ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικες δράσεις στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 6ου Δημοτικού Σχολείου - (εικόνες)

Σήμερα Δευτέρα 12/12/2022, η βιβλιοθήκη μας φιλοξένησε την Γ΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών που συνοδευόταν από τους εκπαιδευτικούς Κωνσταντίνο Αμανατιάδη και Δέσποινα Παντελή.  
  
 Οι μικροί μας φίλοι, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης, οδηγήθηκαν στον δεύτερο όροφο, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Astrid Lindgren « Ο νάνος δεν κοιμάται». Μια ιστορία τρυφερή που αποπνέει αγάπη για τη ζωή και ενδιαφέρον για καθετί ζωντανό.
Τα παιδιά με αμείωτη προσοχή παρακολουθούσαν την αφήγηση του όμορφου αυτού κειμένου και με ενθουσιασμό αποκρίνονταν στις ερωτήσεις που αφορούσαν στο κείμενο. 
  
 Σταδιακά μέσα από τη συζήτηση οδηγήθηκαν στα διδάγματα αυτής της συγκινητικής ιστορίας. Ο νάνος έμενε ξάγρυπνος, διότι είχε την έγνοια όλων των ζωντανών πλασμάτων του αγροκτήματος. Άλλα τα παρηγορούσε κιάλλα τα φρόντιζε.
Στη συνέχεια προέβησαν στην κατασκευή ενός νάνου τιμώντας έτσι τον στοργικό ήρωα αυτής της ιστορίας. Με υλικά απλά, όπως τα κουκουνάρια και η τσόχα έδωσαν μορφή στον αφανή πρωταγωνιστή της ιστορίας μας. Κατόπιν υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων μελωδιών ζωγράφισαν εικόνες του παραμυθιού που τους τράβηξαν το ενδιαφέρον και έγραψαν τις ευχές τους. 
Στο τέλος της δράσης μας στόλισαν και το χριστουγεννιάτικο δέντρο της βιβλιοθήκης βάζοντας τη δική τους πινελιά στον χώρο μας κι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για κάποια άλλη φορά! Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μικρούς μας φίλους για τη συνεργασία και την ευχάριστη διάθεσή τους! 
Τους ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με υγεία και δημιουργική διάθεση.
Υλοποίηση δράσης: Θεολογία Ταρλατζή, βιβλιοθηκονόμος και Ευαγγελία Καραμπερίδου, εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου