ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Συνάντηση Άννας Ευθυμίου με τον Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη

Σε προτεραιότητα τα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης 

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του διαρκούς και

έντονου ενδιαφέροντός της για τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη. 


 
 

«Στόχος όλων μας είναι η Θεσσαλονίκη το 2030 να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο ως μια σύγχρονη, ανθεκτική, λειτουργική και εξωστρεφή πόλη, με τη γεωπολιτική θέση της πόλης να αποκτά νέα δυναμική. Τα 30 έργα υποδομής που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι θα ολοκληρωθούν το 2030 θα συμβάλουν καθοριστικά στον στόχο αυτό. Για αυτό, θα πρέπει να εργαστούμε συλλογικά και με συνέπεια για την πόλη και τους συμπολίτες μας, ώστε να έχουμε και τα ανάλογα μετρήσιμα αποτελέσματα», δήλωσε η βουλευτής.

Η κ. Ευθυμίου, αφού ευχήθηκε στον νέο Υφυπουργό καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα και του κατέδειξε τη διάθεση της για αγαστή συνεργασία με γνώμονα το καλό της πόλης, του έθεσε ζητήματα μείζονος σημασίας για τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα υποδομής. 

Αρχικά, αναφέρθηκε στη δημόσια συγκοινωνία της πόλης, τον ΟΑΣΘ, και τα διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζει, ενώ παράλληλα μετέφερε το αίτημα των εργαζομένων για πρόσληψη νέων οδηγών στον Οργανισμό, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Στο ίδιο πλαίσιο, αναφορά έγινε και στην επικείμενη λειτουργία της βασικής γραμμής του μετρό της πόλης εντός του 2024, με τη βουλευτή να τονίζει αφενός την ανάγκη για αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στο υπό κατασκευή έργο, ώστε σε ένα χρόνο να μπορούν οι Θεσσαλονικείς να το χρησιμοποιούν, και αφετέρου την ανάγκη να προχωρήσουν τάχιστα οι μελέτες για την επέκταση του έργου και στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. 

  Ιδιαίτερη, δε, ήταν η αναφορά της κ. Ευθυμίου στα υπόλοιπα προγραμματισμένα μεγάλα έργα υποδομής συγκοινωνιακού χαρακτήρα που φιλοδοξούν να αλλάξουν την όψη της Θεσσαλονίκης και θα βοηθήσουν να βελτιωθούν οι συνθήκες μετακίνησης που σήμερα είναι σε ρυθμούς κορεσμού.

Πιο αναλυτικά, στη συζήτηση τέθηκε το ζήτημα της εξέλιξης των έργων του FlyOver Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, της οδικής σύνδεσης ΟΛΘ-ΠΑΘΕ, της σιδηροδρομικής σύνδεσης ΟΛΘ, καθώς επίσης και ο προαστιακός της Δυτικής Θεσσαλονίκης. 


 
 

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έκανε η κ. Ευθυμίου και στις προγραμματισμένες αστικές αναπλάσεις και επεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη Θεσσαλονίκη, την ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καθώς και την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του παραλιακού μετώπου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών της δυνατοτήτων θα συμβάλει ουσιαστικά, για να "τρέξουν" μέσα στα ορισθέντα χρονοδιαγράμματα τα έργα αυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου