Αναλυτικά οι βραβεύσεις του ΠΣΑΤ στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής
Το «άστρο» των Μίλτου Τεντόγλου, Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, Εθνικής υδατοσφαίρισης των
Ανδρών και Γιώργου Πομάσκι, «έλαμψε» στη γιορτή των κορυφαίων που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Η εφετινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Διακογιάννη, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε από εφέτος το κάθε βραβείο κορυφαίου αθλητή θα φέρει το όνομά του. Αυτό της καλύτερης αθλήτριας θα έχει το όνομα του Πέτρου Λινάρδου.
Μετά από μία χρονιά γεμάτη τίτλους και ρεκόρ, ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» πάνω από τους συνυποψηφίους του Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λευτέρη Πετρούνια, παίρνοντας στα χέρια του, μετά από τη σχετική ψηφοφορία το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς, το οποίο του το παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος. «Δεν ξεχωρίζω κάτι συγκεκριμένο, αφιερώνω το βραβείο στον Γιώργο Πομάσκι. Είναι δουλειά πολλών χρόνων. Δουλεύουμε σκληρά και προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Είναι τιμή που που κάνω τους Έλληνες να νιώθουν όμορφα και θα προσπαθήσω να συνεχίσω να τους κάνω να είναι περήφανοι. Νο 1 στόχος είναι το Παρίσι», είπε εν μέσω αποθέωσης ο Τεντόγλου.
Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς αναδείχτηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, συγκεντρώνοντας περισσότερες ψήφους από τις Άννα Κορακάκη και Ελίνα Τζένγκο. «Είμαι μεγάλη μου τιμή. Όλοι οι αθλητές προσπαθούμε για τη νίκη. Με είπατε βιονική, είμαι και το χαίρομαι. Είναι πολλά τα χρόνια προσπάθειας υπομονής και επιμονής», δήλωσε η πρωταθλήτριά του βάδην, η οποία παρέλαβε το βραβείο από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Κορυφαία ομάδα για το 2022 ψηφίστηκε η Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών, με το βραβείο να το παραλαμβάνει ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Θοδωρής Βλάχος, δηλώνοντας: «Οι πρωταγωνιστές δεν είναι εδώ, αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε εμείς εδώ για το τιμητικό έπαθλο. Όπως και πέρυσι είμαστε σε αυτή τη θέση, πρέπει να είναι χαρούμενος ο πρόεδρος της ΚΟΕ γιατί είναι όλες οι ομάδες του πόλο εδώ. Οι επιτυχίες έρχονται από τις καλές συνεργασίες όλων. Εμείς καθοδηγούμε κορυφαίους αθλητές, με πραγματικό ήθος που συνεχίζουν να ονειρεύονται και να διεκδικούν μεγάλους στόχους. Τους λέμε να προχωράμε χωρίς τυμπανοκρουσίες και με ταπεινότητα, όπως πάντα».
Την απονομή έκανε ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς και ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας. «Ο ελληνικός αθλητισμός στάθηκε όρθιος και αυτό το οφείλουμε στα παιδιά και στον αθλητικό Τύπο, όπως και στην πολιτεία που προπαρασκευάζει τις επιτυχίες. Τα χρήματα προς τον αθλητισμό δεν είναι κόστος είναι επένδυση», είπε ο κ. Μαυρωτάς.
Ο τίτλος του κορυφαίος προπονητή της χρονιάς απονεμήθηκε στον Γιώργο Πομάσκι, με τον έμπειρο προπονητή του στίβου και του αθλητή τψων επιτυχιών, Μίλτο Τεντόγλου, να δηλώνει: «Χωρίς αυτόν (Τεντόγλου) δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Ο προπονητής θέλει τον αθλητή να είναι αφοσιωμένος και προσηλωμένος. Σε ευχαριστώ Μίλτο! Είμαστε χαρούμενοι στον ΣΕΓΑΣ γιατί παίρνουμε τις πρώτες θέσεις. Εύχομαι όλοι μαζί να φτιάξουμε καλύτερες συνθήκες για τις επόμενες γενιές. Κανένας δεν μπορεί να πει ποιο είναι το ταβάνι για τον Μίλτο».
Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο κολυμβητής Δημοσθένης Μιχαλετζάκης. «Ευχαριστώ πολύ για την τιμή και το δεύτερο βραβείο μου. Επόμενος στόχος είναι οι Παρολυμπιακοί Αγώνες. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, στην προσπάθειά μας». Ζητήθηκε η μεγαλύτερη στήριξη και ανάδειξη της προσπάθειας από τα ΜΜΕ για τους Παρολυμπιονίκες μας και την προβολή τους».
Καλύτερη αθλήτρια με αναπηρία η κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. «Έχω δώσει τον καλύτερο εαυτό μου, με βοήθησαν ο προπονητής και η φυσικοθεραπεύτριά μου. Είναι σημαντικό το μήνυμα που δίνουμε οι αθλητές με αναπηρία, δίχως να παρεμποδίζονται. Νιώθω άβολα, είναι ένα μεγάλο βραβείο και έγινε πραγματικότητα ένας στόχος μου. Όπως και στο εξωτερικό θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται κατανοητό και εδώ το θέμα της ισότητας των αθλητών».
Κορυφαία ομάδα αθλητών/τριών με αναπηρία αναδείχτηκε η Εθνική γυναικών μπάσκετ Κωφών.
«ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ»
Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όταν ακολούθησε η βράβευση στη μνήμη του Ολυμπιονίκη του ταεκβοντό, Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του, Δώρα, η οποία δήλωσε: «Δύσκολη και όμορφη βραδιά για την οικογένειά μας. Έχουμε στο σπίτι πάντα το βραβείο του ΠΣΑΤ το 2008. Εύχομαι να μην υπήρχε λόγος να είμαι εδώ εγώ. Έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε σεισμοπαθείς, η δημοπρασία που γίνεται έχει ξεπεράσει πολύ την αξία για τις δάδες του. Ο Αλέξανδρος δεν διαβρώθηκε από την επιτυχία, έγινε πιο ταπεινός και κοινωνικά ευαίσθητος. Γι΄αυτό έδωσε σε δημοπρασία τα μετάλλια, όλοι ξέρετε πόσος κόπος, αίμα και προσπάθεια χρειάζεται για ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Του έχω υποσχεθεί ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τις αξίες που κληροδότησε σε εμένα και στα παιδιά μας. Να έχετε υγεία, αν υπάρχει αυτό υπάρχουν όλα».
Για την αγάπη του προς τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό βραβεύτηκε και ο Μιχάλης Μουρούτσος. «Ευχαριστώ για την ιδιαίτερη βράβευση. Στον αθλητισμό κερδίζεις και φίλους. Το 1996 είχα την τύχη να γνωρίσω έναν υπέροχο άνθρωπο. Με μεγάλη ψυχή, δοτικός και δίκαιος προς όλους. Έχουμε ζήσει με τον Αλέξανδρο δυνατές στιγμές. Ο θάνατός του συγκλόνισε τη χώρα και τα λόγια του ήταν αυτά που ένωσαν τη χώρα. Μαθήματα ζωής και κληρονομιάς σε όλους μας».
Το βραβείο «Ευ Αγωνιζεσθαι» απονεμήθηκε στον Σέρχιο Αραούχο για τον τρόπο με τον οποίο τίμησε στο «Κλ. Βικελίδης» τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλκιβιάδη Καμπανού.
Το έπαθλο αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς απονεμήθηκε στον Γιώργο Πρίντεζη και το παρέλαβε από τα χέρια του Γιάννη Μπουρούση. «Είναι σαν αδερφός μου και θα παραμείνει», είπε ο Μπουρούσης, για να προσθέσει από την πλευρά του ο Πρίντεζης: «Είναι τιμή μου το βραβείο γιατί ολοκλήρωσα ένα όνειρο με την αγαπημένη μου ομάδα, με ανθρώπους που θεωρώ οικογένειά μου. Ευχαριστώ και την οικογένειά μου που ήταν πάντα δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές. Χωρίς την ομάδα μου δεν θα μπορούσα να είχα πετύχει τίποτα, προέδρους, προπονητές, συναθλητές».
Τιμήθηκε η Βούλα Πατουλίδου για την προσφορά της στον αθλητισμό και το μεγάλο χρυσό του 1992 στην Βαρκελώνη, με την βράβευση να την κάνει η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα. «Πέρασαν τριάντα χρόνια. Πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, είχα βραβευτεί το 1990 από τον ΠΣΑΤ. Έπρεπε να το χαιρόμασταν περισσότερο, όλα τα παιδιά που έχουμε τιμήσει αυτή τη χώρα. Ήμουν συνέχεια της Σοφίας και της Άννας που μου έλεγαν σήκω μικρή. Τώρα λέω στα να παιδιά, σηκωθείτε μικροί γιατί η χώρα κερδίζει πολλά και σηκώνεται ψηλά από τους αθλητές της».
Ειδική βράβευση για τις τεράστιες διακρίσεις και για τον Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών, Πύρρο Δήμα, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την κόρη του, Μαρία Δήμα, η οποία είπε: «Θα ήθελε πολύ να είναι εδώ ο πατέρας μου, στέλνει πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την προσπάθεια και τα αποτελέσματά τους».
Η υδατοσφαίριση είχε και πάλι την τιμητική της, με το βραβείο αθλητικής οικογένειας να απονέμεται στις διεθνείς του Ολυμπιακού Ελευθερία, Μαργαρίτα και Βάσω Πλευρίτου από τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, πρόεδρο της ΚΟΕ.
Η Μαρία Γκούνη-Παπαϊωάννου τιμήθηκε ως μέλος της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και η Άρτεμις Ιγνατίου για την καλλιτεχνική διεύθυνση των τελετών αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.
Το βραβείο ανερχόμενης αθλήτριας πήρε η 17χρονη Αριάδνη Νάσκαρη του μοντέρνου πεντάθλου, ενώ τιμητική διάκριση έλαβε ο κολυμβητής Απόστολος Χρήστου, ο οποίος πήρε θέση στο βάθρο σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις.
Ειδική διάκριση έλαβε ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης, ο οποίος διακρίθηκε στην ελευθέρα πάλη, ενώ η Ειρήνη Μιχαηλίδη και ο Χριστόφορος Πολυδώρου βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις τους σε αγώνες αθλητών με μεταμόσχευση.
Ειδική βράβευση στον φίλαθλο του Ολυμπιακού, Γιάννη Αναστασίου, για το ήθος του, ενώ το έπαθλο αθλητικού τουρισμού δόθηκε στον σύλλογο ΑΘΛΗ.Σ.Υ.
in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου