ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Διαγνωστικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ σε ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ και ΓΡΕΒΕΝΑ: Δείτε τι να προσέξετε εάν αθλείστε το καλοκαίρι:



Η άθληση μπορεί να προσδιορίσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητας ζωής των ανθρώπων, ειδικά σήμερα, σε μια εποχή αστικοποίησης, καθιστικής ζωής και αγχωτικής καθημερινότητας.
Για να διασφαλίσετε την ευεξία, την υγεία και την ασφάλειά σας, πρέπει να «ακούτε» το σώμα σας και να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα άσκησης που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η υψηλή θερμοκρασία και η έντονη ηλιακή ακτινοβολία μπορούν να σας επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό.

Δείτε τι να προσέξετε εάν αθλείστε το καλοκαίρι:

Επιλέξτε τη σωστή ώρα: Αποφύγετε την άσκηση το μεσημέρι, συνήθως μεταξύ 10π.μ. και 4μ.μ. και προτιμήστε να βγείτε για τρέξιμο νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν οι θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή και ο ήλιος όχι τόσο έντονος.

Μείνετε ενυδατωμένοι: Πίνετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σας και επιλέξτε ισοτονικά ποτά πλούσια σε ηλεκτρολύτες που μπορούν να βοηθήσουν στην αναπλήρωση βασικών μετάλλων που χάνονται μέσω του ιδρώτα.

Ντυθείτε προσεκτικά: Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα ρούχα που αναπνέουν για να διατηρήσετε το σώμα σας δροσερό. Μην ξεχνάτε να φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου για να προστατευτείτε από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Βάλτε αντηλιακό: Προστατέψτε το δέρμα σας από ηλιακά εγκαύματα εφαρμόζοντας ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30. Επαναλάβετε κάθε δύο ώρες, ειδικά εάν ιδρώνετε πολύ.

Αλλάξτε την ένταση: Προσαρμόστε την ένταση της προπόνησής σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Προτιμήστε δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους ή πιο ήπιες ασκήσεις για να αποτρέψετε την εξάντληση.

Ακούστε το σώμα σας: Δώστε προσοχή σε σημάδια που σχετίζονται με τη ζέστη, όπως ζάλη, ναυτία ή υπερβολική εφίδρωση. Εάν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα, κάντε ένα διάλειμμα υπό σκιά και ενυδατωθείτε αμέσως.
Εάν αθλείστε συστηματικά, μην αμελείτε τα τακτικά check up!

Δώστε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλειά σας και κλείστε σήμερα το ραντεβού σας σε ένα από τα διαγνωστικά κέντρα του ομίλου Υγεία Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου