Hδη η Unesco έχει χρήσει τη Θεσσαλονίκη ως Πρωτεύουσα της Γαστρονομίας, τώρα έρχεται ακόμα μία διάκριση για τις γεύσεις της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, το Taste Atlas με τη βοήθεια κορυφαίων εκπροσώπων της μαγειρικής αξιολογεί αυστηρά τις τοπικές κουζίνες από περιοχές από όλο τον πλανήτη, και κατέταξε τη Θεσσαλονίκη στην 25η θέση στην κατηγορία «100 καλύτερες πόλεις για να δοκιμάσεις ντόπιες γεύσεις».
Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην 25η θέση. Στη σχετική λίστα βρίσκονται ακόμα δύο ελληνικές πόλεις το Ηράκλειο Κρήτης στην 36η θέση και η Αθήνα, στην 38η θέση. Στις πρώτες γαστρονομικές πόλεις φιγουράρουν η Φλωρεντία και η Ιταλία.
Τι να δοκιμάσουν όσοι έρθουν στη Θεσσαλονικη
Περιγράφοντας την κουζίνα της Θεσσαλονίκης το Taste Atlas κάνει διθυραμβικές αναφορές, σημειώνοντας πως αντιπροσωπεύει με εκπληκτικό τρόπο την ελληνική κουζίνα. Μάλιστα προτείνει σε όσους επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη να δοκιμάσουν την ξακουστή μπουγάτσα, γύρο, τρίγωνα Πανοράματος, κουλούρι Θεσσαλονίκης και πίτες.
Στις λιχουδιές που ξεχωρίζουν και το κουλούρι Θεσσαλονίκης
Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με το δημοσίευμα θα πρέπει κάποιος να δοκιμάσει Κρητικό ντάκο, καλιτσούνια, στάκα, γαμοπίλαφο και κλέφτικο.
Στην Αθήνα προτείνει σουβλάκια, χωριάτικη, λουκουμάδες, σαγανάκι και μουσακα.
Στην 36η θέση το Ηράκλειο και ο Κρητικός ντάκος
Δείτε τον πίνακα με την κατάταξή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου