ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Η Ομιλία του Γιώργου Αμανατίδη από την εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας - (video)

H ομιλία του Βουλευτή Κοζάνης  Γιώργου Αμανατίδη:


 
   

 
 


 Η ομίλια:
Θα ξεκινήσω με αυτό που εκφράζει το σύνολο των Ελλήνων.

Αισθανόμαστε βαθιά θλίψη αλλά και υπερηφάνεια για τους αδικοχαμένους αεροπόρους μας.

Τον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα και τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Αθάνατοι.

Επιτρέψτε μου αρχικά να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη για την τιμή που μου κάνει να παρευρίσκεται σε μία σημαντική για ΄μένα εκδήλωση.

Του είπα ότι αισθάνομαι παιδί της Αυτοδιοίκησης και ζήτησα την παρουσία του στην περιοχή που διαχρονικά πρωτοπορεί στους νέους θεσμούς.

Σε μια περιοχή, αποκεντρωμένο κομμάτι της χώρας μας, που κοιτάζει προς το μέλλον και επιθυμεί να το διαβεί αποτελεσματικά και βιώσιμα.

Η ενασχόλησή μου με την ενεργό πολιτική ήρθε να δώσει υπεραξία στη γνώση και στις εμπειρίες που με συνόδευαν από την αποτελεσματική παρουσία μου στα ζητήματα της ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους αρμόδιους Φορείς και την Πολιτεία.

Επί της ουσίας είχα ρόλο τεχνοκράτη για τα ζητήματα της ανάπτυξης και πολιτικού για την κατεύθυνση που θα πρέπει να έχουν οι παραγωγικές δυνάμεις ως μία συνισταμένη δύναμη.

Η οραματική ματιά, ο ρεαλισμός και ο επαγγελματισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η κινητήρια δύναμη αλλά και η αφορμή να προβάλλω τον εαυτό μου στο μέλλον με έναν νέο και εξίσου παραγωγικό ρόλο με αυτόν που είχα την ευκαιρία και την τιμή να υπηρετώ στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, μαζί με τους αξιόλογους συνεργάτες μου και σε συνεργασία με τους αρμόδιους Φορείς.

Και δικαιώθηκα, γιατί έχω πλέον τη δυνατότητα να προσφέρω με νέο ρόλο ευθύνης, με την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αισθάνομαι παραγωγικό κομμάτι μιας Κυβέρνησης – της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ενεργό μέλος ενός Κοινοβουλίου που κλήθηκε και έλαβε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Και όλα αυτά σ’ ένα περιβάλλον συνεχών προκλήσεων τόσο στο εσωτερικό με στόχο την παραγωγή και την πρόοδο όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον, που αντιμετωπίστηκαν μεθοδικά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Συναντήσαμε απειλές και προκλήσεις που κατέδειξαν την ικανότητα να διεκδικούμε και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας.

Οι πολίτες αισθάνονται την ασφάλεια στα εξωτερικά μας σύνορα – στα σύνορα της Ευρώπης.

Σημαντικές κρίσεις εθνικού χαρακτήρα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, η χώρα ανέκτησε την αξιοπιστία της στο εσωτερικό και στο διεθνές περιβάλλον και έγινε ελκυστικός τόπος για επενδύσεις.

Ξεπέρασε με επιτυχία τις συνέπειες της πανδημίας, ξεδίπλωσε την αναπτυξιακή δυναμική της, πήρε πρωτοβουλίες διεθνούς εμβέλειας, ενίσχυσε την αμυντική της ικανότητα, διεύρυνε τις συμμαχίες της, μεγάλωσε χωρικά, ενσωμάτωσε την ψηφιακή τεχνολογία στις λειτουργίες της και ενίσχυσε την ανταγωνιστικότητά της.

Παρά τις συνεχείς κρίσεις (απειλές κατά της χώρας στα σύνορα, πανδημία, προσφυγικό, πόλεμος στην Ουκρανία κτλ.) δεν αλλάξαμε προσανατολισμό, λόγω του τρόπου λειτουργίας της Κυβέρνησης και υλοποιήσαμε στο έπακρο το συμφωνημένο με τους πολίτες εκλογικό πρόγραμμα που μετεξελίξαμε σε Κυβερνητικό έργο.

Και αυτό έγινε πράξη στην Παιδεία, στην οργάνωση της χώρας, στην αυτοδιοίκηση και στη δημόσια διοίκηση, στην ψηφιακή Διακυβέρνηση, στην υγεία, στην άμυνα, στην ανάπτυξη των υποδομών, στον πολιτισμό, στη στήριξη της υπαίθρου ως πολυλειτουργικού χώρου, στην οικονομία, στο Κράτος Πρόνοιας και εργασίας και με δεκάδες άλλες πρωτοβουλίες.

Η χώρα μας έγινε ιδανικός προορισμός για επενδυτές και επισκέπτες, αξιοποιώντας την υπεραξία του παραγωγικού και φυσικού περιβάλλοντος καθώς και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με σειρά ενεργειών στηρίζουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας, τα νέα ζευγάρια, τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου.

Στηρίξαμε και συνεχίζουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, και κρατήσαμε όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία.

Η Κυβέρνηση παρήγαγε σημαντικότατο έργο στο Κοινοβούλιο και στην εξειδίκευση των πολιτικών της.

Το έργο αυτό υπακούει και εξυπηρετεί έναν κεντρικό στόχο για την Ελλάδα του μέλλοντος που οφείλουμε να οραματιζόμαστε και όλοι να υπηρετούμε.

Να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες και να προσφέρουμε προοπτικές.

Η χώρα, αγαπητοί φίλοι, αλλάζει και γίνεται αξιόπιστος εταίρος με πρωτοβουλίες εθνικής και διεθνούς εμβέλειας και με στρατιωτική υπεροχή.

Αυτά θα είναι ο οδηγός για τα επόμενα χρόνια, με συνέπεια λόγων και πράξεων.

Στο επόμενο διάστημα οι πολίτες θα κληθούν να συγκρίνουν και να επιλέξουν με βάση την εμπειρία τους.

Να δώσουν απάντηση στο ερώτημα: «Αν όχι εμείς τότε ποιος;» δηλαδή «αν όχι η Νέα Δημοκρατία τότε ποιός»;

Να αξιολογήσουν τις αλλαγές που έγιναν στη χώρα με το βλέμμα στο μέλλον.

Να διαλέξουν αν θέλουν Συνέπεια – Σταθερότητα και Συνέχεια ή κάτι άλλο γεμάτο αρνητικές εκπλήξεις, ασταθές και μη προβλέψιμο.

Να βάλουν στο περιθώριο ενέργειες αμφισβήτησης που γίνονται από την αντιπολίτευση για να εκτονώσουν δικά τους προβλήματα, να δηλώσουν αμήχανα την παρουσία τους, να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από μία θετική πορεία την οποία αδυνατούν να δεχθούν και να ακολουθήσουν αλλά και για να λάβουν αυτόκλητα το ρόλο της μοναδικής ίσως αντιπολίτευσης.

Οι πολίτες όμως άκουσαν το 2015, δοκίμασαν, έπαθαν και έμαθαν.

Εμείς τους δίνουμε την αξία που έχουν με την αντιστοίχιση λόγων και έργων.

Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε πιο εκλυστική την πολιτική.

Με τους πολίτες στο προσκήνιο και ισότιμους συνομιλητές.

Τους λέμε την αλήθεια, τους θέτουμε ουσιαστικά διλήμματα που τους αφορούν, προωθούμε τα συμφέροντά τους μακριά από παιχνίδια εντυπώσεων, πλειοδοσίας και παροχολογίας.

Ότι λέμε το κάνουμε και απολογούμαστε γι’ αυτό.

Αποφεύγουμε την τοξικότητα που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση και της επιστρέφεται κάθε φορά που εκπέμπεται και διαχέεται στην κοινωνία.

Γιατί το ακροατήριο άλλαξε

Ψεύτικες προτάσεις και δεσμεύσεις δεν μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος και να αφομοιωθούν από τους πολίτες.

Δίνουμε αξία στην πραγματική – ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση και όχι στην περιπτωσιολογία που ανάγεται σε ζήτημα δήθεν πολιτικής.

Επιδιώκουμενα συζητάμε για τα μελλοντικά και τα μεγάλα, να ενώνουμε δυνάμεις, να θυμόμαστε όσα δίνουν υπεραξία στη χώρα μας, να χτίζουμε μαζί, να διαφωνούμε παραγωγικά και να συνθέτουμε προς όφελος της χώρας και των πολιτών.

Να γίνουμε συνοδοιπόροι στο δρόμο που χαράσσει ο Πρωθυπουργός μας και Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός που στέκεται ισότιμα ανάμεσα στους ηγέτες των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών χωρών, καθιστώντας τη χώρα μας πρωταγωνιστή των διεθνών εξελίξεων.

Αποτελούν ήδη Ευρωπαϊκή πολιτική σημαντικές πρωτοβουλίες του πουαμφισβητήθηκαν στο εσωτερικό της χώρας μας από όσους αδυνατούν να τις αντιληφθούν.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19, το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου και η λειτουργία του Ευρωπαϊκού μηχανισμού ανάκτησης των υπερκερδών από τις εταιρείες ενέργειας δείχνουν την εμβέλεια του Πρωθυπουργού στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Αγαπητοί μου,

οι πολίτες, οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι πετύχαμε πολλά και προς όφελός τους.

Όμως υπάρχουν και δικαιούνται περισσότερα.

Γνωρίζουν ότι κάναμε πράξη το αυτονόητο.

Μειώσαμε τους φόρους, τις εργοδοτικές εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%.

Αυξήσαμε τις συντάξεις και τους μισθούς.

Δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα να αισθάνεται τιμητής της κοινωνίας και εκπρόσωπος των συμφερόντων της ή να αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός με τα δικά του κριτήρια.Και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη.

Απομακρύναμε τον εφιάλτη της κρίσης και πήραμε το δρόμο της εθνικής ανάτασης.

Για το 2022 η ανάπτυξη κινήθηκε στο 5,6% και το 2023 προβλέπεται 1,8% δηλαδή διπλάσια και τριπλάσια σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρώπης.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 25% δηλαδή κατά 45 δισ. ευρώ από την τελευταία χρονιά διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% για το 2023.

Οι εξαγωγές αγαθών, υπηρεσιών και άμεσων ξένων επενδύσεων το 2023 θα φτάσουν σε ύψος ρεκόρ.

Η χώρα μας γίνεται πόλος επενδύσεων.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τον τόπο μας,

Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά - με την πολιτική οφείλουμε να αξιολογούμαστε για τη συμβολή μας σ’ αυτό.

Προεκλογικά προέβλεψα και πρότεινα ότι, η απολιγνιτοποίηση και η ανάγκη μετάβασης για την περιοχή θα πρέπει να υποστηριχθεί από διακριτή χρηματοδότηση με την ένταξή της στο νέο ΕΣΠΑ.

Αυτό έγινε πράξη.Στην περιοχή μας αντιστοιχούν σημαντικά κεφάλαια περίπου 1,1 δισ. ευρώ που θα μοχλεύσουν πολύ περισσότερα.

Η ύπαρξη των αναγκαίων πόρων είναι δεδομένη.

Το στοίχημα είναι η ταχεία ανταπόκριση της αυτοδιοίκησης και των Φορέων της.

Κρίσιμος παράγοντας προς τούτοείναι η στελέχωση των Υπηρεσιών του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης που θα αναλάβουν το ρόλο σχεδίασης και υλοποίησης των βασικών έργων υποδομής.

Κι εδώ ο παρευρισκόμενος Υπουργός μας έχει σημαντικό ρόλο που τον αποδεικνύει στην πράξη, εγκρίνοντας όσες θέσεις του ζητούνται.

Με βάση τα παραπάνω λειτούργησα κι εγώ παραγωγικά ως αναπόσπαστο μέλος μίας συνολικής προσπάθειας που έχει στόχους και μέσα για τηνεπιτυχία τους.

Επένδυσα τις δυνάμεις μου, με την καθοριστική βοήθεια των συνεργατών μου, στις παρακάτω τρεις (3) βασικές κατευθύνσεις:

1.          Στην Κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

2.          Στην προώθηση θεμάτων της περιοχής μας.

3.          Στην επίλυση θεμάτων και στην αντιμετώπιση δυσκολιών που έχουν οι συμπολίτες μας με το σκεπτικό ότι, αυτό που απασχολεί κάθε συμπολίτη μου είναι το σημαντικότερο θέμα.

Προσπάθησα, εκτιμώ με επιτυχία όπως αποτυπώνεται στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας, να συνδυάσω τα συμφέροντα της χώρας, της περιοχής και των συμπολιτών μου.

Δεν ήμουν απλά παρών. Έδινα λύσεις στα προβλήματα και άνοιγα προοπτικές.

Στόχος μου είναι και το αποδεικνύω καθημερινά μέσα από τη δράση μου, να είμαι χρήσιμος και όχι απλά αρεστός.

Έτσι πορεύτηκα όλα τα χρόνια, αρχικά της επαγγελματικής μου δραστηριότητας και στη συνέχεια της Βουλευτικής μου ευθύνης.

Έδωσα αξία στις ανάγκες των συμπολιτών μου και νοιώθω ικανοποίηση γιατί συμβάλλω σ’ αυτά που τους απασχολούν και με αισθάνονται δίπλα τους.

Και βέβαια όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία.

Οφείλονται και είναι αποτέλεσμα της συνεχούς ενασχόλησής μου ως πολίτης.

Πιστώνονται σ’ αυτούς που με εμπιστεύτηκαν και μου τα έθεσαν και σε όσους συνέβαλαν για την θεσμοθέτηση και την έγκρισή τους.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να κάνω μια συνοπτική αναφορά.

1.        Δεκάδες Νομοθετικές Πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις προς όφελος του Νομού Κοζάνης

Ενδεικτικά:

ü  Κάθετος οδικός άξονας Φλώρινα – Πτολεμαΐδα

ü  Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα

ü  Δασικοί Συνεταιρισμοί Εργασίας (ΔΑ.Σ.Ε.)

ü  Υπαγωγή 24 οικισμών Δήμων Βοΐου και Γρεβενών στο καθεστώς των περιοχών που πλήττονται από Ειδικά Μειονεκτήματα.

ü  Έγκαιρη διάθεση καυσοξύλων στους κατοίκους των παραδασόβιων οικισμών για τα έτη 2020, 2021 και 2022.

ü  Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των δέκα (10) οικισμών που επλήγησαν από το σεισμό της 13/5/1995.

ü  Χρηματοδότηση αθλητικών σωματείων και από τις Περιφέρειες.

ü  Ίδρυση Γυμνασίου Εράτυρας.

ü  Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα σχολικά κυλικεία.

ü  Απαλλαγή επιχειρήσεων από την προσαύξηση 80% επί της αξίας του νερού.

ü  Ίδρυση Ιδιωτικού ΚΤΕΟ (ΙΚΤΕΟ) σε περιοχές Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) όπου επιτρέπεται η εγκατάσταση βιομηχανικών – βιοτεχνικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων Χονδρεμπορίου (π.χ. ΖΟΕ 4 στην Κοζάνη).

ü  Ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού (ΑΣ) Βελβεντού.

ü  Επίδομα τηλεθέρμανσης για Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο.

ü  Συνέχιση λειτουργίας της Δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων κοριτσιών στον οικισμό Πενταλόφου.

ü  Προώθηση των διαδικασιών για αξιοποίηση του φυσικού αερίου για θέρμανση και άλλες χρήσεις από κατοίκους των Δήμων Βοΐου (Σιάτιστα, Νεάπολη), Σερβίων (Σέρβια, Νέα Λάβα, Καστανιά, Πλατανόρεμα) και Βελβεντού (Βελβεντό).

ü  Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΠΟ) για την ολοκληρωμένη διαχείριση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου.

ü  Συμμετοχή των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ σε ενεργειακές κοινότητες, στην περίπτωση οφειλής προς τη ΔΕΗ ή άλλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

ü  Θετική πρόβλεψη στο σύστημα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ, με την ένταξη της εντοπιότητας για τους κατοίκους του Ν. Κοζάνης.

(Μια προσπάθεια που ξεκίνησα με τον προκάτοχό σας κ. Υπουργέ και εσείς ολοκληρώσατε ως αίτημα των Βουλευτών)

ü  Έγκριση λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) (πρώην Κ.Π.Ε.) στη Σιάτιστα και συνέχιση λειτουργίας του αντίστοιχου Κέντρου στο Βελβεντό.

ü  Συμμετοχή των ζώων στο πλαίσιο τήρησης λαϊκών ή τοπικών παραδόσεων εφόσον διασφαλίζεται η ευζωΐα τους.

(έθιμο καβαλάρηδων Σιάτιστας)

ü  Παραχώρηση γηπέδου και εγκαταστάσεων του «Γκέρτσειου», δωρεάν κατά κυριότητα, προς το Γκέρτσειο Πνευματικό και Πολιτιστικό Εκκλησιαστικό Ίδρυμα.

ü  Αύξηση των μελών που συμμετέχουν στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή όλων των Δήμων.

ü  Ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της καινοτόμου Πρότασής μου για τα ΑμεΑ: «Προσβάσιμη – Φιλική Κατοικία».

 

2.        Οριζόντια και τομεακά θέματα

Ενδεικτικά:

2.1.           Κλάδος γούνας

ü  Παράταση προθεσμίας επανεξαγωγής εμπορευμάτων που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς τελειοποίησης.

ü  Επιχορήγηση εκτροφέων γουνοφόρων ζώων που επλήγησαν από τον Covid-19.

(1ος κύκλος)

ü  Κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας στη γούνα.

ü  Απαλλαγή επιχειρήσεων από την προσαύξηση 80% επί της αξίας του νερού.

ü  Μη απαίτηση ορισμού φορολογικού αντιπροσώπου στην Ελλάδα.

ü  Επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχων και πιστοποίησης επενδύσεων (και στον κλάδο της γούνας).

ü  Ένταξη όλων των ΚΑΔ που είναι συναφείς με τον κλάδο της γούνας, στις πληττόμενες επιχειρήσεις από τον COVID-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Λήψη μέτρων στήριξης π.χ. επιστρεπτέα προκαταβολή, αναστολή εργασίας κτλ.

ü  Εναλλακτικές Μέθοδοι Φορολογικών Ελέγχων (διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο συζητήσεων για τις επιχειρήσεις γούνας).

ü  Αναστολή εργασίας στις επιχειρήσεις γούνας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

ü  Παράταση προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων, έως 31/5/2023.

ü  Παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων γούνας προς το δημόσιο, έως 31/5/2023.

ü  Έκτακτη επιχορήγηση σε επιχειρήσεις γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν.

(1ος κύκλος)

ü  Έκτακτη επιχορήγηση σε επιχειρήσεις γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν.

(2ος κύκλος σε αναμονή δημοσίευσης)

ü  Επιχορήγηση εκτροφέων γουνοφόρων ζώων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

(2ος κύκλος σε φάση έγκρισης)

ü  Προετοιμασία πιστοποίησης γουνοδερμάτων και προϊόντων γούνας ως Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).


2.2.           Θέματα ενέργειας προς όφελος επενδυτών – πολιτών της περιοχής μας

ü  Παρατάσεις και ειδικές ρυθμίσεις που αφορούν στις ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία, λόγω απολιγνιτοποίησης.

ü  Εκσυγχρονισμός της αδειοδοτικής διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) – Β΄ φάση.

ü  Επιτάχυνση εγκριτικών διαδικασιών. Σύσταση Ειδικού Εγκριτικού Τμήματος στον ΔΕΔΔΗΕ Δυτικής Μακεδονίας, για την προώθηση έγκρισης των όρων σύνδεσης.Κατάταξη αιτημάτων σε δύο διακριτούς ειδικούς καταλόγους για παράλληλη εξέτασή τους.

Πολύ σημαντική ρύθμιση για τους μικρούς επενδυτές και τους κατοίκους της περιοχής.

2.3.           Θέματα ΕΛΓΑ και αποζημιώσεων αγροτών για ζημιές που υπέστησαν από φυσικά φαινόμενα (χαλάζι, παγετός, πλημμύρες κτλ.)

ü  Έγκριση «προμήθειας και εγκατάστασης συλλογικών επίγειων μέσων ενεργητικής προστασίας από χαλάζι, με συστήματα σποράς των χαλαζοφόρων νεφών».

ü  Ένταξη στη νέα ΚΑΠ της πρότασης «εγκατάστασης Συστήματος Γεωργικών Προειδοποιήσεων στην περιοχή».

2.4.        Αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

ü  Προσδιορισμός των ΚΑΔ που επλήγησαν από τον κορωνοϊό και ένταξή τους στα μέτρα στήριξης.

2.5.        Αλιεία στις λίμνες Πολυφύτου και Ιλαρίωνα

ü  Προώθηση δημιουργίας υποδομών στήριξης της επαγγελματικής αλιείας με πρόβλεψη στο Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ – ΘΑΛΑΣΣΑΣ και των εσωτερικών υδάτων π.χ. αποβάθρα, αποθηκευτικός και ψυκτικός χώρος κτλ.

ü  Ενίσχυση των αλιέων καραβίδας στη λίμνη Πολυφύτου λόγω ολικής απαγόρευσης της αλιείας καραβίδας.

(Ανακοινώθηκε η έγκριση μαζί με τους κροκοκαλλιεργητές)

ü  Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την «αποκλειστικότητα επαγγελματικής αλιείας από τους κατοίκους παραλίμνιων κοινοτήτων σε τεχνητές λίμνες».

Μεγάλος αριθμός ρυθμίσεων και προτάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως φαίνεται στο φυλλάδιο που κρατάτε στα χέρια σας.

Εξυπηρετούν τους στόχους της Κυβέρνησης της ΝΔ – της Κυβέρνησης των Ελλήνων για μια Ελλάδα που θα πρέπει να κάνει βήματα μπροστά με τους πολίτες πρωταγωνιστές.

Με ρόλο για όσους θέλουν και μπορούν.

Εγώ θέλω και μπορώ να συνεχίσω παραγωγικά ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της νέας προοπτικής.

Προς την κατεύθυνση αυτή υπόσχομαι πολύ δουλειά και χρήσιμο αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε με τη ΝΔ.

Συνεχίζουμε με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνεχίζουμε μαζί.

Σας ευχαριστώ.

Εικόνες από την εκδήλωση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου