ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Κατάθεση σοκ θύματος στη Λάρισα -Την κακοποίησε σεξουαλικά στα 10 της χρόνια ο δάσκαλός της στο σχολείο


Οι αναρίθμητες στιγμές έντασης αλλά και συναισθηματικής φόρτισης διέκριναν χθες (20/6) την κατάθεση μιας 25χρονης σήμερα κοπέλας, η οποία όταν ήταν σε ηλικία 10 χρονών έπεσε θύμα γενετήσιων πράξεων που κατηγορείται ότι τέλεσε σε βάρος της ο 64χρονος δάσκαλός της, στη Λάρισα.

Μαζί του στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ) Λάρισας κάθεται και η 52χρονη μητέρα του κοριτσιού, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στις γενετήσιες πράξεις που φέρεται να τέλεσε ο δάσκαλος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του onlarissa.gr, η δίκη ξεκίνησε με την 25χρονη να περιγράφει αναλυτικά τα όσα βίωσε ενόσω ήταν μαθήτρια της Ε’ τάξης Δημοτικού Σχολείου σε χωριό των Τρικάλων τον Οκτώβριο του 2007.

 
 

Λάρισα: «Μικρό κοριτσάκι ήμουν, φοβόμουν να μιλήσω»

Με την παθούσα να σημειώνει μεταξύ άλλων πως, ενώ στο σχολείο βρίσκονταν και άλλα παιδιά και δασκάλα, ο δάσκαλος (σ.σ. σε ηλικία τότε 48 ετών) τη φώναξε στην αίθουσα του Ολοήμερου και, με το πρόσχημα του μολυβιού που έπεσε κάτω από την έδρα, την εγκλώβισε κάτω από το γραφείο τοποθετώντας την καρέκλα του δασκάλου και τότε, άνοιξε το φερμουάρ του παντελονιού του, με την παθούσα να περιγράφει την πράξη που ακολούθησε. «Μικρό κοριτσάκι ήμουν, δεν μπορούσα να φύγω κάτω από την έδρα…», τόνισε εν μέσω δακρύων η παθούσα, προσθέτοντας ότι, με την ολοκλήρωση της πράξης, ο κατηγορούμενος «μου ζήτησε να μην πω τίποτα. Ήθελα να μιλήσω αλλά φοβόμουν. Φοβόμουν να μιλήσω…» επανέλαβε η παθούσα.

Για να καταθέσει επίσης ότι, παρά την άρνησή της, η πράξη επαναλήφθηκε στο σχολείο, όπως επαναλήφθηκε και στο σπίτι του κατηγορουμένου. Αφού με την πρόφαση της «βοήθειας στα μαθηματικά», η μητέρα της μαθήτριας την πήγαινε στο σπίτι του δασκάλου ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την απουσία της οικογένειάς του», «προέβαινε, κατ’ εξακολούθηση, σε ολοκληρωμένες ερωτικές επαφές μαζί της», μέχρι και τις αρχές της σχολικής χρονιάς 2009-2010.

Λάρισα: Αποκαλύφθηκε τυχαία το γεγονός

Σημειώνεται πως, με αφορμή και το οικογενειακό περιβάλλον της παθούσης (σ.σ. όπως πρωτόδικα είχε επισημανθεί), η υπόθεση αποκαλύφθηκε μάλλον τυχαία και έπειτα μετά από χρόνια όταν η αδελφή της, με αφορμή δικό της πρόβλημα εξομολογήθηκε σε κοινωνική λειτουργό τα όσα βίωσε η 10χρονη, ενώ η εισαγγελική έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε την υπόθεση.

 
 

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα το ΜΟΔ Λάρισας με κατά πλειοψηφία απόφαση (6-1) είχε κρίνει ένοχο τον συνταξιούχο δάσκαλο και με οριακή πλειοψηφία επίσης (4-3) είχε κρίνει ένοχη τη μητέρα, ενώ ομόφωνα επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών στον συνταξιούχο δάσκαλο και κατά πλειοψηφία (6-2) επέβαλε κάθειρξη 8 ετών στη μητέρα. Να τονιστεί πως οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ η δίκη διακόπηκε χθες για να συνεχιστεί στις 3 Ιουλίου.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου