ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Λέσβος: Μωρό 5 μηνών κερδίζει τη μάχη μετά από λεπτή χειρουργική επέμβαση για ένα σπάνιο πρόβλημα


To μωρό πηγαίνει καλύτερα και η Λέσβος προσεύχεται να ολοκληρωθεί σύντομα η μεγάλη του περιπέτεια, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…

«Εδώ και 15 μέρες έχει κλείσει ο θώρακας του, η καρδιά του δουλεύει κανονικά, είναι απόλυτα τετρακινητικός και χαμογελάει» λέει ο Ανδρέας Πετρόπουλος, ο παιδοκαρδιολόγος που συμμετείχε στην επέμβαση στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, στο ηλικίας τότε τριών μηνών βρέφος της οικογένειας από το Μεσαγρό της Γέρας.

Μια υπόθεση γνωστή σε όλη της Λέσβο και όχι μόνο αφού ευαισθητοποίησε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού που συνέδραμαν οικονομικά στην αντιμετώπιση του πολύ μεγάλου κόστους της επέμβασης αλλά και της νοσηλείας του στο τμήμα συγγενών καρδιοπαθειών και συγγενών παθήσεων και συγγενών παθήσεων της τραχείας του «ΙΑΣΩ Παίδων».

Όπως λέει ο κ. Πετρόπουλος στην ιστοσελίδα stonisi.gr, έχει ξεκινήσει η διαδικσία του «απογαλακτισμού» του από τον αναπνευστήρα ενώ του χορηγείται η ελάχιστη φαρμακευτική υποστήριξη. «Στόχος σε ένα περίπου μήνα να αναπνεει κανονικά, να τρέφεται και να πάει στους γονείς του».

Η περίπτωση του μικρού από το Μεσαγρό συνεχίζει ο κ. Πετρόπουλος, «είναι από τις δυσκολότερες στο χώρο της παιδικής καρδιοχειρουργικής». Έπασχε από μια συγγενή καρδιοπάθεια με την καρδιά του εντελώς διαφορετικά δημιουργημένη απ’ ότι των υπολοίπων ανθρώπων.

Συγκεκριμένα η παιδική καρδούλα έχει κοινό αρτηριακό κορμό με διακοπτόμενο αρτηριακό τόξο. «Η χειρουργική επέμβαση σε τέτοιες εξαιρετικά σπάνιες και πολύ δύσκολες περιπτώσεις πρέπει να είναι άμεση για να ζήσει το παιδί και σίγουρα πρέπει να γίνει σε ηλικία όχι πάνω των τριών μηνών» λέει. Το περιστατικό μεταφέρθηκε στο «ΙΑΣΩ Παίδων» από το νοσοκομείο παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ενώ όπως λέχθηκε από τον κ. Πετρόπουλο «οι γονείς του έτρεξαν το παιδί παντού προκειμένου να το σώσουν».

Κατέληξαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αφού η εγχείριση δεν μπορούσε να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα, όπου επικεφαλής του τμήματος συγγενών καρδιοπαθειών και συγγενών παθήσεων της τραχείας είναι ένας παγκόσμια γνωστός καρδιο– αγγειο– θωρακοχειρούργος, ο Αυξέντιος Καλαγκός. Ο άνθρωπος που όπως λέχθηκε άλλαξε την προοπτική επιβίωσης των παιδιών με καρδιοπάθειες στην Ελλάδα.

Το σύνολο του κόστους της επέμβασης και της νοσηλείας μέχρι και στις αρχές Νοεμβρίου καλύφθηκε πλήρως από τον ΕΟΠΠΥ ενώ πλέον το κόστος νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος φτάνει τα 378 ευρώ τη μέρα συν ΦΠΑ. Σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνει το κόστος της διαβίωσης της οικογένειας του βρέφους στην Αθήνα που είναι πολύ μεγάλο.

newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου