ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: «Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι: Φεύγουμε για διακοπές!» - (εικόνες)

Ακόμα μία όμορφη δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στον φιλόξενο χώρο του παιδικού τμήματος της βιβλιοθήκης με τίτλο

«Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι: Φεύγουμε για διακοπές!»


 
 

Στόχοι της δράσης είναι: τα παιδιά να μιλήσουν για το καλοκαίρι και τις διακοπές, να διαλέξουν τα σωστά αντικείμενα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, να εξασκήσουν τη λεπτή κινητικότητα και να διασκεδάσουν παίζοντας.

Η  εμψυχώτρια εκπαιδευτικός Ιωάννα Κωτούλα καλωσόρισε και γνωρίστηκε με τον ευγενικό της τρόπο με τους μικρούς χαμογελαστούς φίλους μας που περίμεναν με αγωνία να την  ακούσουν.

Αρχικά τους μίλησε για τις δυο συγγραφείς Άλκη Ζέη και Ζώρζ Σαρή που όταν ήταν και εκείνες παιδιά αγαπούσαν τα καλοκαίρια και τις διακοπές. Τους έδειξε φωτογραφίες τους από την παιδική τους ηλικία και τα ξεχωριστά καλοκαίρια στα αγαπημένα τους νησιά τη Σάμο και την Αίγινα, που τα παιδιά τα εντόπισαν στον χάρτη.

Συνέχισε με ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή «Η κυρία Κλοκλό στη θάλασσα» που έγινε εφόρμηση για να ξεκινήσει μια δροσερή συζήτηση για θάλασσες , βουτιές ,παιχνίδι, ξεγνοιασιά, παρέες και άλλα τόσα που σημαίνουν καλοκαίρι. Μας διηγήθηκαν τις  καλοκαιρινές τους περιπέτειες από προηγούμενες χρονιές και αυτές που θα ήθελαν να ζήσουν φέτος και μας γέμισαν με εικόνες.


 
 

Έτοιμα για το ταξίδι τους και με την καθοδήγηση της Ιωάννας σκέφτηκαν ποια αντικείμενα θα ήθελαν να πάρουν μαζί τους. Αρχικά, τα ξεχώρισαν από μια κόλλα χαρτί που τους μοίρασε, με αντικείμενα διακοπών μαζί μια βαλίτσα. Τα χρωμάτισαν και τα έκοψαν προσεκτικά και με λεπτομέρεια. Τα τοποθέτησαν μέσα στη βαλίτσα και αυτό που μας συγκίνησε ήταν ότι κανένα τους δεν παρέλειψε να τοποθετήσει και ένα βιβλίο, που είναι ένας ακόμα ξεχωριστός φίλος στη ζωή  τους.

Κόλλησαν τη βαλίτσα σε ένα ταμπλό και δίπλα της έγραψαν και ζωγράφισαν, τον πραγματικό ή τον φανταστικό τους προορισμό. Τονστόλισαν με εικόνες γεμάτες χρώμα και μερικά έγραψαν ποιήματα που οι στίχοι τους μας χάρισαν καλοκαιρινούς ήχους και μυρωδιές. 

Δημιούργησαν πραγματικά πανέμορφους καλοκαιρινούς πίνακες που θα στολίσουν το δωμάτιό τους και θα τους θυμίζει μια ακόμα όμορφη καλοκαιρινή εμπειρία ή ανάμνηση που τους χάρισε η βιβλιοθήκη. 

Έφυγαν χαρούμενα και με ένα βιβλίο στα χέρια τους.

Ευχαριστούμε ολόψυχα την εθελόντρια εκπαιδευτικό Ιωάννα Κωτούλα για την πολύτιμη και σημαντική προσφορά της στη δράση της βιβλιοθήκης

Συντονισμός δράσης: Θεολογία Ταρλατζή, Ευαγγελία Καραμπερίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου