ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ από την Κοζάνη: "Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα βρεθώ στα Γρεβενά" - Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη - (video)

Δείτε τι είπε για Βασιλίτσα και Στρατόπεδο Γρεβενών.. 
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις του απεσταλμένου του Star-Media Group, Γιάννη Μπαϊνέτα, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (14-2) στην Κοζάνη, στα ΜΜΕ, δημοσιοποίησε την επίσκεψή του στα Γρεβενά, η οποία θα γίνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. 

 
 
 Στην ερώτησή μας για το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας: 
 Είναι επιτακτική ανάγκη ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Της Βασιλίτσας, όπως και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αφού δεν φτάνει ο αριθμός των μονίμων υπαλλήλων και χειριστών μηχανημάτων οι οποίοι συμπληρώνονται κάθε χρόνο με έκτακτο προσωπικό, καθώς επίσης είναι άκρως απαραίτητη η διόρθωση του οδικού δικτύου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας είπε ότι η Βασιλίτσα είναι το καλύτερο Χιονοδρομικό Κέντρο στη χώρα, θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την χρηματοδότηση της Ελληνικής πολιτείας, οι υποδομές όπως επίσης και η βελτίωση του οδικού δικτύου θα βελτιωθεί, το μέλλον όμως, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, είναι να υπάρξει Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.. 

 
 
 Στην ερώτησή μας αναφορικά με το Στρατόπεδο στα Γρεβενά: 
 Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στρατόπεδα της Ελλάδας. Ποια είναι η επόμενη του μέρα; Θα συνεχίσει ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), καθώς τα ΣΥΠΟ δρομολογούνται με κλείσιμο τους επόμενους μήνες, και να μετατραπεί στην συνέχεια σε ένα απλό στρατόπεδο ή θα ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων, ανέφερε ότι είναι κάτι που δεν γνωρίζει ακόμη, και δεσμεύτηκε πως θα το ανακοινώσει από τα Γρεβενά, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, που θα επισκεφτεί τον Νομό μας.

Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού:


Γ. Μπαϊνέτας (Star FM και «Αετός Γρεβενών»): Να σας καλωσορίσω και εγώ από τα Γρεβενά κ. Πρόεδρε και να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μας δίνετε...

Θα περάσω να σας αναφέρω κάτι που ξέρετε πολύ καλά, γιατί έχετε επισκεφτεί και το χιονοδρομικό μας στα Γρεβενά. Ξέρετε πολύ καλά λοιπόν ότι έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε σε μια από τις ωραίες περιοχές της Ελλάδος, η οποία όμως προσπαθεί να αναπτυχθεί τουριστικά χρόνο με το χρόνο διαθέτοντας ένα μοναδικό όπλο στην κατοχή της, αυτό του εθνικού χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας. Της «βασίλισσας των χιονοδρομικών» όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Την προηγούμενη χρονιά είχαμε ένα ιστορικό ρεκόρ εσόδων και μια πολύ μεγάλη προσέλευση επισκεπτών. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε υπάρχει κάθε χρόνο επιχορήγηση από το Υπουργείο Αθλητισμού όσον αφορά τη συντήρηση του χιονοδρομικού.

Είναι όμως επιτακτική ανάγκη ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του κέντρου και η πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού. Επίσης, είναι άκρως απαραίτητη η διόρθωση του οδικού δικτύου.

Η ερώτησή μου λοιπόν είναι, αν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση για τα παραπάνω και επειδή έχουν λεχθεί πολλά τον τελευταίο καιρό, ειδικά στα Γρεβενά, σκέπτεστε να λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα;

Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση και έχω και μια δεύτερη. Η δεύτερη ερώτηση λοιπόν αφορά το στρατόπεδο των Γρεβενών, το 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού, που είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο σύγχρονα στρατόπεδα της Ελλάδος και ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η επόμενή του μέρα.

Θα συνεχίσει ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών; Καθώς τα ΣΥΠΟ δρομολογούνται με κλείσιμο τους επομένους μήνες, όπως ξέρουμε. Θα μετατραπεί στη συνέχεια σε ένα απλό στρατόπεδο ή θα ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί σε κέντρο νεοσυλλέκτων; Ευχαριστώ πολύ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Για το δεύτερο δεν έχω την απάντηση, ακόμα, να σας δώσω διότι δεν γνωρίζω το θέμα στη λεπτομέρειά του. Αλλά επειδή θα είμαι στα Γρεβενά σε έντεκα μέρες από τώρα, το επόμενο Σάββατο, δεσμεύομαι να έχω την απάντηση όταν θα έρθω να σας δω αφού έχω τη ενημέρωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, όμως, μπορώ να σας πω κάποια πράγματα από τώρα. Θεωρώ ότι ο χειμερινός τουρισμός και η χιονοδρομία είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα.

Μας δίνουν τη δυνατότητα να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και προσφέρουν ευκαιρίες στους επισκέπτες και από το εξωτερικό να γνωρίσουν τα πανέμορφα ελληνικά μας βουνά. Και βέβαια θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα χιονοδρομικά πια του μέλλοντος δεν λειτουργούν μόνο τέσσερις μήνες το χρόνο, αλλά είναι πόλος προσέλκυσης επισκεπτών όλο το χρόνο.

Αυτό το οποίο βλέπετε να είναι ένα lift το χειμώνα για χιονοδρόμους, το καλοκαίρι μπορεί να είναι ένα lift για ορεινή ποδηλασία.

Άρα, αυτό είναι το μέλλον των χιονοδρομικών, όχι μόνο τη σεζόν που έχει χιόνι, αλλά και ολόκληρη την περίοδο. Και ελπίζω να μου δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθώ το χιονοδρομικό, έχω πολύ καιρό να έρθω. Ξέρω ότι έχει γίνει μία σημαντική δουλειά από τη Γενική Γραμματεία για να κρατηθεί ενεργό, το μέλλον όμως του χιονοδρομικού της Βασιλίτσας -επιτρέψτε μου να σας πω- δεν μπορώ να το φανταστώ εάν δεν υπάρχει σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Υπάρχουν και χρηματοδοτικά εργαλεία για να μπορούμε να επενδύσουμε ενδεχομένως σε υποδομές, αλλά θεωρώ ότι τελικά αυτού του είδους τα χιονοδρομικά, ειδικά ένα χιονοδρομικό που έχει μεγάλες προοπτικές και περαιτέρω επέκτασης, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα γίνει με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον, μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο όλοι αναγνωρίζουμε ότι είναι ο σωστός δρόμος.

Μέχρι τότε όμως, δεσμεύομαι ότι η Βασιλίτσα θα λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τη χρηματοδότηση της Ελληνικής Πολιτείας. Είναι ένα χιονοδρομικό το οποίο προσωπικά δεν το γνωρίζω, είμαι χιονοδρόμος αλλά δεν το γνωρίζω, ακούω ότι είναι το καλύτερο χιονοδρομικό στη χώρα, ελπίζω να έχω την ευκαιρία κάποια στιγμή να το διαπιστώσω. Άρα είναι ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα.

Και βέβαια, εκτός από το χιονοδρομικό πρέπει να ρυθμίσουμε το θέμα του δρόμου. Καταλαβαίνω ότι ωριμάζουν οι μελέτες, θα έχω και γι’ αυτά περισσότερα να σας πω όταν θα έρθω, αφού έχω συγκεκριμένη ενημέρωση. Πρέπει ο δρόμος να βελτιωθεί, να γίνει πιο γρήγορη η πρόσβαση στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας και οι προοπτικές πραγματικά είναι μοναδικές.

Όχι μόνο για τη Βασιλίτσα, τα Γρεβενά είναι ένας τόπος που έχουν ταυτόχρονα τη Βάλια Κάλντα, έχουν έναν πλούσιο παλαιολιθικό πλούτο, είναι από μόνος τους ένας τόπος που δικαιολογεί μία επίσκεψη και πέραν του χιονοδρομικού.

Οπότε λίγη υπομονή, θα είμαι στα Γρεβενά σε δέκα μέρες από τώρα, για να έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε όλα αυτά επι τόπου με τους τοπικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου