ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

ΔΕΣΚΑΤΗ: Eκδήλωση- διαμαρτυρία για το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης - Δείτε το ψήφισμα του Δήμου

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση- διαμαρτυρία, έξω από το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης την Κυριακή 19-03-2023 και ώρα 12:00 μ.μ. με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, όπου βροντοφωνάξαμε όλοι μαζί:
 - Όχι άλλο στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης 
- Ναι στη Δημόσια υγεία 
- Ο λαός της Δεσκάτης δεν είναι πολίτες Β΄ κατηγορίας. 
- Διεκδικούμε και απαιτούμε Εδώ και Τώρα Σύγχρονο καινούργιο Ασθενοφόρο, 
 - Προσλήψεις Μόνιμου Ιατρικού προσωπικού με αυξημένα κίνητρα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
 
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης στέκεται σύσσωμο απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης.
Βλέποντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης διεκδικούμε:

- Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων Ιατρών (από 11 που προβλέπει το οργανόγραμμα καλύπτονται μόνο 2),

- Σύγχρονο καινούριο ασθενοφόρο (δεν υπάρχει κανένα).
Ο πληθυσμός του Δήμου μας αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από Αγρότες και Κτηνοτρόφους που αγωνίζονται καθημερινά να ανταποκριθούν στις ανάγκες της επιβίωσης τους. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε μια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας για τους κατοίκους του Δήμου μας και όχι μόνο, αφού από το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης εξυπηρετούνται και κάτοικοι αρκετών όμορων οικισμών που δεν υπάγονται στο Δήμο μας ( περίπου 10.000 συνολικά), σε μια χρονική στιγμή μάλιστα, όπου λόγω των
ειδικότερων συνθηκών, που έχει δημιουργήσει η πανδημία , οι ελλείψεις αυτές δημιουργούν πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα σε συνθήκες ομαλότητας.

 
 
- Παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης
Είναι η έλλειψη που το τελευταίο χρονικό διάστημα , δημιουργεί τεράστια προβλήματα, αφού η μοναδική παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, βρίσκεται μονίμως σε αναρρωτική άδεια, δυστυχώς λόγω σοβαρότατου προβλήματος υγείας, ζήτημα που ετέθη προσωπικά από το Δήμαρχο Δεσκάτης προς τον κ. Υπουργό Υγείας, εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση και τα προβλήματα να επιτείνονται καθημερινά. Μάλιστα, από
όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, από ιδιώτη παιδίατρο έχει εκδηλωθεί η πρόθεση και έχει υποβληθεί συγκεκριμένο αίτημα από τον Αύγουστο του έτους 2022 [αριθμ. πρωτ. αίτησης :39679/22-8-2022], προκειμένου να καλύψει η αιτούσα τις ανάγκες αυτές, ως επικουρικός ιατρός, χωρίς όμως το συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο εάν ικανοποιούνταν, θα έδινε άμεση, έστω
και προσωρινή λύση, στο πρόβλημα.

Με το παρόν ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει από το Υπουργείο Υγείας και των αρμοδίων οργάνων να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου