ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Νέο υπουργικό συμβούλιο- Πληροφορίες για τη σύνθεση - (εικόνες)


Νέα πρόσωπα, πολλές γυναίκες, αλλαγές χαρτοφυλακίων στα κορυφαία στελέχη, αλλά και κάποιοι που μπορούν να μείνουν απ’ έξω.


Τα ονόματα που ακούγονται για τη νέα κυβέρνηση, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο, καθώς φαίνεται ότι η λίστα είναι έτοιμη, έχει πολύ ενδιαφέρον.


Κάποιοι που έραψαν υπουργικά κοστούμια και ταγέρ μάλλον θα μείνουν χωρίς χαρτοφυλάκιο. Όμως, κάποιοι ήδη γνωρίζουν ότι θα μπουν στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.


 
 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορκιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:00, και μερικές ώρες μετά, αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.


Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές.

Την επόμενη ημέρα Τρίτη 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.


Τα ονόματα

Στο Μαξίμου μένει ο Γιάννης Μπρατάκος ως υφυπουργός και επικεφαλής της γενικής γραμματείας του Κ. Μητσοτάκη. Ο Ακης Σκέρτσος επίσης ως υπουργός Επικρατείας και ο Σταύρος Παπασταύρου επίσης ως υπουργός Επικρατείας.


Τρίτος υπουργός Επικρατείας θα είναι ο Μάκης Βορίδης ο οποίος καλείται να «βγάλει τα κάστανα» από την «φωτιά» της Βουλής, με τα οκτώ κόμματα και ιδιαίτερα με αυτά που βρίσκονται στο φάσμα της ακροδεξιάς.


Ο κ. Βορίδης αναμένεται να «τρέξει» και τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.


Η κυβέρνηση

Με βάση τις πληροφορίες που έρχονται, η έκπληξη των τελευταίων ωρών είναι ο Παύλος Μαρινάκης, ο γραμματέας της ΝΔ ο οποίος φαίνεται να αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Από εκεί και μετά έχουμε και λέμε με κάθε επιφύλαξη:


Υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Αναπληρώτρια αναμένεται να είναι η πρώην πρέσβης στις ΗΠΑ και έμπειρη διπλωμάτης, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Πιθανότατα προς το κτίριο του ΥΠΕΞ να κατευθυνθεί και ο Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος γνωρίζει καλά τα διεθνή θέματα. Ακούγεται και το όνομα του Χρ. Στυλιανίδη.


Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της διπλωματίας, Νίκος Δένδιας κατευθύνεται στο Πεντάγωνο και στο υπουργείο Αμυνας ενώ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ακούγεται για υφυπουργός, όπως και ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Τσάρος της οικονομίας θα αναλάβει ο Κωστής Χατζηδάκης με αυξημένες αρμοδιότητες και με αναπληρωτή υπουργό τον Νίκο Παπαθανάση.


Η Νίκη Κεραμέως από το Παιδείας πάει στο υπουργείο Εσωτερικών με υφυπουργό τον Θεόδωρο Λιβάνιο.


Στο Παιδείας πάει ο Κυριάκος Πιερρακάκης ενώ φαίνεται ότι υφυπουργός θα γίνει η Δόμνα Μιχαηλίδου.


Ο Θ. Σκυλακάκης φαίνεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.


Στο κρίσιμο υπουργείο Υγείας κατευθύνεται ο Μιχάλη Χρυσοχοϊδης με αναπληρώτρια υπουργό την Ειρ. Αγαπηδάκη αλλά και υφυπουργός ο Μάριος Θεμιστοκλέους.


Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα της ευρωβουλευτού Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και του Γ. Φλωρίδη.


Νέα υπουργός Τουρισμού θα είναι όπως όλα δείχνουν η Ολγα Κεφαλογιάννη με υφυπουργό τη Ζωή Ράπτη.


 
 


Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται ότι θα πάει ο Λευτέρης Αυγενάκης ενώ ο Νότης Μηταράκης θα αναλάβει το Ναυτιλίας.


Το νέο υπουργείο Οικογένειας φαίνεται να πάει στη Σοφία Ζαχαράκη ενώ ρόλο θα μπορούσε να παίξει ο Γιώργος Σταμάτης.


Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης φαίνεται να κατευθύνεται στο κτίριο της Κατεχάκη και το Προστασίας του Πολίτη.


Στο Πολιτικής Προστασίας δε φαίνεται να πηγαίνει ο Δ. Καιρίδης ή ο Τάκης Θεοδωρικάκος.


Το όνομα του Κώστα Σκρέκα παίζει για το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πιθανότατα εκεί να πάει ως υφυπουργός ο Κ. Κυρανάκης.


Σημαντικό χαρτοφυλάκιο αυτό του Ψηφιακής Πολιτικής και ακούγεται ότι ο Δημήτρης Παπαστεργίου από τα «ψηφιακά» Τρίκαλα και την ΚΕΔΕ θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο του κ. Πιερρακάκη.


Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δε «σπάει» και φαίνεται ότι θα το αναλάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας.


Σταθερή στο υπουργείο Πολιτισμού μένει η Λίνα Μενδώνη.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου