ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Υγεία Πτολεμαΐδας:Υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας

 Αν και το Υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν αξιόπιστο τρόπο για να διαπιστώσουμε αν το έμβρυο κινδυνεύει

να γεννηθεί με κάποια χρωμοσωμική ανωμαλία, σήμερα ο μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος κρίνεται απαραίτητος καθώς μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες εμφάνισης μιας παθολογικής κατάστασης, τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο.

Ο έλεγχος αυτός (NIPY, μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος) μπορεί να γίνει με ανάλυση αίματος της εγκύου από την 10η κιόλας εβδομάδα της κύησης, με ποσοστό αξιοπιστίας που κυμαίνεται από 85% έως και πάνω από 99% για τις κοινές τρισωμίες, όπως το σύνδρομο Down.
Πιο αναλυτικά, ο προγεννητικός έλεγχος των χρωμοσωμάτων με Μοριακό Καρυότυπο που πραγματοποιείται στα διαγνωστικά κέντρα του Ομίλου Υγεία Πτολεμαίδας μέσω απλής λήψης αίματος από τη μητέρα, αποτελεί μια νέα δυνατότητα της ιατρικής, που σκοπό έχει:
Την αντικατάσταση, σε πολλές περιπτώσεις, του κλασικού ελέγχου των χρωμοσωμάτων.
Την παροχή έγκαιρων, ασφαλών και αξιόπιστων απαντήσεων σχετικά με τη φυσιολογική χρωμοσωμική ακεραιότητα του εμβρύου, ανεξαρτήτως της ηλικίας της μητέρας.
Την παροχή επαρκούς ενημέρωσης στο ζευγάρι όταν υπάρχουν παθολογικά υπερηχογραφικά ευρήματα στην κύηση.
Την αποφυγή γεννήσεων εμβρύων που φέρουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες.
ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΣ: Πρόκειται για εξέταση η οποία αποτελεί πλέον το χρυσό εργαλείο στην ανίχνευση των χρωµοσωµατικών ανωµαλιών και δίνει τη δυνατότητα ανίχνευσης ελλειµµάτων και διπλασιασµών σε όλο το γονιδίωµα του ανθρώπου, µε διακριτική ικανότητα έως και 1000 φορές µεγαλύτερη από τον συµβατικό καρυότυπο.
Παράλληλα, στα κέντρα του Ομίλου παρέχεται και προληπτικός έλεγχος για την Κυστική Ίνωση, για να διαπιστωθεί εάν κάποιος από τους δύο γονείς είναι φορέας παθολογικής μετάλλαξης του γονιδίου, εξέταση που συστήνουν φορείς όπως το ACOG (Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων) και η Ελληνική Μαιευτική Γυναικολογική Εταιρεία (ΕΜΓΕ).

 
 
Ο προγεννητικός έλεγχος στηρίζεται στη σύγχρονη προηγμένη τεχνολογία και σκοπό έχει να παρέχει την ακριβέστερη δυνατή πληροφόρηση στο ζευγάρι, καθώς η επιστήμη της γενετικής γίνεται "σύμμαχος" στη γέννηση υγιών μωρών.
Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας για την πραγματοποίηση όλων των απαιτούμενων
προγεννητικών ελέγχων και την ομαλή ολοκλήρωση της κύησης!

2463 054480

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου