ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

ΗΠΑ: Πόσα χρήματα χρειάζεστε για να θεωρείστε πραγματικά πλούσιοι;


Μόνο... 12.4εκατ. δολάρια πρέπει
να έχει κάποιος για να ανήκει στο 1% των πλουσιότερων του Μονακό.
«Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια σχέση, αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης», είχε συμβουλέψει ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Για όσους ζηλεύουν την πορεία του και θέλουν να ανήκουν στο 1% των πλουσιότερων του Μονακό πρέπει η περιουσία τους να φτάνει σε 8ψήφια νούμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς κτηματομεσιτικού γραφείου Knight Frank, το όριο για να μπει κάποιος στο 1% των πλουσιότερων του Μονακό ανέρχεται σε 12,4 εκατ. δολάρια.


Σημαντικά χαμηλότερο, αλλά και πάλι υψηλό, είναι το «κατώφλι» για το 1% στην Ελβετία, όπου απαιτούνται 6,6 εκατ. δολάρια και η Αυστραλία, όπου χρειάζονται
5,5 εκατ. δολάρια. Στις ΗΠΑ πάλι και με 5,1 εκατ. δολάρια μπορεί κάποιος να σταθεί δίπλα στον Ουίλιαμ Μπάφετ, τον Τζεφ Μπέζος ή τον Μπιλ Γκέιτς.

Πλούσιοι και φτωχοί

 
 

Όπως επιβεβαιώνει το Bloomberg, η πανδημία και η αύξηση του κόστους ζωής έχουν διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες. Τα νοικοκυριά χαμηλότερων εισοδημάτων σε όλο τον κόσμο νιώθουν το βάρος του πληθωρισμού, ο οποίος τα υποχρεώνει να ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους, δηλαδή σε τρόφιμα και στέγαση.

Την ίδια ώρα, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αύξησαν τη συνολική περιουσία τους σχεδόν κατά 600 δισ. δολάρια τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι CEO της Meta και δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζάκεμπεργκ, που προχώρησε σε χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων του πριν από μερικούς μήνες κέρδισε τα περισσότερα.

Βασιλιάδες.. σε Ρουμανία και Φιλιππίνες

«Η αυξανόμενη ανισότητα διεθνώς θα μπορούσε να οδηγήσει στο να μπει στο μικροσκόπιο αυτή η ομάδα, κυρίως με σκέψεις για μεγαλύτερη φορολόγηση των περιουσιακών στοιχείων και ακόμα και των εκπομπών ρύπων», σημειώνει η Φλόρα Χάρλει, συνεργάτης ερευνητικής ομάδας της Knight Frank.

Σε κάθε περίπτωση αν θέλετε να σας απονεμηθεί ο τίτλος του πλουσιότερου των πλουσίων ζήστε στη Ρουμανία, όπου κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια αρκούν για να χαρακτηρίζεται κάποιος κροίσος. Αν πάλι… τα αποθεματικά σας μετριούνται σε μερικές χιλιάδες βγάλτε εισιτήριο για τις Φιλιππίνες, όπου με μόλις 57.000 δολάρια μπορείτε να ζήσετε σαν βασιλιάδες!

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου