ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Σοφοκλέους Αντιγόνη: «Μα είναι δύναμη φριχτή η δύναμη της Μοίρας» (ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ)

Η αρχαία Θήβα επέζησε από έναν εμφύλιο πόλεμο, αλλά με τρομερό κόστος. Οι γιοι του Οιδίποδα, ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης, πολέμησαν μεταξύ τους για το θρόνο, αλλά τελικά αλληλοσκοτώθηκαν. Ο θείος τους, ο Κρέοντας, αυτοανακηρύσσεται βασιλιάς και διατάζει να μείνει άταφο έξω από τα τείχη της πόλης το πτώμα του Πολυνείκη, τον οποίο θεωρεί προδότη της Θήβας. Όποιος αψηφήσει τις εντολές του Κρέοντα θα θανατωθεί. 

Η Αντιγόνη, κόρη του Οιδίποδα, μόλις 15 χρόνων, δε δείχνει καμιά διάθεση να υπακούσει. 
Αποφασίζει να θάψει τον αδελφό της, ακόμη και αν αυτό σημαίνει το δικό της θάνατο. Αφού τη συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρο, την οδηγούν μπροστά στον Κρέοντα, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με ένα ηθικό δίλημμα: Θα μείνει πιστός στη διαταγή του και θα θανατώσει την ίδια του την ανιψιά ή θα υποχωρήσει και θα υπονομεύσει την εξουσία του ως βασιλιά; Επιλέγει το πρώτο παρότι ο γιός του ο Αίμων τον παρακαλεί να αλλάξει γνώμη, και ο μάντης Τειρεσίας τον προειδοποιεί για την ύβρη που διαπράττει. Τελικά ο Χορός πείθει τον Κρέοντα ότι πρέπει να παραμερίσει την υπερηφάνεια και το πείσμα του και να ελευθερώσει την Αντιγόνη. 
Πριν όμως ο Κρέοντας προλάβει να την ελευθερώσει, ένας αγγελιοφόρος επιστρέφει από τη σπηλιά και ανακοινώνει ότι η Αντιγόνη και ο Αίμων αυτοκτόνησαν. 
Η βασίλισσα Ευρυδίκη ακούει τα νέα και φεύγει σιωπηλά. Ο συντετριμμένος Κρέοντας φτάνει στο παλάτι με το πτώμα του γιου του και ενώ θρηνεί για το θάνατό του, πληροφορείται την αυτοκτονία της Ευρυδίκης. 
Μόνος, δίπλα στα δύο πτώματα των αγαπημένων του προσώπων, περιφρονημένος και ανήπορος, αντιλαμβάνεται ότι η κοσμική εξουσία είναι ανίσχυρη μπροστά στη θεϊκή βούληση.
Η Εξ αμάξης - Θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Γρεβενών παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία του φιλολόγου Δημήτρη Γουσόπουλου και επιμέλεια των εκπαιδευτικών Κατερίνα Παπαμιχαλάκη και Μαίρη Βαγγέλη. 
 Η Θεατρική Ομάδα αποτελείται αποκλειστικά από μαθήτριες και μαθητές.

 Τρίτη 27 Ιουνίου 2023. Υπαίθριο θέατρο Καστράκι.

 Ώρα έναρξης: 21:30. 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

 ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Χριστίνα Ευαγγελοπούλου - ΚΡΕΩΝ: Ανδρέας Καλαθάς - ΙΣΜΗΝΗ: Δήμητρα Σίμου - ΑΙΜΩΝ: Θοδωρής Θυμιόπουλος - ΕΥΡΥΔΙΚΗ: Παναγιώτα Ζατραζέμη - ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: Μενέλαος Γιώτας - ΦΥΛΑΞ: Γιάννης Μπάλλας - ΑΓΓΕΛΟΣ: Ευθύμης Λιάκος - ΓΕΡΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Γιώργος Πέτρου ΧΟΡΟΣ: Μαρία Φωτίου (κορυφαία) - Χρυσοβαλάντω Ντόλια (κορυφαία) - Αγάπη Μπαϊνέτα (κορυφαία) - Άρτεμις Αρμένη (κορυφαία) - Ελένη Κοκκαλιάρη - Σταυρούλα Λέτσιου - Κέλλυ Σιαμίδου - Γεωργία Κοράβου - Εβελίνα Καραϊορδανίδου - Ανθή Μπαχτσεβάνου - Μαρία Κιούρκα - Αναστασία Τσιούρα - Ελένη Βλάχου - Αγγελική Νικολακοπούλου ΦΡΟΥΡΟΣ #1: Παύλος Γιαννόπουλος - ΦΡΟΥΡΟΣ #2: Κωνσταντίνος Καγκελάρης - ΠΑΙΣ: Βασιλική Ανδρεάδου - ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΣ: Πηνελόπη Παπαδοπούλου ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΟΗ: Θανάσης Δόγκας – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Καλλιόπη Γούσιου - Μαρία Κατσάλη

 ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Μαρία Ράμμου (MUEVE LATINO) ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ – ΦΟΡΕΜΑΤΑ: Βασιλική Κυρατζή - ΡΟΥΧΑ – ΥΦΑΣΜΑΤΑ: Αικατερίνη Μπουραλέκου - JORDAN fashion: Καραϊορδανίδης Ιορδάνης - ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ – ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ: Salon Z: Θωμάς Ζαρκάδας & Ράνια Χασιώτη - Dafni's hair & spa: Δάφνη Λιόλιου - ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Polish Nail Bar: Αθανασία Μπαλατσού - Beauty Art: Μαρία Κατσαρού. 


 Σε συνεργασία με τους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Κέντρο Πρόληψης Γρεβενών (στο πλαίσιο των δράσεων για την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών).
Χρυσοί χορηγοί: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου