ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Τι πραγματικά σκέφτονται οι άντρες για τις έξυπνες γυναίκες – Έρευνα δίνει την απάντηση


Η λίστα με τις αρετές που πρέπει να έχουν οι γυναίκες για να είναι ελκυστικές στους άντρες είναι μεγάλη, που ίσως περιέχει το ύψος, την ομορφιά, το χιούμορ και πολλά άλλα, ακόμα κι αν οι έρευνες υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει τι θέλουν οι άνδρες από τις γυναίκες.

Το θέμα αποκτά μεγαλύτερη πολυπλοκότητα όταν στη συζήτηση μπαίνει ο παράγοντας «γυναικεία ευφυΐα». Προκαλούν φόβο ή θαυμασμό οι έξυπνες γυναίκες;

Την απάντηση δίνει έρευνα επίκουρης καθηγήτριας Ψυχολογίας Lora E. Park από το Πανεπιστήμιο του Buffalo. Η συγκεκριμένη μελέτη είχε εξετάσει τι αντίκτυπο έχει η ευφυΐα και η ψυχολογικά απόσταση στην έλξη που νιώθουν οι άντρες για τις γυναίκες. Η έννοια της απόστασης κάνει αναφορά σε μια απολύτως ατομική εμπειρία που συμπεριλαμβάνει το πόσο κοντά νιώθει το ένα υποκείμενο στο άλλο όσον αφορά στους στόχους του αλλά και τη σύγκριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του σε σχέση με άλλους.


Αυτό που φαίνεται είναι πως οι έξυπνες γυναίκες προκαλούν φόβο στην πλειοψηφία των αντρών. Σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες μπορεί να θαυμάσουν το μυαλό μιας γυναίκας και να αισθανθούν ασφαλείς ακόμα κι αν την βρίσκουν εξυπνότερη, μόνο όμως αν διαφέρουν οι στόχοι τους. Στην περίπτωση που είναι ίδιοι, αισθάνονται ότι απειλείται ο ανδρισμός τους.


Όπως λέει η μελέτη, ας υποθέσουμε ότι ένας άντρας βγαίνει ραντεβού με μια γυναίκα η οποία είναι αθλητική και αστεία. Ο συνδυασμός των δυο χαρακτηριστικών μοιάζει ιδανικός, αλλά να μην είναι ευχάριστος για τον άνδρα, αν στο πρακτικό κομμάτι, όπως ένας αγώνας γκολφ, η γυναίκα είναι πιο ισχυρή. Εκεί ο ενθουσιασμός θα αντικατασταθεί από ένα αίσθημα απειλής.

Δεδομένου ωστόσο ότι οι άνθρωποι αναζητούν περισσότερες αρετές στον ιδανικό σύντροφο ώστε να υπάρχει θαυμασμός, είναι μάλλον δεδομένο ότι οι άνδρες νιώθουν έλξη για τις εξυπνότερες γυναίκες που δεν μπλέκονται στα δικά τους χωράφια.

Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας για της γυναίκες με υψηλή νοημοσύνη. Όπως εξηγεί η μελέτη, με τη μεσολάβηση του χρόνου, η έλξη προκύπτει από σειρά στοιχείων που ενισχύουν πολύ περισσότερο το αίσθημα της συνεργασίας και όχι τόσο του ανταγωνισμού. Άλλωστε, η ουσιαστική χρησιμότητα της ευφυΐας είναι να μπορείς να αισθανθείς πραγματικό θαυμασμό για όσα καταφέρνει ο σύντροφος, αντλώντας έμπνευση και όχι νιώθοντας φόβο και ανασφάλεια.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου