ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Πραξικόπημα Κασιδιάρη στους «Σπαρτιάτες»


Σκηνικό γενικευμένου «πραξικοπήματος» στήθηκε στους «Σπαρτιάτες» μετά την ανακοίνωση Κασιδιάρη ότι θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων και τις

διαχωριστικές γραμμές που έσπευσε να τραβήξει ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας. Σχεδόν σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» αποκήρυξε τον Στίγκα, προαναγγέλλοντας εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα ή σε μαζικές αποχωρήσεις, προκειμένου να συνταχθούν και επισήμως με τον Κασιδιάρη.

Το χρονικό των πρωτοφανών στα κοινοβουλευτικά χρονικά εξελίξεων, που επιβεβαιώνουν την άμεση σύνδεση της ΚΟ των «Σπαρτιατών» με τον έγκλειστο χρυσαυγίτη, είχε ως αφετηρία χθες το πρωί τη δήλωση Κασιδιάρη από τις φυλακές Δομοκού ότι ετοιμάζει συνδυασμό για να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, δοκιμάζοντας εκ νέου τα όρια της νομιμότητας.


 
 

Η ανακοίνωση Κασιδιάρη ήταν αναμενόμενη με βάση τις κινήσεις του και τα νομικά τερτίπια που είχε χρησιμοποιήσει για να παρακάμψει τις νομοθετικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης και τις αποφάσεις του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές, κάτι που τελικά δεν έγινε και με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης. Λίγα λεπτά αργότερα, χθες, σημειώθηκε και το πρώτο ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών», καθώς ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος έσπευσε να επικροτήσει από το βήμα της Βουλής την κάθοδο του έγκλειστου στις δημοτικές εκλογές.
 

 

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας είπε ότι δεν είχε γνώση για την παρέμβαση του Φλώρου κι εφόσον ο βουλευτής του ενήργησε αυτοβούλως, πρόσθεσε ότι θα ληφθούν μέτρα εναντίον του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξετάζει και τη διαγραφή του. Στον απόηχο της αντίδρασης Στίγκα, εννέα βουλευτές των «Σπαρτιατών» συνυπέγραψαν χθες το απόγευμα δήλωση με την οποία «αδειάζουν» τον πρόεδρο του κόμματος.

Με τη δήλωση που παρουσίασε ο γραμματέας της ΚΟ Ιωάννης Δημητροκάλλης, οι εννέα βουλευτές καταδίκασαν ως «αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες» τις πρωινές δηλώσεις του Στίγκα, προσθέτοντας ότι «ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης». Πλην του Στίγκα που απομονώνεται, κατά πληροφορίες οι άλλοι δύο από τους 12 βουλευτές των «Σπαρτιατών» που δεν συνυπέγραψαν τη δήλωση φέρονται ότι θα ακολουθήσουν την πλειοψηφία της ΚΟ.

Κυβέρνηση: «Τίθεται αυτοδικαίως σε αργία»

Στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, πάντως, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για να θέσει φραγμούς στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη, καθώς κρίνονται επαρκείς οι ήδη ισχύουσες διατάξεις. Οπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, «υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο είναι ο Ν. 3852/2010 και συγκεκριμένα το άρθρο 236 α’, το οποίο λέει ότι τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί είτε δήμαρχος είτε αντιδήμαρχος είτε δημοτικός σύμβουλος είτε στον Β’ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για οποιοδήποτε κακούργημα».

Μπακογιάννης: «Δεν θα τον αφήσουμε να αλωνίζει»

«Η δημοκρατία δεν φοβάται κανένα Κασιδιάρη. Δεν θα τον αφήσουμε ανενόχλητο να αλωνίζει στην πόλη» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ξεκάθαροι. Μιλάμε για έναν καταδικασμένο ναζί. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά και να είμαστε ενωμένοι. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τώρα κλείνει τον κύκλο του, αυτό το είχαμε καταφέρει. Ημασταν όλοι «μπετόν» απέναντι στο μίσος, τη διχόνοια, τη βία. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς «ναι μεν, αλλά»» είπε ο Μπακογιάννης (Σκάι) μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του καταδικασμένου ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος της πόλης.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου