ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Σε ποια ηλικία είναι πιο έξυπνος ο άνθρωπος;


Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε πως με το πέρασμα του χρόνου ένας άνθρωπος γίνεται λιγότερο η περισσότεροι έξυπνοι- και οι απόψεις συνήθως διαφέρουν ανάλογα με τη δική μας ηλικία.


Έτσι, οι μεγαλύτεροι άνθρωποι συνήθως διατείνονται ότι μέσα από την εμπειρία κατακτάται και η σοφία, ενώ οι νεότεροι υποστηρίζουν πως το γήρας σε κάνει λιγότερο εύστροφο και αποδυναμώνει τη μνήμη.



Σε ποια ηλικία ο άνθρωπος είναι πιο έξυπνος


Φυσικά, η ηλικία κατά την οποία ο άνθρωπος θεωρείται πιο έξυπνος εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θα ορίσουμε την εξυπνάδα. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν μελετήσει διάφορες εκφάνσεις της ευφυΐας, καθώς και την ηλικία στην οποία η εκάστοτε ικανότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.


Ξεκινώντας από τη νεότερη, λοιπόν, ηλικία όπου κάποια πνευματική μας ικανότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, οι New York Times αποκάλυψαν πως η καλύτερη περίοδος για να μάθει κάποιος γρήγορα μια ξένη γλώσσα βρίσκεται μεταξύ 4 και 7 ετών. Η δυνατότητα αυτή παραμένει σε αρκετά καλά επίπεδα μέχρι την ηλικία των 17-18 ετών, οπότε και αρχίζει να φθίνει.


Όσον αφορά τα βέλτιστα επίπεδα επεξεργαστικής δύναμης του εγκεφάλου, την ικανότητα δηλαδή να σκεφτούμε και να ανακαλέσουμε πληροφορίες γρήγορα, οι επιστήμονες θεωρούν πως βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους σε ηλικία περίπου 20 ετών, με βάση την επίσημη ιστοσελίδα του πανεπιστημίου MIT.

Από την άλλη, μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η ηλικία κατά την οποία ο μέσος άνθρωπος μπορεί να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του καλύτερα και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα είναι τα 43 έτη.

Όσον αφορά τη συναισθηματική μας νοημοσύνη, αυτή φαίνεται να βελτιώνεται με την ηλικία, αγγίζοντας το αποκορύφωμά της περίπου στα 60, σύμφωνα με σχετική μελέτη.



Τέλος, η ηλικία κατά την οποία ένας άνθρωπος έχει το πλουσιότερο λεξιλόγιο είναι τα 70 έτη, όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα «Insider».


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου