ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

40η Γενική Συνέλευση Ιεροδιδασκάλων στην Καρδίτσα

 Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων "Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων" στην 40η Γ. Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Μουζάκι νομού Καρδίτσας στο

κέντρο της Ηπειρωτικής μας Πατρίδας προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Οι Ιεροδιδάσκαλοι-Παπαδάσκαλοι -όπως μας έζησε ο λαός μας και τα παιδιά του στα σχολεία- απ'το Διδυμότειχο έως το Μυστρά απ'την Κόνιτσα ως την Κρήτη βρεθήκαμε στο όμορφο Μουζάκι της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κατόπιν αγαπητικής Πατρικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Τιμοθέου.

Μας τίμησε τελώντας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου σύμψυχοι και σύννεμοι μπρός στο Ιερό θυσιαστήριο γίναμε κοινωνοί του Τιμίου Σώματος και Αίματος του Χριστού μας.


 
 

Προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε η νέα ηγεσία του Υπουργείου μας Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ευχόμεθα και προσευχόμεθα να τύχουμε δια ζώσης συνάντησης μαζί της δια να γνωρίσουν οι Ιθύνοντες τον θεσμό του Παπαδασκάλου -μιας και δεν δόθηκε τόσα χρόνια η ευκαιρία-καταθέτοντας τις αγωνίες μας μα και τις προτάσεις μας για τα τεκταινόμενα στα Δημόσια σχολεία κάθε βαθμίδος και αναφερόμεθα στην ολοένα αυξανόμενη ενδοσχολική βία κάθε μορφής, στην απαξίωση προσώπων και θεσμών, στην διακίνηση θανατηφόρων ουσιών, πράγματα τόσο επιβλαβή για την ψυχοσωματική πορεία και ανάπτυξη των νέων μας μιας και η θρησκευτική αγωγή του Ευαγγελίου της Αγάπης του Χριστού μας σε πολλά σχολεία τείνει να εκλείψει...

Πριν δύο εβδομάδες ακούσαμε την ευχάριστη είδηση για την 16χρονη Μαρία-στο πρόσωπό της τιμούμε όλους τους εθελοντές, διασώστες, αιμοδότες κ.ά -που με την ψύχραιμη και σωτήρια επέμβαση της έσωσε από βέβαιο τροφικό πνιγμό ένα 10χρονο παιδί χάρη στην αγωγή που είχε λάβει απ το Οικείο περιβάλλον της, τους αξίζουν δε θερμά συγχαρητήρια.

Με αφορμή αυτό το γεγονός καταθέτουμε πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να εντάξει στο Ωρολόγιο πρόγραμμα τις "Πρώτες βοήθειες-Αγωγή Υγείας "καθώς επίσης και την "Κυκλοφοριακή αγωγή"

που σώζουν και τα δύο χιλιάδες ζωές απ τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, αφήνοντας για το Γυμνάσιο και το Λύκειο την περίφημη "Σεξουαλική αγωγή "των κάθε λογής σκατζόχοιρων που σκοπό έχει την άμβλυνση των ηθικών αξιών των μικρών παιδιών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού-διότι δυστυχώς σ'αυτές τις τρυφερές ηλικίες απευθύνονται-καθώς και την αλλοίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και κουλτούρας του Ελληνικού λαού, τις αξιακές αρχές που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας και όχι τα λάθος πρότυπα που προβάλλουν κάποιοι εκσυγχρονιστές.

Υπηρετήσαμε όλοι μας στα δυσπρόσιτα και ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία -ελάχιστοι οι εναπομείναντες εν ενεργεία-και δώσαμε κομμάτι της ψυχής μας στο να προσφέρουμε στην κοινωνία πρώτα απ'όλα Ανθρώπους προικισμένους με τις αθάνατες αξίες και ιδανικά του Γένους μας και το Ορθόδοξο φρόνημα προσφοράς και Αγάπης προς τον συνάνθρωπο τον οποίο δεν πάψαμε ποτέ να υπηρετούμε.


 
 

Ελπίζουμε έστω και τώρα να κατανοήσουν οι αρμόδιοι του Υπουργείου την αξία ύπαρξης του Ιερού θεσμού του Παπαδασκάλου στα σχολεία μας.

Ευχόμενοι τα κράτιστα για όλο τον λαό μας και ιδιαιτέρως για τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας και την εξ Ύψους δύναμιν και φωτισμό για τους έχοντας τα ηνία της πολιτικής ζωής του τόπου μας, παρακαλούμε τον Τριαδικό Θεό και την Παναγία μας να επευλογούν και να ενδυναμώνουν το Γένος μας!!

romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου