ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Απανωτά «χαστούκια» κατά Γεωργούλη - Τον αδειάζουν όλοι, σοκ από τις καταγγελίες για βιασμό

 

Έντονες αντιδράσεις – εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ – υπάρχουν μετά τη γνωστοποίηση των κατηγοριών για τον Αλέξη Γεωργούλη. Ο ευρωβουλευτής

μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και σωματική βία έχει βρεθεί στο «στόχαστρο», όπως είναι απόλυτα λογικό.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι ότι τέθηκε εκτός της ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 
 

«Λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη τις κατηγορίες και δεσμευόμαστε να προλαμβάνουμε και να εξαλείφουμε κάθε μορφή βίας και παρενόχλησης. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των επιζώντων της έμφυλης βίας. Θεωρούμε επίσης απαράδεκτη την αποκάλυψη των προσωπικών πληροφοριών της καταγγέλλουσας στα μέσα ενημέρωσης», αναφέρει η ευρωομάδα Left, στην οποία είχε ενταχθεί και ο Αλέξης Γεωργούλης μετά την εκλογή του το 2019.

Τον «άδειασαν» Τσίπρας και Τσαπανίδου

Τον ευρωβουλευτή «άδειασαν» τα πιο επίσημα χείλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.

Θυμίζουμε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που τον είχε παρουσιάσει στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο γνωστός ηθοποιός είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


«Χθες (σ.σ. τη Δευτέρα) υπήρξε μια δυσάρεστη έκπληξη για εμάς. Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη και έχει το τεκμήριο της αθωότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Αλλά σε ό,τι μας αφορά σε ζητήματα που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση, έμφυλη βία, βία κατά των γυναικών για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, ούτε ίσες αποστάσεις. Είμαστε και θα είμαστε πάντα με τα θύματα. Το μήνυμα που στείλαμε ήταν απολύτως σαφές καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, καμία σκιά όσο ψηλά και αν βρίσκεται κάποιος και όποιος και αν είναι».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε με ένα μήνυμα κυρίως προς όσους έχουν παιδιά. «Να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται. Να μάθουνε ότι μεγαλύτερη αξία είναι η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ύπαρξη, που πρέπει να σεβόμαστε. Και δεν χωράει η βία. Ούτε η ανοχή χωράει απέναντι στη βία. Δικαιοσύνη παντού λοιπόν». 

«Ένιωσε προσβεβλημένος» – Του έχει ζητηθεί να παραδώσει την έδρα του

«Δεν διέρρευσαν τα στοιχεία της γυναίκας από εμάς. Αν είναι δυνατόν. Αντιθέτως! Ο κ. Γεωργούλης πέρα από τις εξηγήσεις που έχει να δώσεις στο δικαστήριο, θα πρέπει όμως, να δώσει και εξηγήσεις στον κόσμο που τον ψήφισε. Ζητήσαμε την έδρα του πίσω χθες», είπε η Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στο Live News στο MEGA.

 
 

«Είναι όχι μόνο δυσάρεστο αλλά και σοκαριστικό, μας έχει σοκάρει όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες (σ.σ. τη Δευτέρα έγινε γνωστό τι ακριβώς συνέβη και μετά από 15 λεπτά απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το κοινοβούλιο. Δεν είναι αυτονόητα τα αντανακλαστικά αλλά για εμάς ήταν αυτονόητο. Δεν παίζουμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους», υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022 και με εντολή Τσίπρα ερευνήθηκε η υπόθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όταν τον καλέσαμε για εξηγήσεις, αρνήθηκε όσα του αποδίδονταν και μάλιστα έκανε λόγο για συκοφάντηση. Αυτό συνέβη το 2022 και μάλιστα είπε πως αφορούν φήμες και μάλιστα ένιωσε προσβεβλημένος», υποστήριξε.

«Δεν μείναμε όμως εκεί, πήγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και δεν βγάλαμε κάτι καθώς οι διαδικασίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο. Με αυτά τα ζητήματα δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε κάποια καταγγελία τότε. Όταν η φήμη έγινε καταγγελία, τότε έφυγε και ο κ. Γεωργούλης από το κόμμα. Εάν είχε κληθεί να καταθέσει ο κ. Γεωργούλης, τότε θα ήταν γνωστό και στο Κοινοβούλιο. Και στο Κοινοβούλιο έφτασε χθες η απόφαση», πρόσθεσε.

Η πρώτη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου

Η Ελένη Χρονοπούλου, η γυναίκα που έχει καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη, έκανε την πρώτη της τοποθέτηση για την υπόθεση μέσω ανάρτησης. Σε αυτή αναφέρει:

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

«Μετά από επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών»

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Η ανάρτηση στο Facebook

Έρχονται και άλλες καταγγελίες;

Μετά τη γνωστοποίηση της πρώτης καταγγελίας για τον Αλέξη Γεωργούλη και όσο περνούσαν οι ώρες, πλήθαιναν οι φήμες ότι υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες για τον ευρωβουλευτή με τη μία να είναι από νεαρή ασκούμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όμως, όπως τόνισε και ο αστυνομικός συντάκτης στα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, επειδή δεν υπάρχουν επίσημα νομικά έγγραφα, η συγκεκριμένη καταγγελία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα.

Τι απαντάει ο Αλέξης Γεωργούλης

Ο Αλέξης Γεωργούλης δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, ενώ ανακοίνωση εξέδωσαν και οι δικηγόροι που τον εκπροσωπούν. Σε αυτή αναφέρεται ότι:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

«Σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά»

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου