Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάζουμε συχνά πυκνά σκούπα για να διατηρούμε καθαρό και τακτοποιημένο το σπίτι. Εκτός από την τακτικότητα στο σκούπισμα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου βάζουμε ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψουμε τις ζημιές τις οποίες κάνουμε.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα, από το κατακάθι του καφέ μέχρι τη χρυσόσκονη στις χειροτεχνίες των παιδιών.
Η ηλεκτρική σκούπα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για τον καθαρισμό ενός σπιτιού. Ωστόσο, οι σκούπες είναι μηχανές και, όπως κάθε άλλος τύπος συσκευής, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη λειτουργία της συσκευής.
Επίσης, πολλές φορές, θα δείτε ότι κάτι που σκουπίσατε με την ηλεκτρική σκούπα θα σας γεμίσει με βρωμιά το σπίτι την επόμενη φορά που θα την χρησιμοποιήσετε.
1. Γυαλί
Όταν σπάσει κάτι γυάλινο, πιάστε σκούπα και φαράσι. Τα αιχμηρά κομμάτια γυαλιού, μπορούν να τρυπήσουν τα εξαρτήματα της ηλεκτρικής σκούπας. Αυτό ισχύει και για άλλα αιχμηρά αντικείμενα.
2. Υγρά
Μην εκθέτετε ποτέ τις ηλεκτρικές συσκευές σε νερό ή άλλα υγρά, για την ασφάλειά σας. Ακόμα και το σκούπισμα ενός βρεγμένου χαλιού. Εκτός από τις ανησυχίες για την ασφάλεια, το σκούπισμα υγρών μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα του μηχανήματος και, όταν αφεθεί μέσα στη σακούλα κενού, το νερό και άλλα υγρά μπορεί να δημιουργήσουν μούχλα.
3. Κολλώδη πράγματα
Πράγματα όπως η τσίχλα, η κόλλα ή το μέλι θα κολλήσουν σε κάθε μέρος της ηλεκτρικής σκούπας στην πορεία, φράζοντας τα πάντα, από το ρολό της βούρτσας μέχρι τη σακούλα.
4. Βρεγμένα σκουπίδια
Είτε πρόκειται για βρεγμένα φύλλα είτε για χυμένα δημητριακά, η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι φίλος σας. Το υγρό και ο ηλεκτρισμός δεν αναμειγνύονται. Και αυτό το υγρό χάος μπορεί να μετατραπεί σε μουχλιασμένο χάος εάν παραμείνει στα εξαρτήματα της συσκευής.
5. Τούφες μαλλιών
Η ηλεκτρική σκούπα είναι ένα φανταστικό εργαλείο για να μαζεύετε τις τρίχες, αλλά υπάρχουν στιγμές που είναι καλύτερο να πιάσετε μια σκούπα. Τούφες μαλλιών, όπως αυτές που μένουν πίσω μετά από ένα κούρεμα στο σπίτι, μπορεί να φράξουν τον σωλήνα κενό και οι μακριές τρίχες μπορεί να μπερδευτούν στα εξαρτήματα.
6. Τριμμένο χαρτί
Σωροί τεμαχισμένου χαρτιού, όπως ακριβώς και οι τρίχες, μπορεί να φράξουν τη σκούπα και ακόμα χειρότερα να κάψουν τον κινητήρα.
7. Κορδόνια
Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να τακτοποιήσετε τα κορδόνια στο πάτωμα πριν από την ηλεκτρική σκούπα.
8. Νομίσματα
Τα κέρματα θα προκαλέσουν γρατσουνιές και χτυπήματα στα εξαρτήματα, αλλά και στον κινητήρα.
9. Lego, και άλλα μικρά παιχνίδια
Όπως τα κέρματα, όταν πρόκειται να μαζέψετε Lego και μικρά παιχνίδια ή πλαστικά κομμάτια, αφήστε στην άκρη την ηλεκτρική σκούπα. Μικρά κομμάτια σκληρού πλαστικού μπορεί να σπάσουν όταν απορροφώνται από την ηλεκτρική σκούπα, και να κολλήσουν στον σωλήνα ή το ρολό της βούρτσας ή να φράξουν το εσωτερικό.
10. Κλιπ χαρτιού, πινέζες και άλλα μικροαναλώσιμα γραφείου
Δεν θέλετε να δημιουργήσετε τρύπες στην ηλεκτρική σκούπα καθώς τα μικρά, αιχμηρά αντικείμενα διασχίζουν τον εύκαμπτο σωλήνα.
11. Καφές
Τα υγρά κατακάθια του καφέ μπορεί να φράξουν τη συσκευή, αφήνοντας πίσω οργανική ύλη η οποία μπορεί να δημιουργήσει μούχλα.
12. Πριονίδια και άλλα δομικά υπολείμματα
Δομικά υπολείμματα σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν την καύση του κινητήρα, τερματίζοντας ουσιαστικά τη διάρκεια ζωής της σκούπας σας. Επιπλέον, αυτά τα λεπτά σωματίδια μπορεί να καταλήξουν να απελευθερωθούν πίσω στον αέρα.
13. Χώμα και φυτικά υπολείμματα
Το χώμα και τα φυτικά υπολείμματα μπορεί να φράξουν τα εξαρτήματα και τα υγρά ή βρεγμένα φύλλα μπορεί να προκαλέσουν μούχλα.
14. Βελόνες δέντρων, γιρλάντες, κομφετί
Οι βελόνες από γιρλάντες, στεφάνια και δέντρα είναι κολλώδεις και ογκώδεις, με αποτέλεσμα να βουλώνουν και να καταπονείται ο κινητήρας. Αν δεν έχετε άλλη λύση, αδειάστε τη σακούλα ή το κάνιστρο πριν και μετά το σκούπισμα.
15. Στάχτη
Οι στάχτες ανήκουν στην κατηγορία των λεπτών σωματιδίων και δεν πρέπει να σκουπίζονται με ηλεκτρική σκούπα. Το σκούπισμα της τέφρας με ηλεκτρική σκούπα είναι επικίνδυνο για εσάς, επειδή τα λεπτά σωματίδια τέφρας μπορούν να φουσκώσουν από το μηχάνημα και να εισέλθουν στον αέρα που αναπνέετε.
16. Προϊόντα μακιγιάζ
Προϊόντα μακιγιάζ όπως το ρουζ, η πούδρα ή η σκιά ματιών εμπίπτουν στην κατηγορία των λεπτών σωματιδίων που δεν πρέπει να σκουπίζετε ποτέ με την ηλεκτρική σκούπα. Επίσης τα κέρινα καλλυντικά όπως το κραγιόν ή το eyeliner μπορούν να λιώσουν, κολλώντας στα τοιχώματα και προκαλώντας εμπόδια με την πάροδο του χρόνου.
Επιπλέον, το πολύχρωμο μακιγιάζ μπορεί να λερώσει την ηλεκτρική σκούπα και να απλώσει αυτούς τους λεκέδες σε οποιαδήποτε επιφάνεια επιχειρήσετε να καθαρίσετε με το μηχάνημα.
17. Γκλίτερ
Μην σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα το γκλίτερ που έχει πέσει, εκτός και αν θέλετε να σκουπίζετε το σπίτι σας με γκλίτερ για το υπόλοιπο της ζωής σας.
pronews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου