ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Μαγιορκίνης: «Υπερβολικά τα μέτρα κατά του κορονοϊού που λαμβάνονται για την Κίνα»


Ο Γκίκας Μαγιορκίνης θεωρεί υπερβολικά τα μέτρα κατά του κορονοϊού που λαμβάνονται για τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας είπε ότι τα μέτρα λαμβάνονται περισσότερο για ψυχολογικούς σκοπούς, ενώ έκανε αναφορά και στη γρίπη.


Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 για τα μέτρα κατά του κορονοϊού που λαμβάνονται για τους ταξιδιώτες από την Κίνα και τόνισε ότι «είναι περισσότερο για ψυχολογικούς – πολιτικούς λόγους, παρά για αντικειμενικούς- επιστημονικούς».

Ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, συνέχισε αναφέροντας ότι τα μέτρα γίνονται για να… χαρτογραφηθεί η νέα κατάσταση με τη νέα έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα: «Πρόκειται για μέτρα κάπως υπερβολικά, που έχουν απώτερο σκοπό να διαλευκανθεί η κατάσταση στην Κίνα, δεδομένου ότι τα στοιχεία εκεί δεν είναι τόσο διαφανή όσο θα θέλαμε».


«Δεν μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στην Ευρώπη»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης έδειξε να μην ανησυχεί για το ενδεχόμενο τα κρούσματα κορονοϊού στην Κίνα να προκαλέσουν πρόβλημα στην Ευρώπη. «Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, τα στελέχη που υπάρχουν στην Κίνα δεν είναι στελέχη που μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στην Ευρώπη και η κινητοποίηση των ταξιδιωτών, δεν μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση», είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Πρόσθεσε ότι ένας πιθανός, αλλά όχι σημαντικός κίνδυνος, είναι το νέο στέλεχος του κορονοϊού που έχει εμφανιστεί στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι παρουσιάζει ένα πλεονέκτημα 20% σε σύγκριση με τα στελέχη που επικρατούν μέχρι στιγμής.

«Διαχειρίσιμη η κατάσταση με τη γρίπη»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε αναφορά και στην επιδημία γρίπης. Χαρακτήρισε αυτό που βιώνουμε, ως «μία από τις πιο έντονες περιόδους γρίπης που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια». Τόνισε ωστόσο ότι είναι μία «διαχειρίσιμη κατάσταση».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης κάποιων μέτρων, τόνισε ότι «μέτρα δεν διαφαίνονται πουθενά».

«Είμαστε πολύ μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα είχαμε μόνο, εάν είχαμε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για τα εμβόλια είπε ότι είναι «ένα πολύ σημαντικό εργαλείο», ενώ αναφερόμενος ειδικά στο εμβόλιο της γρίπης ανέφερε πως «προέχει να το κάνουν οι ευάλωτοι και οι επαγγελματίες υγείας».

«Με το που έχει κάποιος συμπτώματα, είτε πρόκειται για γρίπη, είτε για κορονοϊό, θα πρέπει να κάνει τεστ και να αναζητά θεραπεία νωρίς, να μην περιμένει», πρόσθεσε.

newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου