ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Φωτιά στον Βόλο – Βελεστίνο: Συγκλονιστικό βίντεο με τον κτηνοτρόφο στο Βελεστίνο πριν καεί - Πάσχιζε να σώσει τα ζώα του


Από την Αττική, τη Ρόδο και την Κέρκυρα στο Βελεστίνο, στον Αλμυρό και στη Λαμία. Στην πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, όπως

τη χαρακτήρισε επισήμως η Πυροσβεστική εξαιτίας και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, κι ένα 24ωρο μετά την απώλεια των δύο ιπτάμενων στην Κάρυστο, οι νεκροί στο μέτωπο των πυρκαγιών αυξήθηκαν κατά δύο.


 
 

Η γυναίκα που απανθρακώθηκε στο Χοροστάσι Αλμυρού ήταν η χρονικά η πρώτη απώλεια στη διάρκεια της Τετάρτης (26/7). Εγκλωβισμένη στο τροχόσπιτό της, εξαιτίας και των κινητικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, εντοπίστηκε νεκρή από τους πυροσβέστες.


 
 

Απελπισμένος, ζητούσε βοήθεια για να σώσει τα ζώα του

Ο κτηνοτρόφος που έχασε τη ζωή του στον Άγιο Γεώργιο Φερών πάσχιζε επί ώρα να φροντίσει το κοπάδι του. Ο αδερφός του είχε φύγει, αλλά ο ίδιος όχι, ψάχνοντας τρόπο να σώσει τα ζώα του. Το τελευταίο πλάνο του καταγράφηκε από την κάμερα της ΕΡΤ τον δείχνει να περιφέρεται απεγνωσμένα στα χωράφια, ζητώντας βοήθεια από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

«Κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων. Είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται, η προτεραιότητα είναι εκεί», μετέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ στο ρεπορτάζ από το πύρινο μέτωπο. «Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει. Θα καεί, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν λέει να αφήσει τα ζώα του και να φύγει», συνέχισε.

Λίγο αργότερα και η ίδια με τον καμεραμάν χρειάστηκε να διακόψουν τη σύνδεση γιατί οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά.

Εκείνη ήταν η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος. Εκ των υστέρων επιβεβαιώθηκε πως ήταν ο νεκρός που βρήκαν οι πυροσβέστες σκανάροντας την περιοχή. Δεν είχε δώσει σημεία ζωής και τον αναζητούσαν.


 
 

«Θερμά συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που κάηκε. Τον κτηνοτρόφο που του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν», ανέφερε η δημοσιογράφος μετά την τραγική είδηση του θανάτου του.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου