ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών για τον μήνα Φεβρουάριο είχε καλεσμένο με πολλούς τίτλους!! - O π. Νικόλαος Δούμας διαπραγματεύτηκε το θέμα: “Οθόνη & Εγκλεισμός, Σχέση στοργής ή απέχθειας;” - (εικόνες + video)

Η Σχολή Γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών για τον μήνα Φεβρουάριο είχε μόνο έκπληξη για όσους παρευρέθησαν. Με έναν καλεσμένο που το βιογραφικό του θα ζήλευαν πολλοί και σπάνια επισκέπτονται την πόλη μας και το θέμα που διαπραγματεύτηκε έδωσαν μία άλλη πνοή σε αυτήν την προσπάθεια. 
 Ο καλεσμένος ήρθε από την Κύπρο και πρόκειται για τον π. Νικόλαο Δούμα, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μηχανικό Τηλεπικοινωνιών, PhD, Θεολόγο και Δικανικό ερευνητή ηλεκτρονικού εγκλήματος, MCT, ENISA Member. Αυτοί όλοι οι τίτλοι του επέτρεψαν να διαπραγματευτεί το θέμα: “Οθόνη & Εγκλεισμός, Σχέση στοργής ή απέχθειας;”  
 
Ο ομιλητής τόνισε από την αρχή πως η χρήση της τεχνολογίας είναι κάτι απολύτως φυσικό και θεμιτό. Βέβαια, υπήρχε η αίσθηση του περιορισμού. 
Με τον εγκλεισμό αναδείχθηκαν ανάγκες που οδήγησαν στην άμεση και έντονη χρήση της τεχνολογίας, που μας αποκάλυψε μία αλήθεια: πως δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις γενεές ως προς την χρήση της οθόνης, ότι εμείς είμαστε μετανάστες στον χώρο της τεχνολογίας, ενώ τα παιδιά μας ιθαγενείς. 
Γι’ αυτό δεν βάζουμε απέναντι τα παιδιά μας, αλλά τα κάνουμε να νιώθουνε πως στεκόμαστε δίπλα μας. Εκτός αν μας βολεύει να μένουν αυτά ήσυχα, πετώντας τους μία οθόνη στα χέρια τους. Κι έτσι αρχίζουμε να ανήκουμε στην οθόνη, ακυρώνοντας την ύπαρξή μας, δημιουργώντας μία άλλη δεύτερη. Γι’ αυτό και την περίοδο που έρχεται η πρόταση της ασκητικής του διαδικτύου μπορεί να είναι η λύση». 
Η συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε άκρως εποικοδομητική και ουσιαστική.  
   

 Ο π. Νικόλαος έδωσε και δύο ακόμη διαλέξεις με θέμα: «Για ένα καλύτερο διαδίκτυο» σε μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης μας σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Γρεβενών, ενθουσιάζοντας με την παρουσία του τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου