει, θα μπορεί να προβλέψει μελλοντικές ενέργειες μας.

Εν κατακλείδι, η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει αναβαθμίσει τα μέσα που αφορούν όλες τις αισθήσεις μας και όλα τα είδη κινήσεων. Πλέον, τα drones, τα αυτόνομα αυτοκίνητα και τα ρομπότ βρίσκονται παντού στην καθημερινή ζωή μας, από παραστάσεις θεάτρου που έχουν συμπεριληφθεί ρομπότ για την παραγωγή αυτόνομης κίνησης μέχρι σε περίπλοκες συζητήσεις, αφού όχι μόνο μπορεί να συλλέξει πληροφορίες για διάφορα θέματα, αλλά μπορεί να κάνει και αντίλογο κατά τη διάρκεια ανθρώπινων συζητήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου