ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας φορέων της Μηλιάς Γρεβενών για τις δηλώσεις του υποψηφίου Δημάρχου Γρεβενών κ. Κυριάκου Ταταρίδη περί μεταφοράς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς στην πόλη των Γρεβενών ..


Δείτε αναλυτικά:

Αξιότιμε κ.Ταταρίδη,

Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς σας για τον Δήμο Γρεβενών, κατά την οποία εκφράσατε πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις για τον τόπο μας. Ωστόσο, η αναφορά σας στη μεταφορά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς στην πόλη των Γρεβενών μας εξέπληξε αρνητικά και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους για τους παρακάτω λόγους:

 

  Διαχρονικά σε όλη την επικράτεια τα ευρήματα (αρχαιολογικά, παλαιοντολογικά κλπ.) παραμένουν στον τόπο που ανακαλύπτονται, όπως για παράδειγμα συνέβη στη Βεργίνα και στην Αμφίπολη.

·         Τα ευρήματα της Μηλιάς εκτίθενται σε σύγχρονο μουσειακό χώρο, με ειδικές προθήκες για τα εκθέματα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο (που παρεμπιπτόντως ανήκουν σε μαστόδοντα και όχι σε μαμούθ όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε), κατάλληλο φωτισμό, πρόσβαση για τα ΑΜΕΑ, χώρους υγιεινής κλπ.. Ο χώρος διαμορφώθηκε πρόσφατα και σε στενή συνεργασία με αξιόλογους καθηγητές από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια με ειδίκευση στην παλαιοντολογία και όχι σε δημοτικό σχολείο όπως - από παραδρομή ελπίζουμε - αναφέρατε στην ομιλία σας.

·         Με τη μοναδική ευκαιρία που δίνεται για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, μετά και την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, το μουσείο θα μετατραπεί σε έναν ολοκληρωμένο χώρο-πρότυπο για τον Δήμο και το Νομό μας και θα συνεχίσει να αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

·         Η περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλεωτών μπορεί να αποτελέσει άξονα περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, με μοναδικά αξιοθέατα όπως το γεφύρι του Πασά, η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς, τα ιαματικά λουτρά της Κιβωτού, το λαογραφικό μουσείο και τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα του Αγίου Γεωργίου, καθώς και το γεφύρι της Πραμόριτσας στο Κληματάκι.

· 

  Άλλωστε, όπως τα προαναφερθέντα, έτσι και τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου βρίσκονται εκτός της πόλης των Γρεβενών, όπως η Ιερά Μονή Οσίου Νικάνορα στη Ζάβοδρα, τα πέτρινα γεφύρια, ο ορεινός όγκος με τη Βάλια Κάλντα και τη Βασιλίτσα και πολλά άλλα. Όλα τα ανωτέρω συνεισφέρουν στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου συνολικά.

Προτίθεστε να τα μεταφέρετε και αυτά στην πόλη των Γρεβενών;

  Για τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι προς όφελος όλων τα ευρήματα να παραμείνουν στη Μηλιά, να συνεχιστεί η επένδυση που έχει ήδη ξεκινήσει και δε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιείται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για ψηφοθηρικούς λόγους. Τέλος, θα περιμέναμε τόσο από εσάς, όσο και από τον οποιοδήποτε ενδιαφέρεται για το κοινό καλό, να καταθέτει προτάσεις για τη διαρκή βελτίωση του μουσείου και όχι για το κλείσιμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου