ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Τα πρώτα χιόνια του 2023: Φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα

Βασιλίτσα Φίλιππος σε υψόμετρο 1648 μέτρα
Τελικά χειμώνιασε. Οι πρώτες εικόνες από τα χιόνια στις ορεινές περιοχές άρχισαν να δημοσιεύονται, ανοίγουν και τα χιονοδρομικά.

Έπειτα από μία παρατεταμένη περίοδο με υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες, τελικά ο χειμώνας έφτασε και στην Ελλάδα. 
 
 

Από το πρωί της Τρίτης, ξεκίνησαν καταιγίδες ακόμα και στην Αθήνα, ενώ στις ορεινές περιοχές της χώρας τα χιόνια έπεσαν και αρχίζουν να «ντύνουν στα λευκά» τα χιονοδρομικά κέντρα. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα όλα ανοιχτά για χιονοδρομία.


Ειδικότερα, οι πρώτες εικόνες που δημοσιεύονται στο Forecast Weather Greece αλλά και στο snowreport δείχνουν, να το έχει στρώσει για τα καλά σε Καλάβρυτα, Παρνασσό, Μαίναλο, Βασιλίτσα, Πισοδέρι, Καϊμακτσαλάν. 

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες:














Η νέα κακοκαιρία και η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Αναλυτικά, η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τις επόμενες μέρες, μέχρι και την Κυριακή, είναι η εξής:

Ο καιρός την Τετάρτη

 
 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση απο το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και κατά την διάρκεια της νύχτας στη νότια Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βόρεια ορεινά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου