ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Nord Stream: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ξανανοίξουν οι αγωγοί – «Η Gazprom θα αποφασίσει»


Η Ρωσία έκανε γνωστό πως επαφίεται στους μετόχους της Gazprom να αποφασίσουν αν οι αγωγοί αερίου Nord Stream που υπέστησαν ζημιές από εκρήξεις πέρυσι θα πρέπει να κλείσουν.

Πηγές με γνώση των σχεδίων δήλωσαν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα πως οι αγωγοί Nord Stream 1 και Nord Stream 2, που κατασκευάστηκαν από τη ρωσική κρατική εταιρία Gazprom, πρόκειται να σφραγιστούν και να κλείσουν καθώς δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για επιδιόρθωση ή επανεκκίνησή τους.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πληροφορίες αυτές στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: “Βέβαια, αυτή είναι μια απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί συλλογικά από όλους τους μετόχους”.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη πως το Κρεμλίνο δεν θα εκδώσει οποιεσδήποτε συστάσεις στην Gazprom αναφορικά με το μέλλον των υποθαλάσσιων αγωγών.

Εκτός από την Gazprom, μέτοχοι στη Nord Stream AG, τη διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 1 με έδρα την Ελβετία, είναι οι Engie, Gasunie, Wintershall DEA και E.ON.

Οι Nord Stream 1 και Nord Stream 2, που αποτελούνται έκαστος από δύο αγωγούς, κατασκευάστηκαν από την Gazprom για να διοχετεύουν 110 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική θάλασσα.

Τρεις από τους τέσσερις αγωγούς υπέστησαν ρωγμές από ανεξήγητες εκρήξεις τον Σεπτέμβριο ενώ ένας αγωγός του Nord Stream 2 παραμένει άθικτος.

Η Gazprom έχει πει πως είναι τεχνικά δυνατό να επιδιορθωθούν οι κατεστραμμένες γραμμές, όμως δύο πηγές με γνώση των σχεδίων δήλωσαν πως η Μόσχα δεν βλέπει να υπάρχουν πολλές πιθανότητες βελτίωσης των σχέσεών της με τη Δύση στο άμεσο μέλλον έτσι ώστε να χρειάζονται οι αγωγοί.

Η Ευρώπη μείωσε δραστικά τις ενεργειακές εισαγωγές της από τη Ρωσία στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, μετά την απόφαση της Μόσχας να εισβάλει στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου