ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

ΝΕΜΕΣΙΣ: Συνάντηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το Περιβάλλον και τα Ζώα


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις είχε προγραμματισμένη συνάντηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την αρμόδια Αντεισαγγελέα για το Περιβάλλον και τα Ζώα.


Τα θέματα, που τέθηκαν ήταν επιγραμματικά τα παρακάτω :

1. Το παράνομο εμπόριο ζώων τόσο της άγριας όσο και της ήμερης ζωής και η σχεδόν παντελής έλλειψη θεσμικού πλαισίου, που να περιορίζει και να τιμω-ρεί παραδειγματικά όσους εμπλέκονται σε αυτό.


 
 

2. Ζητήσαμε από τη κα Εισαγγελέα, η οποία συμφώνησε με το αίτημα μας, να το στηρίξει και επίσημα στη όποια νέα κυβέρνηση εκλεγεί.

3. Ενημερωθήκαμε επίσης για την εξέλιξη της ποινικής υπόθεσης της Χασίγια.

4. Συζητήσαμε και καταθέσαμε τις θέσεις μας για τα θέματα της Ιερακοθηρίας και γενικότερα των αρπακτικών πουλιών.

5. Θέσαμε το θέμα της πρόσφατης, απαράδεκτης το λιγότερο, επιστροφής των ζώων στη γνωστή συλλέκτρια, που τα κακοποιούσε.

6. Αναφερθήκαμε εκτενώς στη δυσλειτουργία των αστυνομικών τμημάτων σε όλη τη χώρα, τις παθογένειες αυτών και τις ενδεδειγμένες λύσεις. Ως παραδείγματα αναφέραμε το ΑΤ Σιάτιστας και Κορωπίου, ενώ ζητήσαμε να εκδώσει εγκύκλιο, όπως μας είχε υποσχεθεί πριν μήνες. Στην ίδια ενότητα αναφερθήκαμε και στις κατά τόπους Εισαγγελίες της χώρας, στις τεράστιες καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων κακοποίησης ζώων, αλλά και σε εξόφθαλμα μη σύν-νομες αποφάσεις δικαστηρίων, που φτάνουν στο σημείο ακόμα και να αθω-ώνουν κακοποιητές ζώων.

7. Συζητήθηκε το θέμα του ΔΙΚΕΠΑΖ.


 
 

8. Λόγω έλλειψης χρόνου, θα της θέσουμε γραπτώς το θέμα των εκατοντάδων πουλιών, που βρίσκουν τραγικό θάνατο στα "δίχτυα' των ανεμογεννητριών, ενώ παράλληλα θα της καταθέσουμε και σχετικές προτάσεις.

9. Η κα Εισαγγελέας μας ενημέρωσε για την Συνάντηση-Ημερίδα που οργανώνε-ται στη Θεσσαλονίκη από τη Σχολή Δικαστών (είχαμε υποβάλει σχετικό αίτη-μα για αυτό) αναφορικά με τα θέματα των ζώων.


Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου