ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Να τι θα συμβεί στο δέρμα σου αν σταματήσεις να βάφεσαι


Το μακιγιάζ είναι για πολλές γυναίκες αναπόσπαστο κομμάτι της

καθημερινότητάς τους. Έχει την ικανότητα να μας φτιάχνει τη διάθεση, να τονίζει τα χαρακτηριστικά μας και να μας κάνει να νιώθουμε δημιουργικές.


Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που βάφονται καθημερινά. Μπορεί να μην κάνουν “βαρύ” μακιγιάζ, αλλά φοράνε foundation, πούδρες και σκιές. Σύμφωνα με δερματολόγους, το να φοράμε αρκετή ποσότητα μακιγιάζ, μπορεί να εκθέτει το δέρμα μας σε χημικά και τοξίνες.


Όλα τα χημικά που περιέχονται στα κραγιόν, τα μολύβια ματιών, στη μάσκαρα, ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Επομένως, αν σταματήσεις να βάφεσαι, θα έχεις, όπως φαίνεται αρκετά οφέλη, ή και όχι.


Θα βγάζεις λιγότερα σπυράκια


Αν σκεφτείς ότι το μακιγιάζ φράζει τους πόρους σου, θα καταλάβεις γιατί βγάζεις σπυράκια. Επιπλέον, οι τοξίνες που περιέχουν τα καλλυντικά, σε συνδυασμό με τα πινέλα, δημιουργούν ενδεχομένως φλεγμονές. Οι φραγμένοι πόροι που δεν καθαρίζονται και σωστά, καταλήγουν να γεμίζουν πύον. Έτσι, όταν καλύπτεις και τα σπυράκια με makeup, η κατάσταση μπορεί να γίνει και ακόμα χειρότερη.



Θα έχεις λιγότερες μολύνσεις στα μάτια


Το μολύβι και η μάσκαρα, μπορεί να είναι τέλεια για να δείχνουν τα μάτια σου μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά. Ωστόσο, τα συντηρητικά που περιέχουν, μπορεί να δημιουργήσουν αλλεργικές αντιδράσεις στα μάτια. Το αποτέλεσμα είναι να κοκκινίσει το μάτι, να πρηστεί και να έχεις φαγούρα. Στην χειρότερη περίπτωση, δημιουργείται ακόμα και επιπεφυκίτιδα,


Δεν θα είναι τόσο ξηρό το δέρμα σου


Το καθημερινό μακιγιάζ, όσο κι αν προσπαθείς για το αντίθετο, αφυδατώνει την επιδερμίδα σου. Επιπλέον, σε περίπτωση που δεν ξεβαφτείς καλά, τα υπολείμματα που μένουν δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση της επιδερμίδας σου. Τα νεκρά κύτταρα, συνεχίζουν και βρίσκονται εκεί. Αν ενυδατώνεις το προσωπό σου, φοράς αντηλιακή και βγαίνεις, τότε σίγουρα θα δεις ότι θα είσαι πιο λαμπερή.


Η επίδραση του ήλιου θα είναι δυνατότερη


Ανάμεσα στα αρνητικά που μπορεί να προκαλέσει το πολύ μακιγιάζ, υπάρχει και κάτι θετικό. Το άβαφο δέρμα δεν προστατεύεται από τον ήλιο όσο το μακιγιαρισμένο. Εννοείται ότι πάντα πρέπει να φοράς αντηλιακό, αλλά όταν έχεις και το makeup προστατεύεσαι ακόμα.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου