ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Στα Ιωάννινα μεταβαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για την κηδεία του δημάρχου, Μωυσή Ελισάφ


H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί, σήμερα 19 Φεβρουαρίου, στα Ιωάννινα για να παραστεί στην κηδεία του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Ο αποχαιρετισμός του δημάρχου θα γίνει  στη 1.00 το μεσημέρι στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων.

Ο Μωυσής Ελισάφ έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Ο Δήμος Ιωαννιτών είχε γνωστοποιήσει πως ο δήμαρχος αντιμετώπιζε κάποιο «απρόβλεπτο πρόβλημα υγείας, που προέκυψε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ταξιδιού», και βρισκόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Πολιτικός, πανεπιστημιακός και γιατρός, ο Μωυσής Ελισάφ είχε γεννηθεί το 1954 στα Ιωάννινα. Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, που κατάφεραν να ξεφύγουν από τη συγκέντρωση κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Αουσβιτς.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην Παθολογία.

Εξελέγη δήμαρχος Ιωαννίνων στις δημοτικές εκλογές του 2019. Αυτή ήταν η πρώτη εκλογή δημάρχου εβραϊκής καταγωγής στην Ελλάδα. Στην εκλογική αναμέτρηση, στα 161 εκλογικά τμήματα του Δήμου Ιωαννιτών, το ποσοστό της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ έφτασε το 50,33%, ενώ ο πρώην δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας είχε συγκεντρώσει 49,67%.

Ο Μωυσής Ελισάφ, διετέλεσε επί πολλά χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο. Επί δύο δεκαετίες ήταν πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου