ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Λίπος στην κοιλιά; Αυτές είναι οι 4 καλύτερες τροφές για να το «διώξετε»


Αν και είναι ένα κοινό παράπονο, το φούσκωμα της κοιλιάς δεν είναι πάντα κακ, και σίγουρα δεν πρέπει να ντρέπεστε αν η κοιλιά σας είναι λίγο πρησμένη.

τις περισσότερες περιπτώσεις, το φούσκωμα είναι αποτέλεσμα επιπλέον αερίων στο σύστημά σας επειδή έχετε καταπιεί αέρα ή έχετε φάει ορισμένα τρόφιμα, σύμφωνα με το National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases.

Είναι φυσιολογικό να νιώθετε πρήξιμο μετά από ένα μεγάλο γεύμα, αλλά το φούσκωμα που δεν ξεφουσκώνει ή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως έμετο ή πυρετό μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας.

«Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του εντέρου και την πέψη σας», λέει η Rachel Doyle, RDN , η ιδιοκτήτρια της RAD Nutrition στο Σικάγο, η οποία εστιάζει στην υγεία του εντέρου. Η υποκείμενη αιτία μπορεί να είναι πολλά πράγματα, από πεπτικό πρόβλημα ή ηπατική νόσο έως γαστρίτιδα ή καρκίνο, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ .


Εάν αυτό σας φαίνεται, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να μάθετε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τα συμπτώματά σας.

Αλλά αν το φούσκωμα σας είναι μόνο περιστασιακό και δεν παρατηρείτε άλλα φυσικά κόκκινα σημάδια, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να νιώσετε πιο άνετα. Ιδιαίτερα οι απλές διατροφικές αλλαγές μπορούν να κρατήσουν μακριά το φούσκωμα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι κάθε σώμα είναι διαφορετικό. «Ένα φαγητό που προκαλεί φούσκωμα στον φίλο σου μπορεί να μην κάνει το ίδιο για σένα και το αντίστροφο», λέει ο Doyle. «Αυτό που λέγεται, υπάρχουν ορισμένοι κοινοί ένοχοι».

1. Αγγούρια

Τα τραγανά αγγούρια είναι κατά 96% νερό και τα τρόφιμα με βάση το νερό είναι το κλειδί για μαλακά κόπρανα και ομαλή πέψη, σύμφωνα με την Cleveland Clinic.

Τα αγγούρια περιέχουν επίσης ένα φλαβονοειδές που ονομάζεται κερκετίνη, σημειώνει η Canadian Academy of Sports Nutrition.


Η κερσετίνη έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, επομένως θα μπορούσε να μειώσει το πρήξιμο στην κοιλιά σας, αν και χρειάζονται περισσότερες μελέτες σε ανθρώπους για να επιβεβαιωθεί αυτό το αποτέλεσμα.
2. Γιαούρτι

 
 

Το γιαούρτι μπορεί να κρατήσει την κοιλιά σας χαρούμενη. «Το γιαούρτι είναι ευρέως γνωστό για τη θετική του επίδραση στην υγεία του εντέρου», λέει ο Gillespie. «Με προβιοτικά , τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της πέψης και στη βελτίωση της γενικής υγείας του γαστρεντερικού συστήματος, το γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του φουσκώματος».

Ο Doyle προτείνει να αναζητήσετε ειδικά τις λέξεις «ζωντανές, ενεργές καλλιέργειες» στην ετικέτα όταν αγοράζετε τρόφιμα πλούσια σε προβιοτικά. Επίσης, επιλέξτε απλές ποικιλίες, καθώς η προσθήκη ζάχαρης μπορεί επίσης να συμβάλει στο φούσκωμα.

Το κεφίρ, ένα ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση, περιέχει επίσης προβιοτικά, σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες , επομένως μπορεί επίσης να ισοπεδώσει την κοιλιά σας.
3. Σπαράγγια

Η πιο κοινή συσχέτιση των σπαραγγιών είναι με τα ούρα και τον τρόπο με τον οποίο το ανοιξιάτικο λαχανικό μπορεί να κάνει την ούρα σας να μυρίζει, αλλά θα κάνετε και πιο συχνά κατουρήσεις μετά το φαγητό. Αυτό οφείλεται στις διουρητικές ιδιότητες που βρίσκονται στην ασπαραγίνη των σπαραγγιών, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH).


Τα διουρητικά βοηθούν το σώμα σας να ξεπλύνει το αλάτι και το νερό, σύμφωνα με την Mayo Clinic , τα οποία θα μπορούσαν, με τη σειρά τους, να μειώσουν το φούσκωμα.
4. Μπανάνες

Οι μπανάνες καταπολεμούν το φούσκωμα και αποθαρρύνουν την κατακράτηση νερού λόγω της περιεκτικότητάς τους σε κάλιο.

«Το κάλιο είναι ένα μέταλλο και ένας ηλεκτρολύτης που είναι σημαντικός για τη ρύθμιση των επιπέδων νατρίου στο σώμα», λέει ο Doyle.

Ως εκ τούτου, οι τροφές πλούσιες σε κάλιο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κατακράτησης νερού. Εκτός από τις μπανάνες, μπορείτε να βρείτε κάλιο σε κολοκυθάκια και αποξηραμένα φρούτα, όπως βερίκοκα, δαμάσκηνα και σταφίδες, σύμφωνα με το NIH.

Εάν το παράκανες και θέλετε να μειώσετε το φούσκωμα, δοκιμάστε να πιείτε νερό, να κάνετε μια βόλτα ή να ακολουθήσετε οποιοδήποτε από αυτά και άλλα βήματα που μειώνουν το φούσκωμα.

news4health.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου