ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Η παρουσίαση του βιβλίου «Σκέψου το, η ιστορία ενός ημερολογίου» του Χρήστου Τούβε- (εικόνες)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Σκέψου το, η ιστορία ενός ημερολογίου» του Χρήστου Τούβε, μιας συνδιοργάνωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Συλλόγου Αλληλεγγύης “Ελπίδα”. 
Την παρουσίαση άνοιξε η συντονίστρια Ιφιγένεια Στεργιούλα, δικηγόρος και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού που μίλησε για το βιογραφικό και την εργογραφία του συγγραφέα συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Χαιρετισμό απηύθυνε η προϊσταμένη της βιβλιοθήκης Μαρία Γρηγοριάδου καλωσορίζοντας τον συγγραφέα, που με χαρά τον είδαμε για τρίτη φορά στο χώρο μας, τονίζοντας ότι η βιβλιοθήκη είναι πάντα ανοιχτή σε προτάσεις και συνεργασίες. 
 Συνέχισε η πρόεδρος του Συλλόγου “Ελπίδα ”Ευαγγελία Μπόγκια που εγκάρδια χαιρέτισε τον συγγραφέα και το κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και του ευχήθηκε με ευγένεια καλοτάξιδο το βιβλίο του. Επίσης αναφέρθηκε το πόσο θετικά ανταποκρίνεται η “Ελπίδα” σε όλα τα αιτήματα για στήριξη. Συγκίνηση μας προκάλεσαν τα γεμάτα συναίσθημα λόγια της για τη φιλοξενία της βιβλιοθήκης και για την προσφορά και την αξία της στην τοπική μας κοινωνία. Συνέχισε η Βάσω Ευταξία που με τη χαρισματική της απαγγελία διάβασε απόσπασμα του βιβλίου και μας μετέφερε στο θέμα του βιβλίου. 
 Ακολούθησε ο συγγραφέας που με τον ήρεμο σταθερό και συναισθηματικό του λόγο καθώς και με συνοδεία μουσικής και οπτικοακουστικού υλικού μας άγγιξε στην καρδιά διαβάζοντας τα λόγια του κοριτσιού, της Ζωής ηρωίδας του βιβλίου. 
Μας παρουσίασε τη δύσκολη πορεία της στα χρόνια του ορφανοτροφείου, τα ερωτηματικά και το μίσος που ένιωσε για την εγκατάλειψη από τους γονείς της, αλλά και τη φίλη της Φρίνη που βρίσκει σανίδα σωτηρίας καθώς πορεύονται μαζί στο ορφανοτροφείο. Την προσωρινή οικογένεια που γίνεται μόνιμη και τις αλήθειες που αποκαλύπτονται μέσα στο ημερολόγιο της, καθώς γίνεται οδηγός για να βρει τον πραγματικό της εαυτό. 
Την παρουσίαση συμπλήρωσε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο η ψυχολόγος Φανή Κουλονίτσιου δίνοντας την πραγματική διάσταση της ορφάνιας, της διαδρομής της Ζωής από την ανυπαρξία στη ύπαρξη και την ανάγκη να ανήκει κάπου, να έχει μια οικογένεια να αποκτήσει ταυτότητα που θα την κάνει να μην νιώθει αόρατη. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αξία της συγχώρεσης που είναι δύσκολη να επιτευχτεί, αλλά συμβάλλει στην ψυχική και συναισθηματική μας εξέλιξη, καθώς οδηγεί στη λύτρωση. 
Ο συγγραφέας έκλεισε με την ανάγνωση ενός συγκινητικού αποσπάσματος που τον κάνει να κατανοεί τα σημαντικά της ζωής, που σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι η φιλία, η οικογένεια, η ψυχή μας και η υγεία μας. 
Είναι τέσσερις μπάλες γυάλινες εύθραυστες που οφείλουμε να προστατεύουμε, παρά τις δυσκολίες της απαιτητικής μας καθημερινότητας, για μια ζωή ισορροπημένη. Εάν σπάσουν η κατάστασή τους δεν είναι εύκολα αναστρέψιμη, σε αντίθεση με την πέμπτη μπάλα, την εργασία που είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό υλικό. Το βιβλίο του μας συγκίνησε, καθώς αποτελεί έναν οδηγό ζωής, που θα θέλαμε να τον συμπεριλάβουμε στη βιβλιοθήκη μας. Ευχαριστούμε τον συγγραφέα Χρήστο Τούβε για το ταξίδι ελπίδας που μας χάρισε Ευχαριστούμε την πρόεδρο του Συλλόγου “Ελπίδα” Ευαγγελία Μπόγκια και τα μέλη του για την άψογη συνεργασία, την Βασιλική Ευταξία για την ανάγνωση, την Φανή Κουλονίτσιου για την εξαιρετική τοποθέτησή της, την Ιφιγένεια Στεργιούλα για τον άψογο συντονισμό της εκδήλωσης. Όλοι συνετέλεσαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η παρουσίαση. Ευχαριστούμε θερμά το ζεστό κοινό που αγκάλιασε την εκδήλωση δημιουργώντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου