ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Θεατρική Παράσταση απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΙΝΔΟΣ: Γρεβενιώτικα Χριστούγεννα στην Αθήνα " Ένα σόι στην πόρτα μου...για τα Χριστούγεννα"

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πίνδος επανέρχεται με ένα θεατρικό έργο στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών αισιοδοξώντας να περάσει μέσα από σπαρταριστούς διαλόγους Γρεβενιώτικης ντοπιολαλιάς και της Ποντιακής Γλώσσας μηνύματα που άπτονται της καθημερινότητας και της επικαιρότητας.  
 
Αισιοδοξεί να θίξει καταστάσεις των δυσκολιών που περάσαμε και περνάμε μετά την πανδημία, την οικονομική κρίση, το πνεύμα των γιορτών και τη “φαγούρα” των οικογενειών αλλά σαφώς και τους ισχυρούς δεσμούς την Ελληνικής οικογένειας και τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων μας.


Η πλοκή αποτελεί μια μικρή συνέχεια του προηγούμενου έργου που ανέβηκε απο το σύλλογο μας “Η φαγούρα των Χριστουγέννων”, το Δεκέμβριο του 2019 και έχει ως εξής:

Ένα ζευγάρι, κάπως αταίριαστο, για τη Γρεβενιώτισσα πεθερά, μετακομίζει από το Παρίσι στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους επηρεασμένο απο την ενεργειακή κρίση. Οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν και το ζευγάρι καλεί και τις δύο οικογένειες να περάσουν τις γιορτές μαζί, στην Αθήνα αυτή τη φορά. Οι Γρεβενιώτες γονείς του συζύγου, μαζί με την γιαγιά (η οποία πάσχει απο ελαφριάς μορφής άνοια), καταφθάνουν λοιπόν με όλα τα Γρεβενιώτικα καλούδια για τις γιορτές και σαφώς το μοναδικό τους ταμπεραμέντο. Στο σπίτι του ζευγαριού στην Αθήνα, πρέπει, τότε να συνυπάρξουν με την οικογένεια του ζευγαριού και με την κατά τα άλλα Πόντια συμπεθέρα όπως και με την ανύπαντρη κόρη της, η οποία επιθυμεί διακαώς να νυμφευθεί. Τα προξενιά λοιπόν, πάνε και έρχονται, το γιορτινό τραπέζι στρώνεται, νοοτροπίες, καυγάδες, χιούμορ, εδέσματα αλλά και πολλή πολλή αγάπη συντελούν και κάνουν αξέχαστα τα Χριστούγεννα του 2022!!!
 
 
Σας περιμένουμε να απολαύσουμε τα Γρεβενιώτικα Χριστούγεννα στην Αθήνα, την Δευτέρα, 19/12/2022, στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Γρεβενών.

Είσοδος Ελεύθερη

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι:

1. Γιώτας Πάνος

2. Γκαμπράνη Νίκη

3. Γούση Κική

4. Δάσκαλος Νίκος

5. Δημοπούλου Ελένη

6. Εμμανουηλίδου Κίτσα

7. Ζακαήκα Άννα

8. Κόκκινος Αχιλλέας

9. Κώττας Αχιλλέας

10. Μπακόλα Ελένη

11. Νικολάρου Αλεξάνδρα

12. Παράσχου Δήμητρα

13. Σλιάρας Γεώργιος

14. Τσουφλίδου Ηλιάννα


Σενάριο/Σκηνοθεσία: 

Νικολάρου Αλεξάνδρα

*Θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικο γλέντι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πίνδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου