ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Εθελοντές συντηρούν το άλσος στην Παλιουριά Γρεβενών - (εικόνες)

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Στην εποχή μας ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί σαν ο θεσμός που συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και αναπληρώνει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους.

-Στην Παλιουριά Γρεβενών και ανηφορίζοντας προς τους πρόποδες της Βουνάσας και βορειοανατολικά του χωριού υπάρχει άλσος, όπως φαίνεται σε φωτογραφία παρακάτω.

-Μέχρι πριν μερικά χρόνια το φρόντιζε οικειοθελώς ο συνταξιούχος ΟΓΑ κ. Κώστας Φωτιάδης και πλέον λόγω ηλικίας αδυνατεί να συνεχίσει τις εργασίες συντήρησης του άλσους. Όπως μου είχε πει το 2015, στο άλσος υπάρχουν εκατόν εξήντα (160) πεύκα που φυτεύτηκαν το έτος 1998.

-Μοιραία εγκαταλείφτηκε, με αποτέλεσμα να καταστραφούν διάφορες εγκαταστάσεις.

 
 

-Υπάρχει παιδική χαρά, λίγες φορές όμως θα δεις παιδιά να παίζουν, γιατί προτιμούν την πλατεία του χωριού. Το κιόσκι και η βρύση όμως φιλοξενούν τακτικά τους ηλικιωμένους της γειτονιάς και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που έρχονται και αδειούχοι, γιατί βρίσκουν δροσιά και ηρεμία στο άλσος.-

-Όπως αναφέρει o paliouriotis  το Σάββατο (22-7-2023), μία ομάδα εθελοντών του χωριού ξεκίνησαν να καθαρίζουν το χώρο από ξερά κλαδιά, κατεστραμμένες εγκαταστάσεις κλπ.-

Εικόνες :






















Δείτε εικόνες του 2015 εδώ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου