ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Mεσαία τάξη -Γράφει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΑΝΟΣ

H μεσαία τάξη δεν είχε συνέπειες οικονομικές μόνο στην Ελλάδα. Είχε συνέπειες και σε κράτη με πιο δυνατές οικονομίες όπως οι Η.Π.Α., Βρετανία, Γαλλία και γενικότερα οι πολίτες που ζουν σε δημοκρατίες όπως αναφέρει στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 23-4-2023 ο «πρύτανης» της οικονομικής αρθρογραφίας στη Βρετανία Μάρτιν Γουλφ. 
Τονίζεται από μέρους του ότι η αποδυνάμωση της μεσαίας τάξης εξαιτίας των συνεπειών τόσο στην οικονομική κατάσταση και συνακόλουθα και στην κοινωνική συμπεριφορά, εξηγεί την στροφή προς εθνολαϊκιστές τύπου Τραμπ και Brexit. Κατά την άποψη μου και οι ταραχές στη Γαλλία δεν οφείλονται μόνο στα θέματα της συνταξιοδότησης αλλά σχετίζονται με την κατάσταση της μεσαίας τάξης.
 
 
Προϊόντος του χρόνου θα μεγαλώνουν και οι υφιστάμενες ήδη συνέπειες στην πατρίδα μας, με αποτέλεσμα την ύπαρξη κλίματος ανησυχίας. Έχουν αυξηθεί δραματικά οι ανισότητες λόγω της μεγιστοποίησης του κέρδους από ανεξέλεγκτα πλέον οικονομικά κατεστημένα όπως π.χ. στις Η.Π.Α. όπου το 1% κατέχει το 18,8% του εισοδήματος στο 2019. 
Τέτοια κατεστημένα υπάρχουν και στην πατρίδα μας με πρώτο και καλύτερο αυτό της μη φορολογίας όλων. Θα πρέπει πριν είναι αργά να καταβληθούν προσπάθειες για να ισορροπήσει στο μέτρο του δυνατού ξανά η μεσαία τάξη με την εξασφάλιση εργασίας και κυρίως των συνθηκών εργασίας για να προσελκυθεί το αναξιοποίητο δυναμικό των 2,7 εκατομμυρίων ανθρώπινου δυναμικού κυρίως νέων. Μεγίστη η ευθύνη του πολιτικού κόσμου που δεν οδηγούν τους νέους σε επαγγέλματα που εξασφαλίζουν δουλειά, εισόδημα κι αξιοπρέπεια, όπως του υδραυλικού, του τεχνίτη φυσικού αερίου, του ηλεκτρολόγου κ.λπ. Θεωρώ ότι υπάρχει κορεσμός σε πολλά επαγγέλματα πτυχιούχων πανεπιστημίων.
 
 
Μακάρι να εξασφαλιστούν οι συνθήκες να στραφούν οι νέοι στα κορυφαία για την οικονομία επαγγέλματα, κατά την άποψη μου, του γεωργού και του κτηνοτρόφου. Πάντα κατά την άποψη μου είναι ακατανόητη η θέση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης για την κατάργηση της βαθμολογίας στα Πανεπιστήμια(με προέκταση την βαθμολογία της ποιότητας γενικά), κατηγορώντας την Υπουργό Παιδείας ότι έμειναν 20.000 νέοι έξω από τα Πανεπιστήμια. 
Τέλος όπως τονίζεται από τον ανωτέρω οικονομικό αρθρογράφο η δημοκρατία θα επιβιώσει αν προσφέρει ευκαιρίες, ευημερία, ασφάλεια κι αξιοπρέπεια στην πλειονότητα, φροντίζοντας ιδιαίτερα την κρίσιμη και κατά τον Αριστοτέλη μεσαία τάξη. 

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΑΝΟΣ 
 Τοπογράφος μηχανικός Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου