ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Καιρός: Έρχεται νέος καύσωνας με 44άρια - Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο, στο οποίο επισημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες, η θερμοκρασία στη χώρα μας αναμένεται να φθάσει τους

44℃, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το οποίο αναφέρεται στο θερμό «κύμα» ζέστης που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία «Κλέων» σε πολλές περιοχές της χώρας, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.


 
 

Α. Σήμερα (18/07) και αύριο (Τετάρτη 19/07) οι περιοχές που θα επηρεάζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα είναι περιορισμένες στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ, στα ανατολικά οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες, αλλά και η ένταση της ζέστης μικρότερη, κυρίως επειδή θα πνέουν άνεμοι (μελτέμια) που θα φθάνουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Β. Την Πέμπτη 20/07 οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να «ανεβαίνει».

Γ. Από την Παρασκευή 21/07 έως και την Κυριακή 23/07, η νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, ενώ, τη Δευτέρα 24/07 αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Αναλυτικά:

  1. Σήμερα και αύριο, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38℃ με 40℃ και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο τους 41℃.

β. Στα νησιά του Ιονίου τους 38℃ με 39℃.

γ. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36℃ με 37℃ και την Τετάρτη τους 37℃ με 38℃ και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 39℃.

δ. Στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37℃ με 39℃.

ε. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36℃ με 38℃.

  1. Την Πέμπτη, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 40℃ με 42℃ και κατά τόπους τους 43℃, στα νησιά του Ιονίου τους 39℃ με 41℃ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37℃ με 39℃.
  2. Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές θα φθάνουν στα ηπειρωτικά τους 41℃ με 43℃ και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας τους 44℃ και στη νησιωτική χώρα τους 38℃ με 41℃.

 
 

Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2℃ με 5℃, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Η επικαιροποίηση των προγνώσεων με τα νεότερα στοιχεία και τις λεπτομέρειες στην εξέλιξη των θερμοκρασιών θα γίνεται ανά 24άωρο.

Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες –υπηρεσιακά– εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, ενώ, συνιστάται στους πολίτες, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Συνιστάται ιδιαίτερη μέριμνα για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.civilprotection.gov.gr, καθώς και σε σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου