ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Στην Ελλάδα το φθηνότερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ευρώπη - Έχει 18 πίστες και επτά αναβατήρες


Ποιο είναι το φθηνότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης;

Στην Ελβετία βρίσκεται το ακριβότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης -όπως άλλωστε θα ήταν και αναμενόμενο- όμως στην Ελλάδα βρίσκεται το φθηνότερο.

 
  Ο λόγος για το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο βουνό της Μακεδονίας και της Ηπείρου, που βρίσκεται στα όρια των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών και είναι το πιο «ανταγωνιστικό» τιμολογιακά. Η κορυφή της Βασιλίτσας έχει ύψος 2.249 μέτρων και αποτελεί μέρος του τμήματος της οροσειράς της Βόρειας Πίνδου ανάμεσα στα χωριά Δίστρατο, Σμίξη, Αβδέλλα.

Διαθέτει 18 πίστες και επτά αναβατήρες, ενώ σύμφωνα με την «Καθημερινή» που δημοσιεύει την έρευνα της Holidu, για κάρτα σκι και διαμονή στη Βασιλίτσα θα χρειαστεί κανείς 36 ευρώ την ημέρα ανά άτομο. 
Οι εγκαταστάσεις της Βασιλίτσας κέρδισαν τον τίτλο του πιο οικονομικού χιονοδρομικού με βάση τη συγκεκριμένη μελέτη που τιτλοφορείται «Ευρωπαϊκός δείκτης τιμών σκι για τον φετινό χειμώνα» και παράγει μια πανευρωπαϊκή κατηγοριοποίηση.

Η Βασιλίτσα μετράει κάθε χρόνο περίπου 60.000 επισκέπτες και έχει πίστες 22 χιλιομέτρων. Μεταξύ των επτά αναβατήρων, περιλαμβάνονται και παιδικοί, καθιστώντας τη προσβάσιμη και για οικογένειες.

Ποιο είναι το ακριβότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης
 
 
Στον αντίποδα, στην Ελβετία βρίσκεται το πιο ακριβό χιονοδρομικό της Γηραιάς Ηπείρου. Ο λόγος για το Zermatt της νότιας Ελβετίας με μέσο κόστος ανά άτομο τα 248 ευρώ την ημέρα. Είναι σε υψόμετρο σχεδόν 1.700 μέτρων και είναι μια ελβετική πόλη μόλις 5.000 κατοίκων που βρίσκεται στη συμβολή των ελβετικών και ιταλικών Άλπεων.

Η αλπική κορυφή Matterhorn σε σχήμα πυραμίδας προσφέρει πίστες 322 χιλιομέτρων για σκι, snowboard, πεζοπορία, πατινάζ στον πάγο, curling και πολλά άλλα.

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου