ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

«Η βάρκα βούλιαξε πριν ξεκινήσει η… Πλεύση» – H Ζωή Κωνσταντοπούλου «μας χρησιμοποίησε».. - (video)

Στις συνθήκες που οδήγησαν σε «ναυάγιο» την Πλεύση Ελευθερίας και τα στελέχη της χωρίς… φυλλάδιο πριν το… μπάρκο προς τη Βουλή,

αναφέρθηκαν τα πρόσωπα που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κόμμα μετά τις αλλαγές της Ζωής Κωνσταντοπούλου στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

«Υπό άλλες συνθήκες, η χαρά μας στο αντίκρισμα της παρουσίας σας θα ήταν μεγάλη» ανέφεραν στους δημοσιογράφους τα μέλη της «ομάδας παραγκωνισθέντων υποψηφίων βουλευτών της Πλεύσης Ελευθερίας», υπογραμμίζοντας ότι το όραμά τους για ένα καλύτερο αύριο πληγώθηκε από τις επιλογές της επικεφαλής.

Σύμφωνα με όσα τόνισαν, συντάχθηκαν στην Πλεύση Ελευθερίας πιστεύοντας ότι το κόμμα παλεύει για μια ζωή με περιεχόμενο, όμως υποβιβάστηκαν και αντικαταστάθηκαν από πρόσωπα «φυτευτά» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι συμπλήρωσαν όλες τις πιθανές εκλόγιμες θέσεις.


 
 

Μάλιστα, οι Όλγα Δάλλα, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Καζάκου και Τζανής Γκούσκος έσπευσαν να τονίσουν ότι ουδέποτε υπήρξε η οποιαδήποτε ενημέρωση, πολύ περισσότερο συναίνεση, για τις αλλαγές στη σειρά των υποψηφίων, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα έχει υποστηρίξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα, κατηγόρησαν την επικεφαλής του κόμματος για μεθοδεύσεις κατά την κατάρτιση της νέας λίστας των υποψηφίων βουλευτών, για αλαζονεία και νεποτισμό, ενώ έκαναν λόγο για εκκαθαρίσεις χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας προχώρησε στην αλλαγή των πρώτων σε σταυρούς υποψηφίων στις 8 από τις 10 μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Είναι οι περιφέρειες στις οποίες το κόμμα θα καταφέρει να βγάλει έδρα αν ξεπεράσει το όριο του 3% και μπει στη Βουλή.

Όπως τόνισε η «ομάδα παραγκωνισθέντων υποψηφίων βουλευτών της Πλεύσης Ελευθερίας», χρησιμοποιήθηκαν ως «λαγοί» για να φέρουν ψήφους στο κόμμα, αλλά στη συνέχεια να βολευτούν οι εκλεκτοί της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως τα άτομα που παρακάμφθηκαν από τις λίστες είχαν “ημερομηνία λήξης”, κάτι το οποίο ασφαλώς δεν γνώριζε κανείς, διότι εάν το γνώριζε δεν ήταν δυνατόν να είναι σύμφωνος», δήλωσαν και κατηγόρησαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου για «οικογενειοκρατία».

«Ο ορισμός της υποκρισίας»

Μιλώντας για τα όσα βίωσε στο εσωτερικό της Πλεύσης Ελευθερίας, η πρώην υποψήφια στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, Χρύσα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι ενώ βγήκε πρώτη στο ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης περιφέρειας, με 4.032 ψήφους, βρέθηκε εκτός για να μπει άτομο που αποτελεί προσωπική επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Αντιλήφθηκα πως κάτι πολύ χυδαίο γίνεται στην Πλεύση Ελευθερίας όταν σε τηλεφώνημα της η Ζωή με ρώτησε που θέλω να μπω. Της είπα με έκπληξη: »Εκεί που έχω εκλεγεί». Παρακολουθούσα τις συνεντεύξεις της. Η πολιτική της ταυτότητα ένιωθα να μετακινείται συνεχώς. Τελικά με έβαλε σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο και με αντικατέστησε από άτομο της επιλογής της που δεν είχε εκλεγεί», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Διαμαντοπούλου.

«Κάποια στιγμή σταμάτησε να μου απαντάει στα τηλέφωνα. Ίσως αυτό ήταν μια αναλαμπή αιδούς από μέρος της. Άνθρωποι πετιόνται σαν στυμμένες λεμονόκουπες και αφού έχουν χρησιμοποιηθεί ως κασκαντέρ. Γίναμε λαγοί εν αγνοία μας. Παραγκώνισε γυναίκες που βγήκαν πρώτες ενώ η ίδια διαμαρτυρόταν πως δεν την καλούν στο ντιμπέιτ επειδή είναι γυναίκα. Ο ορισμός της υποκρισίας» συμπλήρωσε η Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Η «κομμένη» από το ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας συμπλήρωσε ότι «οι αυλικοί της Ζωής Κωνσταντοπούλου μας κατηγορούσαν ότι λέμε ψέματα».

«Μίλησε για ανθρωποφαγία αυτή που μας κατήργησε εν μια νυκτί λες και θα επρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι μόνο που μας χρησιμοποίησε. Αποφάσισε να προσβάλλει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας κόβοντας και ράβοντας κατα το δοκούν. Όταν η αλαζονεία βρίσκεται σε πανικό ξερνάει βρωμιά. Νιώθω βαριά ευθύνη και ντρέπομαι απέναντι στους 4.032 συμπολίτες μου. Εξαπατήθηκα. Ζητώ συγγνώμη και ζητώ να μην με ψηφίσουν παρότι θα δουν το όνομά μου στις λίστες της ντροπής» συμπλήρωσε η κυρία Διαμαντοπούλου.

«Με ήθελε για να πάρει τις ψήφους των αναπήρων»

Στην επιμονή που είχε δείξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πρόσωπό της αναφέρθηκε η Όλγα Δάλλα, η οποία είχε αρνηθεί την πρώτη πρόταση λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.


 
 

«Τελικά κατόπιν επιμονής αποφάσισα να συμμετάσχω στον αγώνα. Μου είπαν πως είναι σημαντικό να υπάρχει η φωνή των αναπήρων στη Βουλή. Ανέβαλα τη θεραπεία και έβαλα υποψηφιότητα στο κόμμα. Συγκέντρωσα 6.000 σταυρούς και βγήκα δεύτερη σε όλη την Επικράτεια» τόνισε.

«Ουδέποτε, ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές, ανέφερε ότι θα αλλάξει τη σειρά κατάταξης που εκλεγήκαμε» σημείωσε η κυρία Δάλλα, υπογραμμίζοντας: «Ποτέ δεν συμφώνησα να με κατεβάσει στο ψηφοδέλτιο πιο χαμηλά. Ποτέ δεν μου είπε ότι θα είμαι απλώς βοηθητικό προσωπικό για να μαζέψει τις ψήφους των αναπήρων και μετά θα με πετάξει».

Η Όλγα Δάλλα ανέφερε ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στα στελέχη που βρίσκονταν στο στενό κύκλο της Ζωής Κωνσταντοπούλου και τα οποία η επικεφαλής του κόμματος θέλησε να τους εξασφαλίσει θέση στο επόμενο κοινοβούλιο. «Οι πολίτες έκριναν ότι τα στελέχη του κύκλου της Ζωής Κωνσταντοπουλου, δεν κάνουν για τη Βουλή. Εμάς ψήφισε ο κόσμος, όχι τον κύκλο της» τόνισε.

Η κυρία Δάλλα συμπλήρωσε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου της πρότεινε θέση στην Πλεύση Ελευθερίας, για να ασχοληθεί με τα θέματα των αναπήρων. «Θέλω να δώσω ένα μήνυμα στους φίλους μου. Δεν σας πρόδωσα. Δεν πάτησα τις αξίες μας. Δεν δέχτηκα τη θέση για να βολέψω τον εαυτό μου. Θα συνεχίσουμε μαζί» κατέληξε.

«Πληγώθηκε το όραμά μας»

Την πίστη των στελεχών που εντάχθηκαν στην Πλεύση Ελευθερίας στις αρχές της ελευθερίας της δικαιοσύνης της ισότητας και της αξιοπρέπειας επανέλαβε και η Μαργαρίτα Καζάκου, η οποία αποχώρησε από το κόμμα μετά την αντικατάστασή της στη λίστα για την Β΄ Πειραιά, αν και έλαβε 4.400 ψήφους.

«Το όραμα μας να συμβάλλουμε πληγώθηκε με απρόσμενο τρόπο. Έκανε αλλαγή των προσώπων βάση ενός καλοστημένου σχεδίου. Ο μόνος λόγος που κληθήκαμε να συμμετάσχουμε ήταν λόγω της ενεργής μας συμμετοχής στις τοπικές κοινωνίες για να της μαζέψουμε τις ψήφους. Μας συμπεριφέρθηκε σαν να είμαστε λαγοί εν άγνοια μας για να πάρει ψήφους. Ποτέ δεν ενημερωθήκαμε για αλλαγές στις σειρές κατάταξης» συμπλήρωσε.

Για προσβολές από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου προς τα πρόσωπα των υποψηφίων που αποχώρησαν μίλησε ο Τζανής Γκούσκος, ο οποίος σημείωσε πως μία εβδομάδα μετά τις εκλογές του Μαΐου τα στελέχη του κόμματος ενημερώθηκαν για αλλαγές, αορίστως, στα ψηφοδέλτια, χωρίς να γίνει κάποια συζήτηση επ’ αυτών.

«Δεν είναι σοβαρά αυτά που λέει η αρχηγός του κόμματος της Πλεύσης Ελευθερίας. Είναι δυνατόν να μας προσβάλλει έτσι; Που είναι το ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς; Ας μας έλεγαν ότι είναι σαν προνομιούχοι μέτοχοι μιας εταιρείας και εμείς είμαστε αυτοί που απλώς τους μαζεύουν ψήφους» τόνισε.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου