ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Βιβλιοθήκη Γρεβενών: ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ της ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2023

Με μεγάλη χαρά και εξαιρετική διάθεση άνοιξε η αυλαία των καλοκαιρινών δράσεων με τίτλο «100 ακριβώς!!! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ» στη Βιβλιοθήκη Γρεβενών που διοργανώνονται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και υλοποιούνται από πολλές βιβλιοθήκες της χώρας, δημόσιες και δημοτικές. 
 Ξεκινήσαμε τη δράση καλωσορίζοντας τα παιδιά και αναφερθήκαμε στο θέμα της.
 
 
Τους ρωτήσαμε τι πιστεύουν ότι σημαίνει ο τίτλος του προγράμματος και οι απαντήσεις τους ήταν καταπληκτικές! Τόνισαν ότι ο θησαυρός της Άλκης και της Ζωρζ είναι η γνώση, η ευτυχία, η αγάπη, η φιλία, οι εμπειρίες από τα ταξίδια, που μας κληροδότησαν οι σπουδαίες αυτές γυναίκες . 
Για τον αριθμό 100 έγραψαν απαντήσεις ευφάνταστες στα χαρτάκια που τους μοιράσαμε, όπως 100 σκέψεις , ιδέες, βιβλία, τραγούδια φιλίας, λέξεις, εικόνες και τοποθετήθηκαν σ’ ένα μικρό σεντούκι, για να τα φυλάξουμε σα θησαυρό! 
Επιπλέον, φιλοτέχνησαν το δικό τους 100 δημιουργώντας δύο υπέροχους πίνακες. Αναφερθήκαμε στις δύο συγγραφείς, την Άλκη και τη Ζωρζ, και τονίσαμε ότι ο αριθμός 100 σημαίνει τα χρόνια από τη στιγμή της γέννησης τους μέχρι και σήμερα, καθώς και οι δύο γεννήθηκαν το 1923. 
Διαβάσαμε ένα κείμενο προερχόμενο από τα βιβλία τους και έτσι γίναμε μάρτυρες της πρώτης τους γνωριμίας πάνω στην οποία θεμελιώθηκε μια φιλία δυνατή που διήρκησε όλη τους τη ζωή! 
Επίσης, έγινε αναφορά στους αγώνες τους, την εργογραφία τους, στα ταξίδια τους και σε τόσα άλλα.
Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα κατά την οποία τα παιδιά αναφέρθηκαν στα αγαπημένα τους βιβλία από τις δύο συγγραφείς και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Με πολύ ενθουσιασμό επιδόθηκαν στην αναζήτηση των έργων τους που είχαμε κρυμμένα στο παιδικό τμήμα. 
Τους μοιράσαμε μία έξυπνη ιστοριούλα που γράφτηκε με τους τίτλους των βιβλίων της Άλκης και της Ζωρζ, που τα βοήθησε στην αναζήτησή τους, αλλά και στο να μάθουν πολλά από τα βιβλία των δύο συγγραφέων. 

 
 
 Στη συνέχεια πήραν όλα τα βιβλία και σχημάτισαν τον αριθμό 100, ένα παιχνίδι που διασκέδασε όλα τα παιδιά και ζητωκραύγασαν με χαρά. Έμειναν απόλυτα ικανοποιημένα από την πρώτη δράση που την περίμεναν με αγωνία που η Χριστίνα ένα από τα παιδιά που παρευρέθηκε σ αυτή μας είπε με αυθορμητισμό “Μου αρέσει τόσο πολύ που θέλω να μείνω περισσότερο”. 
Δανείστηκαν αρκετά βιβλία και έφυγαν με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους. Ευχαριστούμε από καρδιάς την Καλλιόπη Παπαβασιλείου που βοήθησε εθελοντικά στη δράση με αγάπη και ενθουσιασμό. 
Μας συγκίνησε πραγματικά, γιατί είναι στο χώρο της βιβλιοθήκης από μικρό παιδί ως αναγνώστρια αλλά και συμμετείχε ενεργά σε όλα τα καλοκαιρινά προγράμματα. Τώρα ως έφηβη συνεχίζει να βρίσκεται και να προσφέρει στο χώρο που της χάρισε τόσες αναμνήσεις!!! 

Υλοποίηση δράσης: Θεολογία Ταρλατζή βιβλιοθηκονόμος, Ευαγγελία Καραμπερίδου εκπαιδευτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου