ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι (εικόνες)


Ακόμα μια καλοκαιρινή δράση φιλοξενήθηκε από τη βιβλιοθήκη μας στον χώρο του αναγνωστήριου αυτή την φορά. Τίτλος της «Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι» με εμψυχωτή τον αρχαιολόγο Σωτήρη Ραπτόπουλο, που σκοπό είχε να παρακινήσει τους μικρούς συμμετέχοντες να πουν καλοκαίρι χωρίς να πουν καλοκαίρι! 
Σημαντική ήταν η συμμετοχή της Ελευθερίας Τέγου που έδωσε επιπλέον χαρά στα παιδιά με τη ζωγραφική προσώπου με σχέδια από το καλοκαίρι!

Ο Σωτήρης τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και τους εισήγαγε στο θέμα με την ανάγνωση αποσπασμάτων από βιβλία της Άλκης και της Ζωρζ που περιέγραφαν τις καλοκαιρινές τους περιπέτειες και δραστηριότητες! Τους παρουσίασε τετράδια και λευκώματα άλλων εποχών γραμμένα από παιδιά με καλλιγραφικό τρόπο.
Στη συνέχεια τους μοίρασε ποιήματα και πεζά κείμενα, που αναφέρονται στο υπέροχο καλοκαίρι της πατρίδας μας, σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών, όπως ο Γ. Σεφέρης, ο Κ. Παλαμάς, ο Τ. Πατρίκιος, η Β. Δενδροπούλου, η Μ. Πλειώτη κ.α..

Η ανάγνωση των κειμένων έγινε παράλληλα με την προβολή ενός power-point, που το επιμελήθηκε με περισσή φροντίδα ο εμψυχωτής της δράσης μας! Φυσικά έμπνευση για αυτή την προβολή αποτέλεσε το Ελληνικό καλοκαίρι!

Όμορφες εικόνες από ακρογιάλια, από Κυκλαδονήσια, από τον γαλάζιο ουρανό, ελαιώνες, φεγγάρια, ηλιοβασιλέματα, πανηγύρια, σύννεφα με εντυπωσιακούς σχηματισμούς, καλοκαιρινά φαγητά και δροσιστικά ροφήματα κατέκλυσαν τη βιβλιοθήκη μας! Έτσι, είπαμε καλοκαίρι, χωρίς να πούμε τη λέξη κλειδί της δράσης μας!
Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στα ερεθίσματα που τους έδωσε ο εμψυχωτής. Έγραψαν τα δικά τους ποιήματα και κείμενα, όπως « Το καλοκαιρινό όνειρο», «Παγωτό στην παραλία», « Γλυκό καλοκαιράκι» , που μας γέμισαν με καλοκαιρινές μυρωδιές, εικόνες και συναισθήματα! 
 Τα εικονογράφησαν, φιλοτέχνησαν το εξώφυλλο και δημιούργησαν τα δικά τους καλοκαιρινά τετράδια επιστρατεύοντας τις καλλιγραφικές τους δεξιότητες!

Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιτήτων Γρεβενών και τον Σωτήρη Ραπτόπουλο, που εδώ και χρόνια ανταποκρίνονται με προθυμία στο κάλεσμά μας, στηρίζουν τις δράσεις μας με συνέπεια και εργατικότητα προσφέροντας στα παιδιά γνώση και δημιουργική χαρά! 
Ευχαριστούμε την Ελευθερία Τέγου που με την εθελοντική της παρουσία έδωσε καλλιτεχνική πινελιά σε αυτή την προσπάθειά μας και φυσικά ευχαριστούμε και τη Λίτσα Μήττα που βρίσκεται κοντά στη βιβλιοθήκη και μας έφερε σε επαφή με την Ελευθερία. 
 Επίσης, για ακόμα μια φορά ευχαριστούμε και την Καλλιόπη Παπαβασιλείου την πολύτιμη μικρή εθελόντριά μας που συμβάλλει στις δράσεις μας διευκολύνοντας το έργο μας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου