ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Ομιλία στη Βουλή από την Βουλευτή Άννα Ευθυμίου, για την κύρωση του Κρατικού Οικονομικού Προϋπολογισμού 2023 (video)

Αναπτυξιακός προϋπολογισμός - Προτάσεις για ενίσχυση νέων, γυναικων, επιχειρήσεων και συνταξιούχων 
Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης, μίλησε στη Βουλή στα πλαίσια της κύρωσης του Κρατικού Οικονομικού Προϋπολογισμού 2023, τονίζοντας τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα και υπερψηφίζοντας τον.

Η βουλευτης, τόνισε την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, η οποία αποδεικνύεται τόσο από τα στοιχεία του προϋπολογισμού όσο και από τα στοιχεία του γραφείου του προϋπολογισμού της Βουλης αλλά και από την ενδιάμεση έκθεση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Παράλληλα, αναφέρθηκεστην ανάπτυξη που θα σημειώσει το 2023 η χώρα μας που θα φτάσει στο 1,8% και στο ποσοστό του χρέους που φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί στο 159,3%, ενώ οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ μπαίνουν σε υφεσιακή τροχιά. Τα δομικά αυτά στοιχεία του προϋπολογισμού, η Άννα Ευθυμίου τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν επ’ ωφελεία της κοινωνίας, των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, στηρίζοντας το κυβερνητικό έργο, κατέθεσε τις προτάσεις της, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των δημοσιονομικών στόχων που είναι διαβατήριο για την πρόσβαση στις αγορές.

 
 
Ειδικότερα, ως προς τους συνταξιούχους, η βουλευτης αναφέρθηκε θετικά στις επικείμενες αυξήσεις των συντάξεων τους ύψους 7,75%, ενώ τοποθετήθηκε με έμφαση στην κατάφορη αδικία σε βάρος όσων έχουν προσωπική διαφορά εξαιτίας του Ν. Κατρούγκαλου. Επιπρόσθετα, κάνοντας επίκληση των αντίστοιχων στοιχείων που αποδεικνύουν μια συνταξιοδοτική πενιά, πρότεινε τη θέσπιση ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ιδιαίτερη, δε, ήταν και η αναφορά της Άννας Ευθυμίου στην επικείμενη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023, ενώ σύμφωνα με την ίδια θα μπορούσε να στοχεύσει σε δύο ευάλωτες ομάδες, τους νέους ανθρώπους και τις γυναίκες «Σ’ ό,τι αφορά τους νέους ανθρώπους, θα ήταν χρήσιμο να μπει στο δημόσιο διάλογο το «ξεπάγωμα» των τριετιών, παράλληλα με ένα πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων, διότι αυτοί που πλήττονται κυρίως από το πάγωμα των τριετιών είναι οι νέοι, όσοι έχουν προσληφθεί από τον Φεβρουάριο 2012 και μετά». Αναφορικά με τις γυναίκες συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό να επιταχυνθούν οι πολιτικές που θα μειώσουν το μισθολογικό κενό μεταξύ ανδρών και γυναικών, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ένα ποσοστό 45,2% έναντι του μέσου όρου της Ευρώπης που είναι 41,1%

Παράλληλα, αναφορικά με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες η κ. Ευθυμίου κατέθεσε την πρότασή της για επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων για το σύνολο των χρεών τους, παραθέτοντας παράλληλα τα επίσημα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, την ΑΑΔΕ και το ΚΕΑΟ. «Αν επανέλθει η ρύθμιση των 120 δόσεων, οι επιχειρήσεις θα είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες και εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία», πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, η βουλευτης αναφέρθηκε και στα κόκκινα δάνεια αναφέροντας τα εξής: «Δεν είναι ούτε απλό, ούτε εύκολο, θεωρώ όμως ότι θα μπορούσε να υπάρξει κοινός τόπος για επίτευξη μίας ελάχιστη πολιτικής συναίνεσης για άσκηση ουσιαστικής πίεσης, προκειμένου να βρεθεί λύση και στα κόκκινα δάνεια αλλά και στις αυξήσεις των επιτοκίων, που ίσως δημιουργήσουν μια νέα γενιά κόκκινων δανείων».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου