ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Λιβύη: Τόνοι ουρανίου εξαφανίστηκαν από μυστική τοποθεσία

Υπάρχουν φόβοι και ανησυχίες για την πυρηνική ασφάλεια 

Τον κώδωνα κινδύνου έκρουσε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ύστερα από επίσκεψη των επιθεωρητών του σε μυστική τοποθεσία της Λιβύης, απ’ όπου εξαφανίστηκαν 2,5 τόνοι ουρανίου.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως 10 βαρέλια που περιείχαν μετάλλευμα ουρανίου έλειπαν, παραμένοντας άγνωστο ποιος τα πήρε, πότε και πού τα πήγε.
Υπάρχουν φόβοι ότι το ουράνιο θα μπορούσε να αποτελέσει ραδιολογικό κίνδυνο, καθώς και ανησυχίες για την πυρηνική ασφάλεια.

Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε περισσότερες κινήσεις «για να αποσαφηνίσει τις συνθήκες απομάκρυνσης του πυρηνικού υλικού και την τρέχουσα θέση του» και σημείωσε πως η τοποθεσία που βρισκόταν το υλικό δεν ήταν ελεγχόμενο από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιθεωρητές ήθελαν να επισκεφθούν την τοποθεσία πέρυσι, αλλά το ταξίδι αναβλήθηκε λόγω των συγκρούσεων μεταξύ διαφόρων λιβυκών ομάδων πολιτοφυλακής.

Τον Δεκέμβριο του 2003, η Λιβύη αποκήρυξε δημοσίως τα πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα και συμφώνησε να περιοριστεί στην κατοχή βαλλιστικών πυραύλων με βεληνεκές που δεν υπερβαίνει τα 300 χλμ.

Μετά την απομάκρυνση του πρώην δικτάτορα της Λιβύης συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι το 2011, η χώρα έχει διαιρεθεί σε αντιμαχόμενες πολιτικές και στρατιωτικές παρατάξεις.

Τώρα είναι διαιρεμένη μεταξύ μιας προσωρινής κυβέρνησης στην πρωτεύουσα Τρίπολη και μιας άλλης στα ανατολικά με επικεφαλής τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου