ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Ερώτηση της Ελληνικής Λύσης: «Αδέσποτα ζώα στην πόλη των Γρεβενών» - Απάντηση του Υπουργείου: Ο Δήμος Γρεβενών δεν κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης..


ΠΡΟΣ:
Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ: «Αδέσποτα ζώα στην πόλη των Γρεβενών»



Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους των Γρεβενών, στην πόλη τους υπάρχουν πολλά περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων ζώων. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι αρκετοί συμπολίτες τους δέχονται είτε σαν πεζοί είτε οδηγώντας ποδήλατα ή αυτοκίνητα την επίθεση εξαγριωμένων σκύλων. Καταγγέλλουν οι ως άνω ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε και σε μικρά παιδιά που καταδιώχτηκαν και κινδύνεψε η σωματική τους ακεραιότητα. Τονίζουν οι ως άνω ότι η πόλη τους είναι ιδιαίτερα φιλική προς τα ζώα, αλλά μετά τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν και καταγγέλθηκαν από τα αδέσποτα ζώα ζητούν οι ως άνω άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προστατέψουν, κυρίως τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους πεζούς, καθώς και τους επισκέπτες της πόλης τους από τον φόβο και τις επιθέσεις των αδέσποτων σκύλων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:


Προτίθεσθε να ενεργήσετε αρμοδίως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε άμεσα να ληφθούν μέτρα ως προς την προστασία των μικρών παιδιών, των ηλικιωμένων πεζών, καθώς και των επισκεπτών της πόλης των Γρεβενών από τον φόβο και τις επιθέσεις των αδέσποτων ζώων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές 
ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 
ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η απάντηση:

 
 
Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων με την ονομασία «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», με σκοπό την ενδυνάμωση της ισόρροπης ανάπτυξης των δήμων της χώρας, τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ. 42256/03-06-2019 (Α.Δ.Α.: 66Δ1465ΧΘ7-ΧΒΣ) Πρόσκληση Χ, με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Ο Δήμος Γρεβενών δεν κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παραπάνω Πρόσκλησης.
Ακόμη, σας γνωρίζουμε ότι με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 24891/16-04-2020 (Α.Δ.Α.: Ω68746ΜΤΛ6- ΑΩ2) απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατανεμήθηκε σε δήμους της χώρας, για την κάλυψη αναγκών αναφορικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19, ποσό ύψους 1.410.500,00€.
Περαιτέρω, με τα άρθρα 10 και 11 του ν. 4830/2021 (Α΄ 169) «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «Άργος» και λοιπές διατάξεις» θεσπίστηκε ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Άργος» και στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν:
- Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 78944/27-10-2021 (Α.Δ.Α.: 9Ο0Τ46ΜΤΛ6-ΣΤΒ) Πρόσκληση ΧΙΙ, με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς 
– Εξοπλισμός για την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του άρθρου 10 του ν. 4830/2021 (Α΄ 169) “Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς 
– Πρόγραμμα «Άργος» και λοιπές διατάξεις”», συνολικού προϋπολογισμού 40.000.000,00€, για την οποία τα σχετικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί βρίσκονται στη διαδικασία της αξιολόγησης και αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις ένταξης.

 
 
- Η υπ’αριθμ. πρωτ. 17241/16-3-2022 (Α.Δ.Α.: ΩΝ4Μ46ΜΤΛ6-Σ2Χ) τροποποίηση της ως άνω υπ’ αριθμ. πρωτ. 78944/27-10-2021 (Α.Δ.Α.: 9Ο0Τ46ΜΤΛ6-ΣΤΒ) Πρόσκλησης ΧΙΙ με την οποία δόθηκε επιπλέον ενίσχυση 5.000.000€, για την υλοποίηση ειδικού μαζικού προγράμματος στειρώσεων από τους δήμους για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, για την οποία τα σχετικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί βρίσκονται στη διαδικασία της αξιολόγησης και αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις ένταξης.


Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου