ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ο Γρεβενιώτης Δρ. Ανδρέας Δημόπουλος σε εκδήλωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τα τρία χρόνια λειτουργίας του Υπουργείου - (εικόνες)


Σε εκδήλωση  του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο Ζάππειο συμμετείχε  ο  συντοπίτης μας Γρεβενιώτης, Δρ. Ανδρέας Δημόπουλος  ως Διοικητής της περιφερειακής υπηρεσίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Λαγκαδικίων, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των τριών χρόνων λειτουργίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, από τον Υπουργό, Νότη Μηταράκη, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με την αναπλ. Γενική Διευθύντρια στη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Beate Gminder


Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του επεσήμανε με έμφαση ότι «Ύστερα από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης υπάρχουν πολλά πεδία που δηλώνουν ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα από το χθες. Ανάμεσα στα πρώτα, όμως, συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα το μεταναστευτικό, γιατί εκεί άλλαξαν όλα». 

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση του μεταναστευτικού με συγκριτικά στοιχεία όπως "πέρυσι, για παράδειγμα, εισήλθαν στη χώρα μας 17.000 μετανάστες. Μόνο το 2015 είχαν εισέλθει παραπάνω από 900.000. Το νούμερο που ακούσατε ειναι ενδεικτικό.

Το 2015, το 75% των παράνομων εισόδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασαν μέσα από την Ελλάδα. Πέρυσι ήταν μόλις το 5%. Στον ίδιο χρόνο, απετράπησαν περί τις 250.000 παράνομες είσοδοι στα χερσαία σύνορα και σχεδόν 45.000 στα θαλάσσια σύνορά μας.

Ταυτόχρονα, ανέπνευσαν και τα νησιά μας. 40.000 βρίσκονταν στα νησιά του Αιγαίου το 2019. Σήμερα εκεί είναι μόλις 5.000. Και, βέβαια, αποσυμπίεση υπήρξε σε όλη τη χώρα. Από τους 92.000 μετανάστες του 2019, υποχωρήσαμε σε κάτι λιγότερο από 15.000 που βρίσκονται πια, όλοι σε κλειστές ελεγχόμενες δομές. Αλλά και αυτές οι δομές μειώνονται διαρκώς. 121 ήταν το 2019, 33 είναι σήμερα. Με τις εκτάσεις να αποδίδονται στις τοπικές κοινωνίες όπως έγινε πρόσφατα στον Ελαιώνα, πριν από ένα χρόνο περίπου στη Σάμο.

Με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτουντων Ασυλο, Μάνο Λογοθέτη



Ενώ εξήρε την προσπάθεια των υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών αναφέροντας επί λέξει: 

"Από τα 202.000, παραπάνω από 200.000 εκκρεμή αιτήματα ασύλου κληρονόμησε η Κυβέρνησή μας το 2019, σήμερα αυτά είναι λιγότερα των 20.000. Θερμά συγχαρητήρια στις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που μπόρεσαν, απλοποίησαν τη διαδικασία και έφεραν εις πέρας την επίλυση αυτού του πολύ μεγάλου εκκρεμούς προβλήματος που μας κληρονόμησε η προηγούμενη Κυβέρνηση".

Ο Υπουργός αντίστοιχα ανέφερε: “μετατρέψαμε το άλγος του μεταναστευτικού σε παράσημο εθνικής ευθύνης και δημιουργικότητας

Δουλεύοντας σκληρά και συντονισμένα, ακολουθώντας πιστά το σχέδιο που εξ αρχής χαράξαμε καταφέραμε σήμερα να αναγνωρίζεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς ότι η χώρα μας εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική με κανόνες και κριτήρια, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες. Αντιμετωπίσαμε σθεναρά τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και παράνομης μετανάστευσης, ακόμη και υβριδικές επιθέσεις στον Έβρο και στα νησιά μας και ανταποκριθήκαμε πλήρως” .

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια θητείας στη θέση του Διοικητή είναι σημαντικό να νιώθεις την ικανοποίηση και να μοιράζεσαι το συναίσθημα της επιτυχίας συμμετέχοντας προσωπικά στην επίτευξη των στόχων της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και της από κοινού προσπάθειας με αξιόλογους συναδέλφους στην αποτελεσματική διαχείριση  ενός ιδιαίτερου ζητήματος όπως είναι το μεταναστευτικό, το οποίο απαιτεί δράσεις και ενέργειες που συνδυάζουν το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, με την εφαρμογή των κανόνων του ελληνικού και διεθνούς δικαίου, την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών, και με την καθοδήγηση της ηγεσίας του Υπουργείου και της χώρας μας εμπνέουν εμπιστοσύνη στους πολίτες αυτής, διαφυλάττοντας, ταυτόχρονα το κύρος, τις παραδόσεις και την αξιοπρέπεια της χώρας μας χωρίς εκπτώσεις.


Δρ. Ανδρέας Δημόπουλος

Διοικητής ελεγχόμενης Δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου