ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Οι συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας και τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας στην Πάτρα


Με τις έρευνες για εγκλωβισμένους στα χαλάσματα να συνεχίζονται, πολλά είναι τα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας που προκάλεσε η κατάρρευση της γέφυρας στην

Πάτρα καταπλακώνοντας ομάδα ατόμων με τραγικό απολογισμό μέχρι τώρα έναν νεκρό και 14 τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Το βασικό ερώτημα είναι τι προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας αλλά και αν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στον χώρο του εργοταξίου όπου βρέθηκαν τα άτομα που καταπλακώθηκαν την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη εργασίες με βαριά μηχανήματα.


 
 

Τραγωδία στην Πάτρα: Ο Άκης Τσελέντης είχε προειδοποιήσει για την κατάρρευση της γέφυρας από το 2019

Συλλήψεις

Ήδη η αστυνομία στην Πάτρα έχει προχωρήσει σε 4 συλλήψεις. Πρόκειται για έναν από τους υπεύθυνους των εργασιών και τρεις εργαζόμενους χειριστές των μηχανημάτων. Μάλιστα ο ένας χειριστής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε κατά την κατάρρευση της γέφυρας. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες κρατούνται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται τουλάχιστον ένα ακόμα άτομα προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για τον υπεύθυνο του εργοταξίου.

Στο σημείο διεξάγονται εργασίες τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να κατεδαφιστεί η συγκεκριμένη γέφυρα που τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας.

Οι εργασίες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες μέχρι σήμερα αφορούσαν την προετοιμασία για την κατεδάφιση της γέφυρας με ελεγχόμενη έκρηξη που είχε προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα (24/7).


 
 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποια αστοχία σε αυτές τις εργασίες να προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε μετά τις 12.30 το μεσημέρι στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χιλιόμετρο Πατρών- Πύργου με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Νεκρός και τραυματίες

Αμεσα μετέβησαν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα Ίκαρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και διασώστες πυροσβέστες από την 1η και την 5η ΕΜΑΚ. Τραγωδία στην Πάτρα: Η ΑΒΑΞ εκτελούσε τις εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας – Τι υποστηρίζει

Στο σημείο άμεσα απεγκλωβίστηκαν 15 άτομα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τους 14 τραυματίες ο ένας δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Επτά τραυματίες νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, άλλοι τρεις στο νοσοκομείο «Άγιος Άνδρας» ενώ οι υπόλοιποι 4 πήραν εξιτήριο από το ίδιο νοσοκομείο.

«Μαζεύαμε παλιοσίδερα»

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες, κάτω από τη γέφυρα ήταν μια ομάδα Ρομά που συγκέντρωνε σίδερα από τη γέφυρα που κατεδαφιζόταν.

Κατά την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία κάτω από της γέφυρα από τις 20 Ιουλίου εξαιτίας των εργασιών.

Η φωτογραφία κάτω απεικονίζει την κατάσταση του εργοταξίου της γέφυρας λίγο πριν καταρρεύσει σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα dete.gr

Ταχιάος: Υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας η κατασκευαστική εταιρεία

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Ταχιάος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα και εξέφρασε την ελπίδα του να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά ερωτήματα όπως αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας ή γιατί συνεχίστηκαν οι εργασίες και μετά τις 12:00 το μεσημέρι και σημείωσε πως «αποκλειστικός υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας είναι αυτός που εκτελεί τις κατασκευαστικές εργασίες»

Ο κ. Ταχιάος τόνισε πως το υπουργείο Υποδομών θα πραγματοποιήσει μία εξαντλητική έρευνα παράλληλα με αυτή που θα διεξάγει η εισαγγελία.

Η ΑΒΑΞ εκτελούσε τις εργασίες – Τι υποστηρίζει

Από την πλευρά της η κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο και εκτελούσε τις εργασίες υποστήριξε ότι «μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν. Η Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος».

«Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο δήμος Πατρέων συμμετέχει στην 24ωρη απεργία για το δυστύχημα με τη γέφυρα

Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα εξέδωσε ο Δήμος Πατρέων. Όπως αναφέρει πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και κάνει λόγω για ένα «νέο έγκλημα κράτους και εργοδοσίας».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός, μόνο τυχαίο δεν είναι. Αυτή είναι η τακτική στην κατασκευή των δημόσιων έργων. Να εκτελούνται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως ο καύσωνας που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, Κυριακή και χωρίς μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω του δυστυχήματος παραμένει κλειστή η οδός Διοδώρου ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην ευρεία παράκαμψη Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου